Matkasse Botkyrka

Det finns ett flertal olika roliga matkassar att välja mellan om du bor i Botkyrka, så det är bara att börja testa, jämföra och ta för sig!

Anledningarna till varför man väljer att ha en matkasse är många. För vissa handlar det om att man vill spara in tid genom att slippa gå till mataffären så fort det är dags för middag och för andra handlar det om att slippa ödsla tid på att planera vad man ska äta.

För många är det så att en matkasse gör att ekonomin blir bättre då det blir färre impulsköp när man är hungrig. Att inte handla mat när man är hungrig är ju en viktig sak som vi alla vet att vi ska hålla oss efter, men det är svårt att hålla detta löfte till sig själv hela tiden. Det blir alltid att man springer in i affären och kommer ut med allt möjligt onödigt. Matkassar gör att den här typen av köp minimeras och det är en klar fördel och en bra anledning att välja att ha det.

Alla matkassar i Botkyrka:

  • HelloFresh
  • Middagsfrid
  • Linas Matkasse
  • Mat.se

Jämför matkassar Botkyrka

Vilken matbutik man ska handla från handlar mycket om läget då många gärna handlar i matbutiker som ligger nära hemmet. Oavsett om man har bil eller cykel, om man promenerar eller åker kollektivt är det viktigt att hitta en matbutik som känns lite som ”hemma”.

När man bor i Botkyrka, eller i andra delar av Stockholmsområdet får man räkna med att det är dyrare med mat än vad det är i många andra städer, men det innebär inte att man inte kan ha tur och hitta en butik som har rimliga priser.

För att det ska bli en så rättvis jämförelse som möjligt när man tar sig en titt på de matkassar som finns att välja mellan i Botkyrka är det smart att ta med viktig information om matbutikerna i närheten. Först och främst – blir det billigare med matkasse än att handla inför varje vecka? Troligtvis blir svaret ja, men det är värt att jämföra ändå.

Jämför också andra saker för att på så sätt ta reda på om det är på det viset att matkasse är din grej eller inte. Nedan har vi tagit fram information om tre butiker i tre olika områden i Botkyrka kommun för att du ska kunna se efter hur lång tid det tar att ta sig till och från dessa butiker med olika färdmedel. Häng med!

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
FittjaSkärholmens Frukt & Grönt58 minuter14 minuter
TullingeNya Pulsen Röntgenvägen1 timme14 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Som ni kan se så finns det bra butiker att handla mat från, det är bara att avgöra om man vill sköta matinköpen på det här viset eller om man hellre vill ha en matkasse. Man kan såklart få in både och om man handlar naten till helgerna i en matbutik och sköter matinköpen för helgerna i en väl utvald matbutik.

Matkasse i Botkyrka för två personer

En matkasse i Botkyrka för två personer är en av de vanligaste varianterna. Det är många som bor i hushåll om två och det är också vanligt att just denna typ av hushåll gärna vill ha en matkasse. Det är naturligtvis också väldigt vanligt med matkasse för småbarnsfamiljer, så det finns et par stycken som sticker ut som extra populära när man tar sig en titt.

På tal om matkasse för barnfamiljer och matkasse för två personer är det ett ganska vanligt upplägg att man kör på en matkasse för två personer, även om man har barn. Om det är två vuxna i hushållet plus barn kan det vara skönt för de vuxna att få möjligheten att äta mer ”vuxen” mat samtidigt som man ger barnen köttbullar och makaroner dagarna o ända. På så vis får hela familjen mat som känns god.

Var öppen för lite innovativt tänkande när det kommer till matkassar. Detta gäller oavsett om du bor i Botkyrka, eller om du bor på ett annat ställe. Man kan anpassa matkassar på det vis som passar en själv bäst. Ett annat vanligt sätt att styra runt med matkasse för två är att beställa det som singel och sedan ha mat dubbelt så länge.

Vegetariska matkassar i Botkyrka

Gillar du vegetarisk mat och bor i detta område? Då har du tur – det finns nämligen ett bra utbud av vegetariska matkassar i Botkyrka! Du kan naturligtvis även hitta bra varianter som är veganska, om det är så att du är mer intresserad av det.

Med en vegetarisk matkasse är det lätt att vara säker på att få bra och nyttig mat som dessutom är färgglad. Det talas ju mycket om att man ska äta mer antiinflammatorisk mat och ju fler färger du har på din tallrik, desto bättre.

Satsa på att ha den här typen av kasse minst en gång i veckan, men gärna 2-4 veckor i månaden för att du ska få i dig så mycket nyttig och sund mat som möjligt.

Ekologiska matkassar i Botkyrka  

Om vegetarisk mat är bra för din kropp har vi en ännu mer framstående vinnare vad gäller kost och det är ekologisk mat. Med ekologiska råvaror i din matkasse är du säker på att maten du äter har odlats på rätt sätt samtidigt som det blir fräschare mat för dig.

Ekologisk mat är ofta något dyrare än annan mat, så det kan vara så att det tar emot lite när an ska handla mat på egen hand. Med en ekologisk matkasse blir det däremot så att man får det utan att själv ens behöva gå till affären och välja ut rätt varor inför middagen. Då det är viktigt för klimat och miljö att vi väljer att äta mer ekologisk mat är det också så att ekologiska matkassar i Botkyrka, likväl som i andra kommuner och städer runtom i landet, är mycket populära. Detta är definitivt en sådan matkasse som vi rekommenderar er att testa då alla vinner på att du äter ekologiskt.