Linas Matkasse

Linas Matkasse har goda, varierande och flexibla matkassar som underlättar vardagen för dig. Detta är Brakasses recension av Linas Matkasse.

Många av oss har varken tid eller ork att spendera för mycket tid på att planera mat eller att handla mat, samtidigt som vi vill äta gott och gärna hälsosamt. En matkasse kan vara lösningen på problemet och vi på Brakasse har hjälpt dig genom att jämföra olika matkassar.

Linas Matkasse var en av de första på marknaden och började leverera färdiga middagsplaneringar tillsammans med råvaror hem till dörren redan 2008. Deras koncept har alltid varit att underlätta vardagslivet, speciellt för barnfamiljer. Fokus ligger på att maten ska vara både god och varierande samtidigt som recepten ska vara enkla att följa för att du ska lyckas i köket.

Linas profilerar sig inte som en ekologisk matkasse, men en del varor i kassen är ekologiska. Köttet du får med i kassen har till största del svenskt ursprung, med undantag för charkuterier som brukar komma från Italien eller Spanien. När det gäller fisk använder de sig aldrig av rödlistad fisk.

Linas Matkasse vill uppmuntra folk till att äta mer vegetariskt och därför är alltid en maträtt per vecka vegetariskt, men undantag för deras mindre barnvänliga kasse. De vegetariska måltiderna innehåller alltid proteinrika livsmedel så som tofu, keso eller ägg exempelvis.

Linas Matkasse recension

Linas Matkasse passar dig som vill äta god och enkel mat men som inte har några större krav på att maten måste vara ekologisk. Om du däremot har höga krav på att menyn ska vara varierad och att din matkasse ska vara flexibel kommer du troligtvis att bli nöjd.

Du kan välja mellan några olika matkassar beroende på vilka preferenser du har. Alla matkassar kan du sedan variera i antal personer som ska äta och hur många måltider per vecka du vill ha. Det finns matkassar både för dig som gillar klassisk och enkelt mat samt för dig som gillar att testa lite nya saker. Vi på Brakasse gillar matkassar som låt kunden få stora valmöjlighet utifrån sina förutsättningar, och på den punkten tycker vi att Linas levererar.

Flexibiliteten på hur din veckomeny ska se ut är också stor, då du varje vecka får sätta ihop din egen meny och kan välja mellan cirka 30 olika rätter. Det gör att de allra flesta faktiskt kommer att kunna få ihop en veckomeny som känns tilltalade. Om du inte själv orkar eller vill välja ut en veckomeny får du självklart ett förplanerat val du kan välja, som ser olika ut för varje vecka. När en matkasse inte har någon speciellt profil så som ekologiskt eller vegetariskt, tycker vi att det är en självklarhet att valmöjligheterna istället ska vara stora, och det är dem hos Linas.

På Linas Matkasse finns det en dietist som alltid näringsberäknar måltiderna, vilket gör att du kan vara säker på att du äter varierad och hälsosam mat. Alla måltider innehåller mellan 500 – 750 kcal. Den informationen tycker vi på Brakasse är bra att få, då näringsriktiga måltider faktiskt är ett minimum vi förväntas oss att matkassar ska leverera. Det är dock inte alla matkassar som faktiskt presenterar den här informationen.

Vi tycker att det är bra variation på maten som finns i de olika menyerna och tillagningstiden som anges stämmer överens med verkligheten. Maten tar mellan 20 – 50 minuter att laga och du behöver grundläggande redskap så som kastruller, stekpanna, slevar och rivjärn med mera. Du förväntas också ha en del basvaror hemma. Maten du får med i kassen är dock noga uträknad för att det inte ska bli något svinn.

Linas Matkasse leverera till de flesta adresser runt om i Sverige och är troligtvis en av de mest välkända matkassarna. På hemsidan kan du skriva in ditt postnummer och få svar direkt på om de levererar till din adress eller inte. Skulle de mot förmodan inte leverera till din adress kan du anmäla intresse. Är de många som anmäler intresse i ditt område ökar chansen att de börjar leverera dit.

Bor du i ett storstadsområde kommer du med största sannolikhet kunna få leverans både på udda och jämna veckor, medan du som bor i mindre ständer kanske bara kan få leverans varannan vecka. När du beställer din kasse får du tydlig information om vilka leveransmöjligheter du har.

Leveransdagen är två dagar i veckan, vilken dag som gäller för dig beror på var du bor. Leveransen sker dock alltid på söndagar eller måndagar, för att du ska ha mat för den kommande veckan. Maten levereras alltid på eftermiddagen/kvällen, vilket vi tycker är bra eftersom det är större chans att de flesta är hemma då. Du får också ett sms dagen innan leverans med en mer exakt tid din leverans planerar att komma. Det ger vi tummen upp eftersom det underlättar planeringen av vardagen – precis det som Linas Matkasse vill göra.

Skulle du mot förmodan ändå inte vara hemma när din leverans kommer ställer de matkassen utanför din dörr. Du får sedan ett sms med information om att kassen är levererad och att ansvaret har lämnats över till dig. De lämnar dock inte mat utanför en låst port om du bor i lägenhet och det finns tyvärr ingen möjlighet att ange någon portkod eller liknande till chauffören. Skulle det inträffa tar chauffören med kassen tillbaka. Detta är någon som drar ner vårt betyg en del, då andra matkassar ger en möjlighet att lämna leveransinstruktioner till chauffören.

Sammanfattningsvis tycker vi på Brakasse att Linas Matkasse är en bra kasse för dig som önskar god och snabblagad mat men som inte har så högra krav på råvarorna. Kassen passar extra bra till barnfamiljer, speciellt också då du kan beställa till en fruktkasse om du önskar. Priset på kassarna ligger i linje med vad övriga kassar på marknaden kostar.

Linas Matkasse rabattkod

Som ny kund brukar Linas matkasse ofta erbjuda en rabattkod för att du ska kunna prova på ett antal kassar till ett billigare pris. Om en rabattkod erbjuds för tillfället brukar du enkelt kunna hitta denna på hemsidan.

Linas Matkasse tål att jämföras!

Tvekar du mellan olika matkassar och vet inte riktigt vilken du ska välja? För att göra det så enkelt för dig som möjligt jämför vi Linas Matkasse med flera andra matkassar så att du kan se faktiska för- och nackdelar som vi sammanställt åt dig. Vi jämför idag Linas Matkasse med HelloFresh, Mat.se, Mathem, Matkomfort, Middagsfrid och Simple Feast.