Mat.se

Mat.se låter dig sätta ihop din egen matkasse med maträtter som vet att du gillar. Du kan kombinera matkassen med andra varor från Mat.se.

Idag vill många av oss handla vår mat online och vi vill gärna äta goda, välplanerade middagar utan att behöver sköta om planering själva, då det tar både mycket tid och energi. Lösningen på det här är matkassar som levererar färdigplanerade middagar hem till din dörr, allt du behöver göra är att laga maten. Utbudet av matkassar är stort och vi på Brakasse vill hjälpa dig att hitta en passade matkasse och har därför jämfört flera olika.

Mat.se är i första hand en matvarubutik online, där du själv plockar ihop vilka matvaror du vill köpa och får allting hem till dörren, men för att underlätta ditt vardagspussel och spara på din energi har de också färdiga matkassar.

Företaget har funnits sedan 2011 och började leverera mat 2012. Till en början ägdes det av Matse Holding men köptes 2017 upp av Axfood. De har lager både i Göteborg och i Stockholm och levererar endast i dessa två städer med omnejd.

Deras största fokus ligger på att underlätta för konsumenterna och hjälpa människor att få ihop vardagspusslet på ett bra sätt. Men de lägger även stort fokus på att alla råvaror ska vara pinfärska och att maten ska vara klimatsmart. 80 % av hela deras sortiment är CO2 uppmärkt tillsammans med Research Institute of Sweden för att du som kund ska kunna göra klimatsmarta val.

Mat.se recension

Mat.se har faktiskt något som vi på Brakasse inte har sett hos någon annan leverantör, möjligheten att helt och hållet sätta ihop din egen matkasse. För en del kanske det inte alls är ett bra alternativ, då många av oss vill överlämna just planeringen åt någon annan. Men för den som faktiskt gillar att sitta och titta på recept och planera ihop sin egen veckomeny är denna funktion toppen. Du väljer bland deras tusentals recept och hur många personer receptet ska vara anpassat för, och sedan lägger du bara till menyn i din kasse. Du ser direkt vad som läggs till inköpslistan och kan enkelt ta bort varor om du redan har något hemma eller byta ut något om du exempelvis vill ha laktosfri grädde istället för vanlig, mycket flexibelt och praktiskt.

Om du vill lämna över så mycket av planeringen till någon annan som möjligt, finns det också färdigplanerade matkassar. Då kommer fem olika recept att väljas ut till dig, och skulle någon av dessa inte falla dig i smaken kan du enkelt byta ut ett eller flera recept. I övrigt fungerar det på samma sätt som att planera din egen kasse, du ser inköpslistan direkt och kan korrigera den utifrån dina preferenser och behov.

Vi på Brakasse gillar matkassar som ger flexibilitet, och speciellt om kassen inte har någon speciell inriktning, så som ekologisk eller vegetarisk ser vi det nästan som en självklarhet att du ska själv kunna kontrollera mycket med kassen.

Matkassarna är ihopsatta av matkreatörerna Kristin Johansson och Julia Thielen och måltiderna är både goda och varierande om du väljer de förbestämda veckomenyerna. Vi gillar att det blir en stor blandning av vegetarisk, husmanskost och mer internationell mat. Genom att du själv kan byta ut recepten på ett enkelt sätt, samt även byta ut ingredienserna på inköpslistan passar matkassen bra även om du har allergier. Något som många andra matkassar tyvärr inte gör.

Alla recepten är indelade utifrån svårighetsgrad, där det enklaste är mycket lätt, men vi upplever att de flesta recepten är relativt enkla och tydliga att följa om man har baskunskaper i matlagning. Tidsangivelserna i recepten stämmer väl överens med verkligheten och varierar mellan 20 – 45 minuter.

Eftersom du ser hela inköpslistan direkt när du väljer din veckomeny behöver du inte undra om du förväntas ha ett förråd med basvaror hemma eller inte. Allt som behövs i receptet läggs till i inköpslistan och sedan kan du välja att ta bort produkter som du redan har hemma. Det här gillar vi eftersom det ger en bra flexibilitet, är tydligt och minskar risken för svinn.

Matkassens pris kommer att variera beroende på vilka recept du väljer att ha i din veckomeny, då du betalar för ingredienserna och inte ett färdigt pris för själv matkassen. Huruvida detta är positivt eller negativt lämnar vi upp till dig att bestämma, men det är något du behöver vara medveten om. Det gör att du kan få en billigare kasse genom att välja ekonomiska recept, men det kommer också krävas mer planering och energi från dig.

Tyvärr är leveransområdet för Mat.se ganska begränsat och de levererar endast i Stockholm och Göteborg och dess närmaste förorter. Det här är alltså inte en matkasse för dig som bor ute på landet. Handlar du över 750 kronor får du alltid fri leverans, annars kostar leveransen 99 kronor. Vissa postnummer kan även få expressleveranser, det vill säga leverans samma dag som du beställer eller på morgonen efter och det tycker vi på Brakasse är riktigt bra, eftersom vi inte har sett det hos någon annan leverantör.

Eftersom din matkasse egentligen inte är en matkasse i den vanliga bemärkelsen, utan helt enkelt en inköpslista som sätts ihop utifrån de recepten du valt behöver du inte boka eller avboka matkassen så långt i förväg. Du kan göra ändringar i din leverans fram till dagen innan.

Leveranser sker alla dagar i veckan, men kan variera beroende på var du bor. Du får alltid välja tid och dag för leverans själv när du gör din beställning. Något vi tycker underlätta enormt, då vi inte gillar att behöva vara hemma en speciell tid varje vecka.

Mat.se rabattkod

Mat.se erbjuder både nya och befintliga kunder rabatter regelbundet. Eftersom det inte är en traditionell matkasse kan du också få rabatt på utvalda matvaror. Du kan också själv byta ut varor mot motsvarigheter som är nedsatta just nu. Du brukar alltid hitta alla generella rabatter tydligt på hemsidan och vi rekommenderar dig att hålla utkik där. Glöm inte att läsa igenom villkoren för eventuella rabattkoder.

Mat.se tål att jämföras!

Tvekar du mellan olika matkassar och vet inte riktigt vilken du ska välja? För att göra det så enkelt för dig som möjligt jämför vi Mat.se med flera andra matkassar så att du kan se faktiska för- och nackdelar som vi sammanställt åt dig. Vi jämför idag Mat.se med HelloFresh, Linas Matkasse, Mathem, Matkomfort, Middagsfrid och Simple Feast.