HelloFresh eller Matkomfort

HelloFresh fokuserar på färska råvaror. Matkomfort ger dig kockförberedd mat. Frågan är vilken matkasse som passar dig bäst?

Både HelloFresh och Matkomfort är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har HelloFresh 4,4 av 5 i betyg vilket är mindre än Matkomfort som har 4,8 av 5.

HelloFresh

HelloFresh levererar mycket prisvärda matkassar med fokus på färska råvaror och mat efter säsong.

Matkomfort

Levererar matkassar till Mälardalen där mycket redan är förberett av kockar. Perfekt för dig som älskar restaurangmat.

Pris: HelloFresh är billigare

Ibland är det svårt att jämföra priset på matkassar rakt av, då priset ofta reflekterar vad det är du får. Vi försöker dock alltid att jämföra matkassar från varje leverantör som är så likvärda som det är möjligt.

I det här fallet har vi jämfört en barnvänlig kasse från båda leverantörerna. Det som är viktigt att komma ihåg i jämförelsen är att Matkomfort har mat som är förberedd av kockar, vilket innebär att exempelvis såser och grytbaser kommer klara och är uppsmakade till perfektion av professionella kockar.

HelloFreshs familjevänliga kasse för fyra personer och fyra måltider i veckan kostar 825 kronor, inklusive 29 kronor frakt. Matkomforts barnvänliga kasse för lika många personer och måltider kostar 1150 kronor. Den är alltså betydligt dyrare, men håller också en helt annan kvalitet.

HelloFresh kostar totalt 825 kronor. Matkomfort kostar 1150 kronor.

Beställning: Matkomfort är enklare

Hos HelloFresh måste du skapa ett konto för att kunna se det totala priset för din matkasse. I steg ett visas endast priset per portion. Därför ger vi vår poäng till Matkomfort.

Vi tycker också att båda leverantörerna hade kunnat vara tydligare med var de levererar. Vi gill gärna få den informationen tidigt i beställningsproceduren, men det får vi inte hos någon av de.

Däremot tycker vi att båda leverantörerna presenterar sina matkassar på ett tydligt och enkelt sätt. Även om vi ställer oss lite undrande över vad Matkomforts Stockholmslåda innebär. Levereras den endast i Stockholm eller innehåller den mat inspirerad av Stockholm? I övrigt är det dock mycket tydligt att välja hur många personer varje matkasse ska vara för samt hur många måltider. Plus i kanten till Matkomfort för att de har matkassar anpassade för många personer, ända upp till åtta personer för några av kassarna.

Leverans: HelloFresh är smidigare

Även i den här kategorin ger vi vår poäng till HelloFresh, eftersom deras leveransområde är mycket större än Matkomforts. Matkomfort är i princip en lokal matkasse som endast levererar i Mälardalen. Vi förstår att det beror på att de har kockar som lagar maten och att den då inte kan transporteras hur långt som helst. HelloFresh levererar endast råvaror och har flera lager runt om i landet.

Men vi gillar också att HelloFresh låter oss väja leveransdag, på vår adress finns fyra olika leveransdagar att välja bland och flera olika leveranstider. Något som verkligen underlättar vardagen tycker vi, och är bra för kunden.

Matkomfort har också ett relativt stort tidsspann när deras leveranser sker, mellan klockan 14 – 22 och även om du får veta mer exakt leveranstid några dagar innan leverans tycker vi att det är för brett spann.

Recept: Matkomfort är godare

Vi gillar maten från HelloFreshs recept, det gör vi verkligen men den kan inte ens jämföra sig med Matkomfort – ja om du inte själv råkar vara en mästerkock som verkligen kan balansera upp smaker till perfektion.

Det märks tydligt att maten från Matkomfort är förberedd av kockar och alla grunder, så som grytbaser, röror och såser kommer helt klara med perfekt smak. Det känns som att man får äta på restaurang varje dag i sitt eget hem. Maten har bra variation.

För dig som gillar att vara lite mer flexibel med maten och kunna lägga till och ta bort råvaror utifrån dina egna preferenser kan däremot HelloFresh vara ett bra val. Deras mat är också mycket god och det märks att de lägger stor vikt vid fräscha råvaror.

Slutsats: Oavgjort

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

HelloFresh är betydligt billigare än Matkomfort. Men Matkomforts mat är förberedd av kockar, vilket är värt att ha med i åtanke. 1–0 till HelloFresh vs Matkomfort.

Matkomfort får poäng i kategorin för beställning. Detta eftersom vi måste skapa ett konto hos HelloFresh för att se det totala priset. 1–1 till HelloFresh vs Matkomfort.

HelloFresh vinner också tävlingen om vem som har smidigast leveranser eftersom de låter sina kunder välja leveransdag och tid. 2–1 till HelloFresh vs Matkomfort.

När det gäller recept kommer dock Matkomfort att få vår poäng. Deras mat är förberedd av kockar och vi får känslan av att äta på restaurang. 2–2 till HelloFresh vs Matkomfort.

Båda får alltså lika många poäng i vår jämförelse. Matkassarna är helt olika med olika inriktning. Mycket beror därför på vad som är viktigast för dig. Vill du äta riktigt god mat och är beredd på att lägga ut pengar för det, kan Matkomfort absolut vara ett bra val för dig.