Matkasse Kalmar

Kalmar, som är den tredje största tätorten i Småland, är ett väldigt trevligt ställe att bo på. Här är det både vackert och nära till underbara Öland. Dessutom finns det ett bra utbud av shopping, oavsett om det gäller mat eller något annat.

Vi har spanat igenom utbudet av matkassar i Kalmar och nedan kan ni ta del av vad vi tycker. Vi gillar att det finns så många olika varianter då det gör att det är lättare att hitta sin favorit.

Vad gillar just du bäst? Är det en vegetarisk matkasse för två personer som lockar dig? Kanske är det en familjekasse med recept som är anpassade efter vad kidsen gillar? Det finns mycket att testa när det kommer till matkassar, så det är bara att sätta igång!

Leverantör

Omdöme

Läs mer

5/5

Alla matkassar i Kalmar:

  • HelloFresh

Jämför matkassar Kalmar

Innan du bestämmer dig för vilken matkasse du ska ha är det viktigt att jämföra. För att man ska få det alternativ som är bäst krävs det att man jämför. Här är det klokt att komma ihåg att man inte ska stirra sig blind på priset. Det är nämligen så att det kan vara värt att betala extra om matkassen har ett riktigt bra innehåll.

Vid en jämförelse av matkassar är det också viktigt att komma ihåg att jämföra resultatet av att ha en matkasse vs att inte ha det. Anledningarna till varför man vill ha en matkasse är många. Det är på det viset att det är lika populärt bland dem som gillar mat som hos dem som inte gillar att fixa med maten.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
BergaHögsbo Live Järnvägsgatan57 minuter20 minuter
KvarnholmenCoop Skeppsbrogatan8 minuter7 minuter
OxhagenMaxi ICA Stormarknad Verkstadsgatan15 minuter15 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

För att det ska bli så enkelt och bra som möjligt vid valet av matkasse är det en bra idé att först kolla hur det ser ut med matbutiker i närheten. Tycker du att det är värt besväret att ta sig dit och hem, planera menyer med mera? Tycker du kanske istället att det känns onödigt och hellre vill satsa på matkasse?

Även om man bor nära en matbutik betyder inte det att vardagsmaten blir smidig. Det är fortfarande så att man ska styra upp all planering runtomkring som man annars slipper om man väljer att ha matkasse.

Man tjänar in massor av tid med matkasse, men hur det ser ut med ekonomi är såklart olika från en familj till en annan. Vissa kommer märka att det blir billigare medan det kommer att bli dyrare för andra.

Matkasse i Kalmar för två personer

Vi vet att det är många av er som är intresserade av en matkasse i Kalmar för två personer och det är inte konstigt. Det är en vanlig typ av hushåll och det är också vanligt att man är två vuxna + två barn i en familj.

Om det sistnämnda stämmer kanske ni vuxna är lite trötta på att äta barnvänlig mat och hellre vill äta mer ”vuxen” mat? Varför inte då beställa en matkasse för två och sedan laga den ”vanliga” maten till barnen? På så sätt blir alla nöjda och glada.

Du kan naturligtvis välja mellan ett flertal olika sorter när det kommer till den här typen av matkasse. Det är helt upp till dig om du ska ha en matkasse som är för flexitarianer, för veganer, en ekologisk, eller en som ger lite extra inspiration.

Kolla här på vår sajt hur det ser ut med utbudet och testa sedan åtminstone två olika matkassar innan du bestämmer dig. Då alla matkassar finns för två personer får man verkligen ett kul utbud att välja mellan!

Vegetariska matkassar i Kalmar

Kalmar har många vegetarianer, precis som resten av Sveriges städer. Det är mycket vanligt att man avstår från kött idag och även om man kanske inte är vegan så är vegetarian mycket vanligt både bland yngre och bland äldre idag.

Vegetariska matkassar i Kalmar finns det gott om, så är det vad du eftersöker har du tur. Du kan snabbt göra en egen jämförelse för att se vilken som passar din smak allra bäst.

Vissa har lite mer ”crazy” recept medan andra är mer klassiska. Man kan passa på att ha varannan vecka för att göra det extra spännande! Man kan också passa på att ta med en vegansk matkasse åtminstone en gång i månaden då det är fräscht och bra för kroppen.

Ekologiska matkassar i Kalmar 

Undrar du över utbudet av ekologiska matkassar i Kalmar? Då kan vi säga att du inte kommer att bli besviken. Om man är ute efter ekologisk, närproducerad mat är Kalmar ett bra val av stad. Här är det nämligen mycket bra råvaror i de ekologiska matkassarna och dessutom är det såklart så att det finns många trevliga recept som hänger med.

Vill du påverka klimat och miljö på ett bra sätt så är det klokt att ha en ekologisk matkasse. Det är ett bra sätt att ta ansvar på och det bästa är att man gör en god gärning samtidigt som man själv beställer en tjänst.

Vill du hellre köpa ekologiska råvaror och styra upp menyerna för månadens vardagar på egen hand är det såklart ditt val. Gillar du att själv vara den som avgör vad som äts är kanske inte en matkasse din grej? Det vi tycker är så bra med just ekologisk matkasse är att man slipper leta efter ekologiska råvaror i matbutikerna. Istället kan man ägna sin tid åt annat och ändå få hem och äta ekologiskt hela veckan. Detta kan vara mycket bra även för dig som i allmänhet gillar att fixa med vardagsmaten. Om inte annat så kommer du i alla fall att få ny inspiration.