HelloFresh eller Middagsfrid

HelloFresh är en ännu inte så känd leverantör av matkassar i Sverige. Middagsfrid var första matkassen på marknaden, men vilken är bäst?

Både HelloFresh och Middagsfrid är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har HelloFresh 4,4 av 5 i betyg vilket är mer än Middagsfrid som har 2,2 av 5.

HelloFresh

HelloFresh är en matkasse som har stort fokus på färska råvaror och säsongbetonad mat. Alla recept är enkla och maten blir god.

Middagsfrid

Prisvärda matkassar och en matfilosofi om att mat alltid bör lagas av råvaror med premiumkvalitet och efter säsong.

Pris: HelloFresh är billigare

För att få en så ärlig och korrekt jämförelse som möjligt försöker vi alltid att välja ut två likvärdiga matkassar hos de olika matvaruleverantörerna. I det här fallet har vi valt att jämföra HelloFreshs klassiska kasse med Middagsfrids originalkasse.

Vi har valt att vi är fyra personer som vill har recept för fem olika måltider per vecka. Priset för HelloFresh landar då på 896 kronor, men då tillkommer 29 kronor i frakt, vilket ger ett slutpris på 925 kronor.

Originalkassen från Middagsfrid landar på ett slutpris på 945 kronor, alltså snäppet dyrare. Men i Middagsfrids kasse är en av de fem måltiderna en lite lyxigare helgmåltid.

Priset är med andra ord mycket snarlika varandra, och därför bör du göra ditt val på andra grunder än priset i detta fall.

HelloFresh kostar 925 kronor. Middagsfrid kostar 945 kronor.

Beställning: HelloFresh är enklare

Här får HelloFresh helt klart vår poäng. Vi är inte alls nöjda med hur Middagsfrid har valt att presentera alla sina olika matkassar. I princip alla andra leverantörer låter dig först välja kasse och sedan välja antal personer och antal måltider.

Hos Middagsfrid presenteras istället kassarna som olika kassar beroende på hur många personer som ska äta och hur många måltider. Vi har också extremt svårt att se om de presenteras i någon speciell ordning, för oss ser det mest ut som huller om buller. Vi får dubbelkolla flera gånger att vi har valt den rätta kassen.

Hos HelloFresh ser du tydligt vilka olika matkassar du har att välja på, och vilka val du kan göra inom ramen för den valda matkassen.

När det kommer till att se om de levererar till dig eller inte tycker vi däremot att Middagsfrid är lite tydligare. När du tittar på presentationen över alla kassarna och klickar på beställ, måste du först fylla i din postadress innan du kommer vidare. Hos HelloFresh måste du skapa ett konto för att komma vidare till steg två i beställningen, och där behöver du fylla i din adress i kontaktformuläret för att se om de levererar till dig eller inte.

Leverans: HelloFresh är smidigare

Även den här poängen kommer att gå till HelloFresh då du med dem har möjlighet att välja leveransdag och tid, beroende på var du bor. På vår adress kan vi exempelvis välja mellan fyra olika leveransdagar och flera olika tider.

Hos Middagsfrid däremot är det leverans en fast dag i veckan och vi får inga valmöjligheter där.

Båda har ett tidsspann som känns okej och båda kommer att kontakta dig närmare leverans för att ge dig en mer exakt leveranstid.

Recept: HelloFresh är godare

Vi tycker att båda leverantörerna har riktigt bra mat och det märks tydligt att de satsar på råvaror av hög kvalitet. Vi tycker dock att HelloFresh är snäppet bättre och vi gillar att det är mycket grönsaker i maten.

Det som också gör att HelloFresh får vår poäng är att du kan välja mellan 12 olika recept varje vecka, medan Middagsfrid har en fast meny. Vi gillar när vi får valmöjligheter.

Båda matkassarna har recept som är enkla att laga och du kommer inte behöva spendera allt för mycket tid i köket. Valet var svårt på denna kategori, och smaken är alltid en personlig fråga.

Slutsats: HelloFresh är bättre

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

HelloFresh är snäppet billigare än Middagsfrid, men det är inte många kronor som skiljer sig och du bör inte ta sitt beslut på grund av en så liten prisskillnad. 1–0 till HelloFresh vs Middagsfrid.

Även här får HelloFresh vår poäng och i den här kategorin var det inte ett svårt val. Middagsfrid behöver absolut förbättra sin presentation av sina matkassar. 2–0 till HelloFresh vs Middagsfrid.

Även för leveranser får HelloFresh vår poäng. HelloFresh låter oss välja leveransdag mellan fyra olika dagar och flera olika tider. 3–0 till HelloFresh vs Middagsfrid.

När det kom till recepten och själva maten var det väldigt jämt och vi gillar båda. HelloFresh vann framför allt för att du kan byta recept i veckomenyn. 4–0 till HelloFresh vs Middagsfrid.

HelloFresh vinner alltså vår jämförelse mot Middagsfrid med hästlängder. Trots detta är det inte säkert att HelloFresh är den rätta matkassen för dig, vi har alla olika preferenser och speciellt när det kommer till smaken.