HelloFresh eller Simple Feast

HelloFresh satsar på mycket färska råvaror. Simple Feast levererar endast vegetarisk och veganska mat. Vilken matkasse är bäst?

Både HelloFresh och Simple Feast omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har HelloFresh 4,4 av 5 i betyg vilket är mer än Simple Feast som har 4,3 av 5.

HelloFresh

HelloFresh levererar prisvärda matkassar med fokus på färska råvaror. Du komponera ihop din egen veckomeny efter din och familjens smak.

Simple Feast

Simple Feast levererar vegetariska och veganska matkassar. Allt mat kommer förberedd och du behöver endast spendera 5–10 minuter i köket.

Pris: HelloFresh är billigare

När vi jämför leverantörer för olika matkassar vill vi att jämförelserna ska bli så ärliga och tydliga som möjligt. Därför brukar vi välja ut två matkassar som är så likvärda som möjligt.

Eftersom Simple Feast endast levererar vegetarisk och vegansk mat har vi valt att jämföra med HelloFreshs vegetariska kasse. Eftersom HelloFresh har fokus på säsongbetonad mat har vi valt kassen som heter Season Feast från Simple Feast.

Simple Feast matkasse är för 4–5 personer medan HelloFresh är för fyra personer, båda matkassarna ger dig måltider tre dagar i veckan. Det totala priset för Simple Feasts matkasse är 999 kronor medan det totala priset för HelloFreshs matkasse är 670 kronor plus 29 kronor i frakt, alltså 699 kronor. HelloFresh är alltså mycket billigare.

Vad som är viktigt att komma ihåg i denna jämförelse är att Simple Feasts mat kommer i princip färdiglagad och du behöver bara spendera 5–10 minuter på att fixa det sista. Så om tid är värt mer än pengar för dig, behöver du ha det i åtanke.

HelloFresh kostar 699 kronor. Simple Feast kostar 999 kronor

Beställning: Simple Feast är enklare

Vi anser att både Simple Feast och HelloFresh har en relativt tydlig beställningsprocedur och båda presenterar sina matkassar och vilka val du kan göra på ett enkelt och tydligt sätt. Poängen går dock till Simple Feast.

Anledningen är att det är lite otydligare om HelloFresh levererar till din adress eller inte. Innan du börjar lägga din beställning hos Simple Feast måste du skriva in ditt postnummer, och får du svar direkt om de levererar till dig eller inte.

Hos HelloFresh får du antingen söka information på annat ställe på hemsidan eller skapa ett konto.

Något annat som skiljer sig är att HelloFresh presenterar endast priset per portion i första steget, och det är först i steg nummer två som du kan se det totala priset. Vi gillar förvisso att vi kan se vad maten kostar per portion utan att behöva räkna ut det själva, men skulle gärna ha velat se det totala priset redan från början också.

Leverans: Linas Matkasse är smidigare

En av de faktorerna vi på Brakasse värderar högt är hur tydliga leveranstiderna är. Ju mer exakta desto bättre, vi gillar inte när tidsspannet blir för stort. Därför kommer HelloFresh att ta hem den här poängen.

Deras matkassar levereras med ett tidsspann på cirka fem timmar medan Simple Feast har ett tidsspann på hela tio timmar. Även om båda skickar ut ett sms med en mer exakt tid när leveransdagen närmar sig.

HelloFresh ger dig också möjlighet att välja leverans flera olika dagar, i alla fall i vissa områden. Du har också möjlighet att få leverans på förmiddagen eller eftermiddagen. Hos Simple Feast kommer alla leveranser framåt kvällen.

Recept: Simple Feast är godare

Här var det väldigt jämt, men vi kommer att ge vår poäng till Simple Feast. Maten är riktigt god och vällagad. Det märks att det har fokuserat på vegetarisk och vegansk mat då måltiderna känns mycket bra komponerade. Även fast vi inte får komponera vår egen meny som hos HelloFresh är det bra variation på maten.

Det som skiljer sig mycket är att Simple Feast levererar maten nästan klar, du behöver endast färdigställa det sista, vilket innebär att alla smaker redan sitter där. Medan HelloFresh är en mer traditionell matkasse där du lagar maten. Men recepten är enkla att följa.

Slutsats: Oavgjort

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

HelloFresh är mycket billigare, det skiljer 300 kronor på matkassarna. Simple Feast kommer dock färdiglagad och du sparar istället mycket tid. 1–0 till HelloFresh vs Simple Feast.

När det gäller beställningen får Simple Feast vår poäng då de ger tydligare information. 1–1 till HelloFresh vs Simple Feast.

För leveranser ger vi en poäng till HelloFresh. De ger dig möjlighet att välja både leveransdag och tid. 2–1 till HelloFresh vs Simple Feast.

Vi tycker att Simple Feast har godare mat än HelloFresh och får därför den sista poäng. Deras mat kommer redan förberedd och tillagad av professionella kockar. 2–2 till HelloFresh vs Simple Feast.

Det blir alltså oavgjort i vår jämförelse mellan HelloFresh och Simple Feast. Det är två helt olika matkassar och det är svårt att jämföra dem. Simple Feast levererar i princip färdiglagad mat medan HelloFresh levererar råvaror med recept.