Matkasse Göteborg

Vi har gjort en sammanställning av de matkassar vi främst rekommenderar i Göteborg. Denna sammanställning kan du se och ta del av nedan.

Vilken är den bästa matkassen i Göteborg? Svaret på den frågan skiljer sig naturligtvis åt beroende av vad för typ av mat du gillar och hur tjock plånbok du har, men det finns även annat som spelar in. En viktig sak som spelar in när det kommer till valet av matkasse är var i Göteborg du bor. Staden har mycket att erbjuda inom matkassar, så bor du i ett område dit många leverantörer av just matkassar levererar till så har du tur!

Utbudet av matkassar i Göteborg skiljer sig, som nämnt, ganska mycket åt beroende av vilken stadsdel man bor i. Enkelt förklarat är det så att om du bor centralt och i en populär stadsdel blir valmöjligheterna fler. Bor du istället i en mindre central och/eller mindre populär del av staden blir det färre valmöjligheter.

Alla matkassar i Göteborg:

  • Simple Feast
  • HelloFresh
  • Middagsfrid
  • Linas Matkasse
  • Mat.se
  • Mathem

Jämför matkassar Göteborg

När man tittar runt bland populära stadsdelar i Göteborg upptäcker man snabbt att det finns en mängd olika bra matbutiker att välja mellan. Det är dock så att det, oavsett var man bor, oftast tar en stund att ta sig till de flesta stora matbutiker. Visst kan det vara praktiskt och bra att handla småsaker i diverse mindre butiker som ligger nära hemmet, men det blir knappast hållbart i längden att handla sina matvaror i småbutiker.

Om man väljer att ha matkasse slipper man både spring i de små butikerna och att gå och handla i de större matbutikerna. Det är skönt att slippa släpa hem mat för hela veckan. Ofta ligger de större butikerna en bit bort och det är en bra anledning att istället välja matkasse som kommer hem till dörren med både mat och inspiration.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
MajornaWILLYS Hvitfeldtsplatsen33 minuter25 minuter
HagaCOOP Konsum Kungsportsavenyen18 minuter14 minuter
BackaHemköp Selma Lagerlöfs torg7 minuter7 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Som ni kan se är det lite olika hur lång tid det tar att ta sig till de större matbutikerna. Det beror på dels hur du väljer att ta dig dit och det dels på exakt var i stadsdelen du bor.

Om du saknar bil, vilket många som bor i innerstaden gör, är det promenad, cykel eller kollektivtrafik som gäller. Om man ska veckohandla blir det snabbt jobbigt då det innebär att man tvingas bära omkring på tunga matkassar.

Med en matkasse försvinner även problemet med att hitta tid att planera en bra inköpslista. Ytterligare en fördel är såklart att du inte behöver tänka ut en veckomeny för familjen. Det kräver både tid och tålamod. Dessutom krävs det att man är kreativ och har inspiration.

Ofta blir det samma gamla mat vecka efter vecka då vi lätt fastnar i trygga gamla spår med vardagsmaten. Detta gör att man känner sig trött och oinspirerad och det gör ofta att man bara känner att det är jobbigt med maten. Detta är väldigt synd då mat är både roligt och gott.

Dessutom samlar middagen familjen runt bordet och det är en viktig stund man har tillsammans. Visst vill man att denna stund ska vara så avslappnad som möjligt med en massa positiv energi från alla håll? Detta kan en matkassa hjälpa till med. Det är bara att laga av den mat som finns i matkassen och slå sig ner och äta.

Även om det endast tar ett par minuter att ta sig till affären tar själva handlandet av matvaror mycket tid. Har du småbarn är det ännu mer tid som läggs i affären då det ska tjatas om godis, gnällas av trötthet, hunger med mera.

En annan positiv sak med att ha matkasse är att man inte behöver gå till affären när man är hungrig efter jobbet. Att handla mat när man är hungrig är något av det dummaste man kan göra. Inte bara följer det med massa onyttigt i matkorgen, det blir också betydligt dyrare i längden jämfört med en matkasse.

Ofta känner man att man helst bara vill hem efter jobbet. Då är det skönt och tryggt att veta att det redan finns ingredienser till middagen hemma som väntar. Ett riktigt bra tips är att ligga lite steget före. Matkassar möjliggör nämligen detta då man har den färdiga menyn klar när man får hem matkassen.

Varför inte någon dag, eller några dagar i veckan, laga maten dagen före? Tänk vad skönt att komma hem dagen efter och ha en extra middag som redan är klar. Vissa dagar är vi ju piggare medan vi är tröttare andra dagar. Då kan man köra på lite extra när man är pigg så att man slipper laga mat alla dagar i veckan.

Matkassar finns idag i alla möjliga olika skepnader. Det finns matkassar som passar det ”klassiska” hushållet där man får med mat som exempelvis falukorv, pasta och torsk. Sedan finns det lite mer spännande varianter där man uppdaterar klassiker. Exempel på detta är att recepten innehåller sötpotatis istället för ”vanlig” potatis, mer baljväxter och nyttigare alternativ till klassiker.

Det finns även matkassar som är skapade för barnfamiljer där maten är lite mindre spännande, men perfekt för ett hushåll med barn. Som småbarnsförälder är man ju ändå ganska van vid att få lägga sina egna ”cravings” åt sidan för ketchup och makaroner.

Att det sedan finns mer nischade matkassar, som exempelvis veganska varianter är även det väldigt positivt. Det är helt enkelt så att alla, oavsett smak och ekonomi, kan hitta en passande matkasse. Nischade, exklusiva och läckra matkassar finns främst i storstäderna, vilket gör att det är perfekt med matkasse just i Göteborg. Vill man ha det bästa av det bästa inom matkassar så är Göteborg den perfekta platsen att bo på!

Man behöver inte ha en enda matkasse hela tiden, utan man kan välja att ha olika varianter. På så sätt blir det ännu mer rolig inspiration och kreativitet som smyger sig in i hushållet. Det är också kul att testa på olika matkassar då det ofta finns erbjudanden som gör att första kassen är lite billigare. Detta gör det möjligt att prova lite av varje. Ska man ändå testa matkasse kan man ju köra på fullt ut.

Man kan välja att ha en klassisk familje-matkasse ena veckan för att ha en vegansk veckan efter. Man kan också satsa på andra kombinationer, såklart. Det är inte svårare än att testa sig fram till dess att man hittar den matkasse, eller de matkassar, som funkar med ens egen smak och ens eget liv.

Att det dessutom känns lite som julafton varje gång man får hem matkassen gör att det blir extra roligt. Det är lika kul varje gång man öppnar upp matkassen och tar sig en titt på innehållet.

Matkasse i Göteborg för två personer

Många hushåll idag består av två personer och det finns massor av bra varianter av matkassar för två både i Göteborg och i andra städer runt om i landet. Vare sig det handlar om ett hushåll bestående av ett par, två kompisar, en förälder + ett äldre barn, eller någon annan konstellation i hushållet, så är det väldigt bra med denna typ av matkasse.

Då det är så vanligt med matkasse för två personer är det en sådan typ av matkasse som majoriteten av leverantörerna erbjuder. Detta innebär att det finns massor av fina matkassar för ett hushåll om två att välja mellan.

Om ni vet mer er att ni ofta har lite dåligt med inspiration så är det smart att satsa på en matkasse för två. På så sätt blir det inget gnäll eller bråk om vad man ska äta, vem som ska ta ansvaret för att hitta på middagen och så vidare. Med matkasse är det inte svårare än att följa recepten i matkassen och äta den mat som matkassen levererat.

För att det ska bli ännu enklare med maten under vardagen kan man, förutom att ha matkasse, bestämma att fixa maten varannan dag. Då både mat och recept, tips och inspiration följer med i matkassen är det lätt att slänga ihop middagen. Detta möjliggör för personerna i ett hushåll om två att kunna slappa lite extra varannan dag efter jobbet.

En smart grej som flera singelhushåll kör på är att beställa matkasse för två och laga dubbla portioner. På så sätt får man mat både till middag och till lunchlådan dagen därpå. Smart, tidssparande och ekonomiskt! En matkasse för två kan alltså snabbt förvandlas till en matkasse för en. Kanske äter du stora portioner? Även då är det klokt att satsa på en matkasse för två då du kanske äter dubbla portioner.

Ett annat tips när det kommer till matkasse för två personer är att satsa på det för föräldrarna, även om man har småbarn. Då kan man laga barnvänlig mat till kidsen och få mer spännande mat till de vuxna i hushållet. Då får alla vad de vill ha utan att det blir sura miner. Som vuxen slipper man pasta, korv med mera och barnen kan få slippa undan de mer utsvävande mer ”exotiska” maträtterna ni vuxna kan få njuta av. En riktig win-win!

Vegetariska matkassar i Göteborg

Idag är det fler och fler som väljer att äta vegetariskt och det är en trend som fortsätter att öka. Detta kan vi naturligtvis se avspegla sig i innehållet i matkassarna idag. Det finns en stor mängd olika vegetariska matkassar i Göteborg, så det är knappast svårt att hitta en favorit.

Om det är så att du äter allt, men vill få in mer vegetarisk kost i ditt liv är det klockrent att satsa på den här typen av matkasse. Kanske är du inte så bra på just vegetarisk mat? Matkassarna kommer med recept och inspiration så det är det bästa sättet för dig att börja lära dig mer om nyttig och fräsch mat.

Att välja just en vegetarisk matkasse är inte bara bra för dig och din hälsa, du gör även något bra för miljön, klimatet och för framtida generationer. Även om det skulle vara så att du inte vill äta vegetariskt hela tiden kan du alltid ha den här typen av matkasse åtminstone en vecka i månaden, eller kanske varannan vecka?

Möjligheterna med matkassar i Göteborg är oändliga – det är bara du som sätter gränserna för hur mycket spännande matlagning som ska komma in i ditt hem!

Ekologiska matkassar i Göteborg

När det kommer till ekologiska matkassar i Göteborg finns det helt klart ett bra utbud. Det är väldigt positivt att man är inkluderande vad gäller matkassar. Det är något som ständigt utvecklas och det är också en av de mer innovativa marknaderna idag – det finns något för alla smaker och dessutom finns det matkassar vi gillar som man inte ens visste om att man skulle gilla.

Detta är ofta gällande just med ekologiska matkassar i Göteborg då ekologisk mat är betydligt mer populärt än vad man tror, det finns alltså mycket att välja på. Det är inte bara för de allra mest miljömedvetna, utan en ekologisk matkasse passar för alla hushåll. Det finns massor av spännande mat och recept att upptäcka inom detta segment och det är definitivt en av de mer nischade matkassarna vi rekommenderar.

Precis som vi nämnde ovan med vegetarisk matkasse kan man göra detsamma med en ekologisk dito – satsa på att införa åtminstone en vecka i månaden utan besprutad mat. Det är självklart så att ekologisk mat ofta är dyrare, men att göra lite i taget kan göra stor skillnad. Satsa gärna på att testa lite av varje från olika matkassar. På så sätt är det lättare att hitta sin favorit både vad gäller själva maten och vad gäller den specifika matkassen.