GI matkasse

I GI-kost utesluter man snabba kolhydrater. För att underlätta vardagen för dig som äter GI-kost har vi på Brakasse jämfört GI matkassar.

Matkassen har idag blivit ett vanligt förekommande val, och är för många en självklarhet. Det finns många fördelar med att välja matkasse, och oavsett kostavvikelse finns det något för alla! När matkassens popularitet de senaste åren har växt, har det även tillkommit olika varianter av matkassar på marknaden. GI matkassen är speciellt anpassad efter de som valt en GI-kost.

Det finns ett flertal GI matkassar att välja bland, och det kan vara svårt att veta vilken som passar just dig bäst. Det kan vara svårt att hitta din perfekta match av matkasse som passar ditt liv och din ekonomi bäst. För att förenkla ditt val i denna djungel av alternativ har vi på Brakasse gjort en sammanställning av de matkassar som vi rekommenderar mest!

Jämför GI-matkassar

Att handla matkasse underlättar i vardagen. Utan matkasse blir det ofta mycket stress och stök i vardagen för att få ihop all planering. Bara att ta sig till mataffären kan vara svårt att få in i den stressiga vardagen. Först ska det skrivas en inköpslista, köras till mataffären, handla själva maten, packa ihop och åka hem igen, mycket tröttare än du var innan du handlade.


När du är i mataffären är det ofta mycket trängsel och mängder av varor överallt. Detta kan leda till stress, vilket kan innebära att man glömmer vissa varor. När du kommer hem kan irritation uppstå och du behöver åka tillbaka till affären för att köpa den där grädden du missade. Även om du använder dig av en inköpslista så finns det en risk att saker glöms bort. Många åker och handlar efter en lång dag på jobbet, och då när hjärnan är som tröttast är det lättast att begå små misstag och missa saker. Trötthet gör en också känsligare för stress, vilket i sin tur även kan leda till inte minst försämrad hälsa, men även medförd irritation i mataffären. Att handla mat är för många något stressfyllt och ångestladdat, men ett nödvändigt ont.

Ett annat problem kan vara spontanköp som skapas utifrån stora reklamskyltar om kakor som är på extrapris. Onyttiga spontanköp kan i sin tur leda till sämre hälsa och sämre mående i längden.


Mataffärer är planerade så att varorna med extrapris ofta har stora färgglada skyltar, och ofta är dessa varor placerade i gångar där man ofta går igenom för att ta sig till kassan. Det är svårt att undvika att se! Vid kassorna är det ofta smågodis för att locka till ett sista spontanköp. Efter en lång arbetsdag och potentiellt lågt blodsocker kan den där chokladbiten se väldigt lockande ut.
Om man istället väljer en matkasse, så får det som väntat motsatt effekt! Det blir lättare att avstå onyttiga spontanköp om man inte utsätts för situationer där man exponeras för dessa typer av varor.

Att välja att äta GI-kost är ett alltmer populärt val, som har många hälsofördelar. Att äta GI-kost och åka och handla mat i affärer kan vara svårt. Eftersom grunden i GI-kost är att hålla sig borta från socker och snabba kolhydrater kan det vara svårare att motstå frestelser i en matbutik än att beställa en matkasse. Dessa spontanköp som lätt görs i en mataffär kan inte hända om man väljer matkasse. Är man en person som har svårt att hålla på sin kost, eller bara vill göra det lättare för sig själv att göra det, är matkassen ett bra alternativ.

När man varje vecka skriver inköpslistor och handlar mat i butik blir det ofta att man handlar samma varor vecka in och vecka ut. Det kräver mycket tid att planera en veckomeny och därför tar man ofta den enkla vägen och lagar de rätter man känner till och kan. Därför kan en matkasse, förutom att minska stressen och förenkla vardagen, även göra det lättare att variera sin kost. Ofta blir man trött på samma gamla maträtter som man lagar varje vecka, och därför kan variation vara något som gör matlagningen både roligare och godare.

Matlagning kan även medföra irritation i ett hem, då det kan vara ansträngande att komma på vad man ska äta, och anpassa sig till alla i hushållets önskemål. Därför kan en matkasse vara ett bra alternativ för att underlätta denna process. Hela familjen kan vara inkluderad i att välja rätt GI-matkasse, så alla blir nöjda. När matkassen är vald kan man sedan enkelt skriva upp veckans meny på en veckoplanering, utan att behöva ödsla mer tankekraft på det!

En annan fördel med matkasse är att det är så enkelt att variera utifrån eget önskemål. Även om man äter GI-kost kan det vara vissa saker man föredrar framför andra, och olika GI-matkassar erbjuder olika recept! Det går även att byta från olika typer av matkassar ifall man tröttnat på en viss matkasse. Möjligheterna är oändliga! Därför är det bra att jämföra olika matkassar och se vilken matkasse som passar in bäst på dig och ditt liv.

Ett annat problem som ofta uppstår i hemmet när man lagar mat är att man upptäcker att mjölken som man tänkt använda till en sås har blivit gammal. Då står man där utan mjölk och måste bestämma om en tur till affären eller ett annat recept är den bästa utvägen. Detta problem kan skapa irritation och i värsta fall leda till att man struntar i att laga mat alls.


Med en matkasse uppkommer aldrig detta problem. Matkassarna är planerade efter recepten som medföljer, och därför behöver du aldrig vara orolig för att sakna någon vara, eller att något ska ha passerat sitt bäst före-datum. Matkassen gör hela planeringen åt dig, så du slipper!

Fördelarna med att välja matkasse om man äter GI är framförallt att det underlättar handlingen. Du behöver inte tänka på vilka varor som innehåller socker eller vilken sorts pasta du kan köpa. Att springa runt i mataffären och leta efter dina specifika varor är ett minne blott. Framförallt för en person som äter GI är en matkasse ett alternativ som kommer spara tid och energi. Med en matkasse får du varorna anpassade för dig serverade till din dörr. Nu kan du lägga energin som du förut la på att åka till mataffären på att laga den fantastiska maten från matkassen! Detta underlättar ditt val av kost oavsett om du är vegan, glutenintolerant eller äter GI-kost!

Om du funderar på att börja äta GI så blir denna övergång betydligt mycket enklare med hjälp av en matkasse, än om du skulle göra all research själv. Det är alltid svårt att förändra något i sitt liv, inte minst sin kost! Det blir många innehållsförteckningar att läsa, många sökningar på internet, och information som i vissa fall kan vara svår att få tag på. Väljer man matkassen vid denna övergång slipper man oron som kan medföras av beslutet att byta sina matvanor. Möjligheten till matkassen kan medföra att fler gör en kostförändring och fler som kan förbättra sin hälsa!

Alla människor är olika och mår bra av olika typer av kost, men mat behöver vi alla. Det som är så fantastiskt med matkassen är att det finns något för alla. Alla får möjligheten till en planerad veckomeny med näringsrik och mättande mat, oavsett kostavvikelse. Matkassen skapar fler smakupplevelser och kan få dig att smaka maträtter som du kanske aldrig ätit förut!

Det kan vara svårt att leta sig till nya recept i ett hav av recept på en massa olika sidor på internet. När man väl hittat något man vill prova så kan det vara att något saknas, eller att tiden blev för knapp. Med en matkasse behöver du inte stressa över att hitta det perfekta receptet för den där middagen, eller dubbelkolla att du har alla varor hemma. Matkassen gör planeringen åt dig och du behöver inte oroa dig för att hinna planera med veckans alla aktiviteter. När du kommer hem och är trött efter en lång dag från jobbet, är det inte så lockande att sätta sig och leta recept med ett dunkande huvud och kurrande mage. Matkassen hjälper dig i denna situation, så du kan lägga din energi på saker du tycker om att göra, samtidigt som du kan laga god och enkel mat!

En matkasse kan vara ett bra val för din hälsas skull. En varierad kost håller oss friska, starka och gör att vi mår bra. En matkasse ser också till att vi gör hälsosam mat varje dag, eftersom det är så enkelt. Väljer man att handla i matbutik är det lätt att slarva med en middag eller lunch här och där på grund av stress eller dålig planering. Med en matkasse har du alltid en enkel väg till en bra måltid, som du blir mätt på!

Vad som är viktigt att tänka på när du ska välja matkasse är vad du föredrar och vad som underlättar mest i din vardag. Att äta GI-kost kan vara utmanande till en början, och därför kan en matkasse hjälpa dig oerhört. Tänk igenom vad du själv gillar att äta för mat, och vad du tycker är roligt att laga. På det sättet kan du göra matlagningen till något positivt och bli mer motiverad till att laga god mat. När du hittat en matkasse som passar dig kommer ditt liv bli både enklare och roligare.

GI matkasse för två personer

Det finns många hushåll som består av två personer. Självklart finns det GI-matkassar anpassade för dessa hushåll! Det kan vara svårt att få ihop planering med mathandling och matlagning i ett hushåll om två. I ett större hushåll med flera personer är det lättare att dela upp sysslor som matlagning, men i ett hushåll om två kan matplaneringen vara svårare att pussla ihop. Med en matkasse blir det lättare att planera matlagningen och sysslor kring matlagningen eftersom ingen tid behöver läggas på att planera vilken mat man ska laga och handla i mataffären.

En fördel med matkasse i ett hushåll om två är att det kan vara lättare att välja vilken matkasse som kan passa, det är ju bara två som ska komma överens! När man väl kommit överens så väger lugnet av att veta vad man ska laga oftast tyngre än den irritation som fanns för att man förlorade bråket om vilken matkasse man skulle välja. En bra kompromiss vid val av matkasse är att man kan variera mellan olika matkassar så båda i hushållet får som de vill!

Eftersom matkassen underlättar för matlagningen, så kan ett tips vara att dela upp matlagningen sinsemellan. Har man olika arbetstider så kan man planera att den som är hemma den kvällen ansvarar för matlagningen, och därmed eliminera risken för bråk kring vem som ska laga mat. Här kan man även dela upp så varje person får laga de rätter de tycker är roligast.

Är det svårt att komma överens så går det även att köpa en matkasse var, så har man matlåda till dagen efter! Detta koncept fungerar alltså oavsett om man har samma kost eller helt olika. Därför kan detta vara ett bra koncept för exempelvis ett par där en person äter GI- kost och den andra föredrar vegetarisk kost. Det är inte längre lika jobbigt att laga två separata måltider, eftersom allt redan är bestämt i förväg!

Även i ett hushåll där de två personerna lagar sin egna mat själva så kan en varsin matkasse underlätta för husfriden. Matlagning, disk och stök i köket är ofta starten för många bråk i hushåll. Med en eller två matkassar blir denna process enklare att hantera. Går det snabbare att bestämma mat, blir maten snabbare klar. Blir maten snabbare klar, blir disken snabbare klar, och köket blir snabbare rent och snyggt! Därmed blir det mindre irritation och ni kan njuta mer av maten! Väljer man en matkasse till ett hushåll om två kan matlagningen också bli en rolig aktivitet att göra tillsammans. Det är alltid roligt att laga något nytt, och det blir ännu roligare att göra det tillsammans!