Linas Matkasse eller Simple Feast

Linas Matkasse är en väldigt familjevänlig leverantör av matkassar. Simple Feast är istället inriktade på vegetarisk och vegansk mat.

Både Linas Matkasse och Simple Feast är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Linas Matkasse 3,8 av 5 i betyg vilket är mindre än Simple Feast som har 4,3 av 5.

Linas Matkasse

Linas Matkasse levereras på många ställen runt om i Sverige och är en av de billigaste matkassarna. De har flera olika matkassar och låter dig sätta ihop din egen veckomeny.

Simple Feast

Simple Feast levererar endast vegetariska och veganska matkassar. Maten kommer nästan färdiglagad och du behöver endast färdigställa det allra sista innan måltiden.

Pris: Linas Matkasse är billigare

Eftersom de olika leverantörerna har olika matkassar i sitt utbud kan det vara lite svårt att jämföra priset. För en så trovärdig jämförelse som möjligt väljer vi att titta på priset på Linas vegetariska kasse då Simple Feast endast erbjuder vegetarisk eller vegansk mat.

Även Simple Feast har några olika kassar och där väljer vi att titta på deras Family kasse, då Linas matkasse riktar in sig mot familjer.

Vi anger att vi är en familj på fyra personer, även om det på Simple Feast endast finns 4–5 personer att välja på. Eftersom Simple Feast endast levererar mat för tre måltider per vecka, gör vi samma val hos Linas Matkasse.

För Linas Matkasse blir priset 749 kronor för den valda matkassen. För Simple Feast matkasse blir priset 999 kronor. Båda matkassarna har fri leverans. Då bör du dock komma ihåg att matkassen från Simple Feast är beräknad för 4–5 personer och inte endast fyra som Linas Matkasse.

Det du bör ha i åtanke är att maten från Simple Feast kommer nästan helt färdig, du behöver i princip bara värma den. Medan maten i Linas Matkasse behöver tillagning från grunden.

Linas Matkasse kostar 749 kronor. Simple Feast kostar 999 kronor.

Beställning: Linas Matkasse är lättare

I den här kategorin ger vi vår poäng till Linas Matkasse, men endast baserat på att Simple Feast anger att matkassen är för 4–5 personer, vilket blir lite otydligt. Men det är verkligen petitesser.

Det är enkelt att jämföra vilka olika matkassar som finns tillgängliga och beställningssidorna ser faktiskt väldigt likadana ut.

Leverans: Linas Matkasse är smidigare

Även här är det väldigt jämt, då båda leverantörerna har en bra leveransprocedur. Det som gör att Linas Matkasse tar hem vinsten är att de visar tydligt inom vilket tidsfönster de levererar redan på beställningssidan. Där kan du tydligt se vilket datum leveranser sker och mellan vilka tider, hos Simple Feast ser du endast vilken dag.

Båda leverantörerna låter dig dock välja om du vill få leverans varje vecka eller varannan vecka, om det är tillgängligt på ditt postnummer. Linas Matkasse låter dig också välja vilken vecka du vill få din första leverans, du kan välja mellan fyra olika veckor framåt.

Något vi gillar hos båda är att du kan lämna meddelande till chauffören när du gör din beställningsorder, exempelvis att maten kan ställas på ett visst ställe utanför huset om du inte är hemma eller portkoden om du bor i lägenhet.

Recept: Simple Feast är godare

När det kommer till smaken är det såklart väldigt svårt att jämföra eftersom smakpreferenser är högst subjektivt. Vi tycker ändå att Simple Feast vinner just på denna punkt, i alla fall när vi har valt att jämföra med Linas vegetariska matkasse.

Det märks att Simple Feast är inriktade på just vegetarisk och vegansk mat, och deras vegetariska känns snäppet mer genomtänkt än vad Linas vegetariska gör.

Däremot ger Linas Matkasse dig mer flexibilitet när det gäller recept eftersom du där har möjlighet att byta ut recept och skapa dig en egen veckomeny. Du kan välja bland över 30 olika recept varje vecka hos Linas Matkasse.

Slutsats: Linas Matkasse är bättre

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

När det kommer till priset vinner Linas Matkasse eftersom den är lite över 200 kronor billigare än Simple Feast. Viktigt att komma ihåg är dock att Simple Feast matkasse är i princip färdiglagad och du behöver endast lägga 5–10 minuter på förberedelser. 1–0 till Linas Matkasse vs Simple Feast.

Gällande beställningen ger vi poängen till Linas Matkasse, men vi hade svårt att välja. 2–0 till Linas Matkasse vs Simpel Feast.

För leveranser ger vi Linas Matkasse också en poäng. Detta för att där är det tydligt redan vid beställningsproceduren mellan vilka klockslag under leveransdagen din matkasse kommer. 3–0 till Linas Matkasse vs Simpel Feast.

När det kommer till recept kommer poängen att gå till Simple Feast i denna jämförelse. Vi märker tydligt att de har ett fokus på vegetarisk mat och recepten är välkomponerade och tilltalande. 3–1 till Linas Matkasse vs Simpel Feast.

I vår jämförelse vinner alltså Linas Matkasse. Mycket på grund av att Linas Matkasse är mycket billigare. Det betyder dock inte att Linas Matkasse är bäst för dig, utan mycket beror på vad som är viktigt för just dig. Som sagt så kommer Simple Feast mat i princip färdiglagad hem till dig, medan Linas Matkasse endast kommer som råvaror.