HelloFresh

HelloFresh finns i flera länder runt om i värden och hjälper dig spara tid och pengar. Se för- och nackdelar vad gäller matkassen HelloFresh.

Att äta mycket ekologiskt är bra både för miljön och för din hälsa, därför har vi på brakasse jämfört olika ekologiska matkassar, för att hjälpa dig att hitta en kasse som passar dig och dina behov. HelloFresh är en matkasse som satsar stort på att leverera färska råvaror av mycket hög kvalitet. Det är viktigt att maten kommer från pålitliga leverantörer som tar ansvar både för miljön och för människors hälsa. Många av råvarorna kommer även från lokala leverantörer. Allt kött och kyckling du hittar i kassarna är från Sverige, all fisk är MSC, ASC eller GLOBAL G.A.P.-certifierad och alla grönsaker är valda utifrån säsong. HelloFresh har också valt att kompensera 100 % av deras direkta koldioxidutsläpp.

HelloFresh drivs av HelloFresh Group som grundades i Tyskland 2011 men finns idag i många länder runt om i världen och driver flera olika varumärken. HelloFresh matkasses främsta syfte är att hjälpa dig att spara tid och pengar, samtidigt som du äter mat som är både hälsosam och bra för vår planet. Allt matsvinn försöker de minska genom att du endast får exakt mängd ingredienser levererade, och mat som blir över från deras lager skänker de till Värmestugan i Helsingborg där behövande människor får möjlighet att äta sig mätta helt gratis.

HelloFresh recension

Det blir snabbt uppenbart för oss på brakasse att HelloFresh är det självklara valet av matkasse för dig som har höga krav på maten som levereras hem till dig, inte bara gällande kvalitet utan också utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

HelloFresh har olika kassar att välja på beroende på vad du har för preferenser och förutsättningar. Oavsett om du vill ha mat som går snabbt, är vegetarisk eller familjevänlig kommer du att hitta en matkasse som passar dig och ditt hushåll. Du väljer också hur många personer som kassen ska vara planerad för samt hur många recept i veckan du vill ha. Detta gör att matkassen blir mycket flexibel och passar för de flesta familjer och hushåll. När du väljer mellan dina olika kassar får du se ett antal olika menyer, som ger dig en bra indikation på vilken slags mat just den kassen kommer att innehålla och om det är något för dig. Du kommer att se vad priset per portion blir för just din  valda matkasse, däremot är det lite otydligt vad det totala priset för de olika matkassarna är eftersom du i princip måste logga in för att kunna se det.

Något som gör HelloFresh matkasse ännu mer flexibel är att varje vecka kan du välja mellan 12 olika recept och på så vis sätt ihop en egen veckomeny utifrån dina och din familjs preferenser. Perfekt om någon i familjen exempelvis har allergier. Du måste dock alltid göra alla ändringar i menyn onsdagen före leverans. Du gör ändringarna enkelt genom att gå till ”mina leveranser” antingen på hemsidan eller i deras app.

Vi gillar att HelloFresh har en app, eftersom det gör det mycket enkelt för dig att styra över din matkasse. I appen gör du snabbt och enkelt alla ändringar du kan tänkas vilja göra. Du kan utan problem välja att hoppa över matkassen en vecka, om du exempelvis inte ska vara hemma eller om det inte finns några recept som tilltalar dig den veckan. Du kan också när som helst avsluta prenumerationen på din matkasse.

För att veta om HelloFresh levererar till dig eller inte anger du ditt postnummer när du har valt matkasse. I dagsläget levererar de till de flesta adresser runt om i Sverige, med några få undantag, exempelvis en del adressen på landsbygden. Leveranser sker de flesta dagarna i veckan, men vilka dagar exakt du kan få beror på var du bor. När du gör din beställning får du tydlig information om vad som kommer att gälla just för dig och dina leveranser. Du behöver inte vara hemma vid leverans då alla produkter är packade på ett sådant sätt att de klarar sig utanför kylskåpet i några timmar. Du kan ange instruktioner för din leverans om du inte kommer vara hemma, exempelvis portkod om du bor i lägenhet med låst trappuppgång eller var kassen kan placeras utanför ditt hus. Har du inte angett instruktioner kommer leverantören att försöka komma i kontakt med dig.

Vi på brakasse tycker att recepten i HelloFresh matkasse är lättlagade och tar inte allt för lång tid. Recepten ska ta mellan 30 – 40 minuter att laga, om du inte väljer deras snabba recept som endast tar 15 – 20 minuter att laga och vi tycker att dessa angivna tider ger en rättvis bild av verkligheten. Du förväntas ha en del basvaror hemma redan, så som smör, mjölk, ägg, salt och peppar vilket vi blir lite tveksamma till. De flesta kassorna förväntar sig att du ska ha en del basvaror hemma, men vi tycker att råvaror som smör, mjölk och ägg borde komma med kassen. De redskapen du behöver ha hemma för att laga maten tycker vi däremot är helt rimliga. Du förväntas ha saker som kastrull, stekpanna, stekspade, rivjärn och bakplåtspapper hemma.

Sammanfattningsvis anser vi att HelloFresh är en mycket bra matkasse för den som har stora krav på råvaror och på ett hållbarhetstänk. Trots det stora fokuset på kvalitet på råvaror är priset på matkassen bra. Vi gillar att matkassen är så pass flexibel eftersom du kan sätta ihop din egen veckomeny utifrån 12 olika rätter. Vi tycker också att det är bra variation på menyerna och de är enkla att tillaga.

HelloFresh rabattkod

Många matkassar ger dig som ny kund ett bra erbjudande för att kunna prova på deras matkasse. Om HelloFresh erbjuder någon rabattkod i dagsläget brukar du enkelt kunna se den på hemsidan. Observera att den oftast endast gäller för dig som ännu inte är eller har varit kund hos dem tidigare.

HelloFresh tål att jämföras!

Tvekar du mellan olika matkassar och vet inte riktigt vilken du ska välja? För att göra det så enkelt för dig som möjligt jämför vi HelloFresh med flera andra matkassar så att du kan se faktiska för- och nackdelar som vi sammanställt åt dig. Vi jämför idag HelloFresh med Linas Matkasse, Mat.se, Mathem, Matkomfort, Middagsfrid och Simple Feast.