MatHem

Mathems matkassar hjälper dig förenkla vardagslivet. Du får veta exakt leveranstid och kan kombinera matkassarna med produkter från MatHem.

Idag är vi många som vill spara tid och slippa gå till mataffären samt slippa planera maten själv, genom att beställa hem en matkasse säkerställer du att du ändå får äta välplanerad mat. Det finns många olika matkassar idag och vi på Brakasse har jämfört ett antal för att hjälpa dig i ditt val.

Mathem kanske mest är känt som en matvarubutik på nätet, där du själv väljer dina varor och plockar ihop dina kassar, precis som i en vanlig mataffär. Men faktum är att de också har ett antal färdigplanerade matkassar att välja på.

Företaget grundades 2006 men började inte leverera mat hem till dörrens förens 2008. När sedan färdiga matkassar började bli populärt var inte Mathem sena med att haka på trenden. Deras mål med matkassarna är att förenkla vardagslivet för sina kunder ännu mer.

Alla recept är planerade av en kock vid namn Mari Bergman för att säkerställa att middagarna blir både goda och varierande. All mat som kommer i kassarna är lättlagade och hälsosamt komponerade. Du får dessutom ett sms med exakt leveranstid för att underlätta för dig ännu mer.

MatHem recension

Mathem har inte något speciellt koncept eller någon speciell inriktning på sina matkassar. Utan här är det helt vanlig mat som levereras och matkassen passar dig som värderar enkelhet högt. Vi på Brakasse upplever att Mathem är ett mycket bra val för dig som vill äta vanlig, god mat men som vill att allt ska gå så smidigt som möjligt.

Något vi verkligen gillar, som egentligen inte har med själva innehåller i matkassen att göra, är att du mycket enkelt kan komplettera din handling från Mathems övriga sortiment, där du till och med kan handla från Clas Ohlson. Även om matkassen i sig inte erbjuder speciellt mycket flexibilitet, gör det här att du kan handla allt du behöver hem på en och samma gång. Du behöver alltså inte ta en sväng till affären för att komplettera med exempelvis frukostvaror och tvättmedel, utan kan få hem din matkasse och allt annat på en och samma gång.

Du kan välja på ett antal olika matkassar och något som inte erbjuds hos många andra företag är en matkasse som är gluten- och laktosfri. Eftersom det är många som undviker gluten och laktos idag av olika anledningar blir vi väldigt glada av att se detta val.

Tyvärr är flexibiliteten hos matkassarna i princip minimal, du får inte själv välja hur många personer kassen ska vara anpassad för och det är endast några av kassarna där du kan välja för hur många dagar den ska vara. Du har ingen möjlighet att själv planera en veckomeny genom att kunna byta ut recept, utan allting är förbestämt. Vi på Brakasse gillar egentligen när matkassar erbjuder flexibilitet, men och andra sidan vet vi också att det finns kunder som vill behöva planera så lite som möjligt själv och då kan det här vara ett bra val.

Du kan se menyerna några veckor i förväg och du måste beställa kassen sju dagar innan leverans, därmed kan du avgöra om veckans kasse innehåller måltider som faller dig i smaken eller inte. Recepten är väldigt ordinära och tilltalar nog de flesta, och det är bra variation på maten under en vecka. Det märks att alla recept är gjorda av en kock då maten känns mycket väl komponerad och även hälsosam. Maten är enkel att laga och tillagningstiden varierar mellan 20 – 40 minuter.

En funktion som vi verkligen gillar är att när du kollar på veckomenyn kan du se inköpslistan och där kan du välja att ta bort produkter, om du exempelvis redan har det hemma. Väldigt bra för att minska svinnet och gör också en annars ganska stel matkasse lite mer flexibel.

Mathem levererar till många städer och orter runt om i Sverige och innan du beställer kan du skriva in ditt postnummer för att se vilka leveransmöjligheter som finns där du bor. De flesta ställena har leverans flera dagar i veckan och du kan själv välja vilket tidspann på dagen som passar dig. Handlar du över 700 kronor får du alltid fri leverans, och även om en del matkassar kostar under 700 kronor kan du handla i övriga butiken för att komma upp till den summan. Den dagen din matkasse ska levereras kommer du att få ett sms med beräknad leveranstid. Det är verkligen något som underlättar vardagslivet eftersom det innebär att du inte behöver vara hemma flera timmar för att vänta på din leverans.

Vi tycker att matkassarna är väldigt prisvärda och har ett något lägre pris än andra motsvarande kassar på marknaden. Då bör man dock ha i åtanke att matkassen inte erbjuder speciellt mycket flexibilitet gällande antal personer som ska äta eller hur veckomenyn ska se ut.

Sammanfattningsvis tycker vi att Mathem är en helt okej matkasse och passar kanske först och främst dig som vill kunna handla allting på ett och samma ställe, eftersom du också kan handla i deras matvarubutik online. Maten är god och lättlagad men allting är väldigt förutbestämt. Du kan däremot välja att lägga till eller ta bort varor i matkassen eftersom allting som tillhör receptet läggs till i en inköpslista i din varukorg. Det märks att Mathem i första hand är en matvarubutik på nätet och att matkassarna endast är en komplettering av deras utbud. Vi gillar att du får ett sms med exakt leveranstid eftersom det verkligen underlättar vardagslivet, något som är Mathems vision. Ett plus för att de faktiskt har en allergikasse.

MatHem rabattkod

När man ska prova en ny matkasse kan det vara skönt att göra det till ett rabatterat pris, för att slippa betala fullt pris på något man inte vet om man gillar. Mathem erbjuder ofta rabattkoder både till nya kunder och till befintliga kunder. Om du inte är kund sedan tidigare bör du hålla utkik på hemsidan eftersom de brukar presentera sina rabatt koder där väl synliga. Ofta behöver du handla för minst 700 kronor för att få ta del av rabattkoden.

MatHem tål att jämföras!

Tvekar du mellan olika matkassar och vet inte riktigt vilken du ska välja? För att göra det så enkelt för dig som möjligt jämför vi MatHem med flera andra matkassar så att du kan se faktiska för- och nackdelar som vi sammanställt åt dig. Vi jämför idag MatHem med HelloFresh, Linas Matkasse, Mat.se, Matkomfort, Middagsfrid och Simple Feast.