Matkasse Linköping

Bor du i Linköping och är intresserad av att testa matkasse? Då har du hamnat rätt. Detta är en informationsartikel om matkassar i Linköping.

Om du har turen att bo i denna trevliga stad har du kanske redan testat en matkasse? Om inte är det såklart ett ypperligt tillfälle att göra det nu. För att hitta den bästa matkassen i Linköpingsområdet är det bara att hänga med oss nedan – vi har fixat all matnyttig information till er. Ni slipper alltså göra egen research och kan lugnt luta er tillbaka och följa våra tips och råd.

Olika matkassar levererar till olika städer och ju större stad det handlar om, desto större chans har du att hitta en passande matkasse som har det just du är ute efter. Då Linköping, eller ”flygstaden”, som den också kallas, är en relativt stor stad (åttonde största stad i Sverige) finns det ett bra utbud. Detta innebär att det finns massor av möjligheter att hitta rätt innehåll som passar både plånbok och smak.

Eftersom staden bjuder på ett populärt universitet med över 25 000 studenter är det en stad som är i ständig rörelse. Den dynamiska känslan som finns i alla universitetsstäder hittar man i Linköping och det gör att utbudet både vad gäller matkassar, caféer och annat kul är stort.

Alla matkassar i Linköping:

  • Simple Feast
  • HelloFresh
  • Middagsfrid
  • Linas Matkasse

Jämför matkassar Linköping

När det kommer till att jämföra matkassar i Linköping, eller i någon annan stad för den delen, är det ganska mycket man ska ta med i beräkningen. Är matkassarna värt sitt pris? Är det bra och fräscha råvaror? Levereras det bästa av det bästa hem till min dörr, även om jag bor lite utanför stadskärnan? Kan jag anpassa matkassen efter mina behov?

Ja, som ni kan se är det, som sagt, mycket som man ska ta hänsyn till. Det är inte bara att välja första bästa matkasse som man tycker har ett rimligt pris. Det handlar om så mycket mer än att välja den billigaste. Som med så mycket annat gäller devisen ”du får vad du betalar för” i viss mån även inom segmentet matkassar, men det finns bra alternativ som kommer till ett mycket rimligt pris.

Linköping är en sådan stad som bjuder på en mängd olika typer av hushåll. Detta har mycket att göra med att det är en studentstad. I denna typ av städer är det ofta så att många personer väljer att bo i kollektiv, eller i andra konstellationer. Detta ser vi inte särskilt mycket av när det kommer till mindre städer, eller städer som saknar universitet/högskola, men här finns detta och det ser man också i utbudet av olika saker i staden.

Då det finns mängder av spännande matkassar som passar för både ensamhushåll, hushåll om två vuxna och för hushåll där det bor fler än endast två vuxna kan alla hitta en favorit. Bor du exempelvis i kollektiv kan ni välja att köpa en matkasse som är anpassad efter ett hushåll om två vuxna med barn.

Det är inte bara Linköping som bjuder på matkassar som lämpar sig till olika typer av hushåll, utan det är på det viset att vi kan hitta det överallt. Det handlar bara om att tänka lite utanför boxen.

Det finns ju ingenting som säger att du inte kan beställa matkasse bara för att du lever som singel, eller om du lever i kollektiv! Vi vill tipsa er om att tänka utanför boxen när det kommer till matkassar i Linköping – det finns många olika vägar att hitta rätt!

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
TanneforsICA Storgatan18 minuter18 minuter
RydCoop Tröskaregatan40 minuter34 minuter
GlyttingeICA Nära Djurgårdsgatan73 minuter47 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Som vanligt tar vi med ett par stycken exempel för att ni ska kunna se och jämföra några butiker i olika områden och hur lång tid det tar att ta sig till dessa. Oavsett hur du tar dig till och från den butik som du föredrar är det alltid så att detta lilla projekt, jämfört med att ha matkasse, är mer krångligt.

Det är inte bara det faktum att du behöver ta dig till och från en bra matbutik som spelar in, det handlar även om hela grejen med att handla mat. Vissa ogillar det medan andra tycker att det blir för dyrt.

Om du tillhör dem som tycker att det brukar bli för dyrt att handla mat gissar vi på att du brukar göra det efter skolan, eller efter jobbet? Då är du inte ensam, det spelar ingen roll om du bor i Linköping, Malmö, Jönköping eller någon annanstans. Det är lätt att det följer med lite av varje när man handlar i butik.

Att jämföra vad det kostar att ha en matkasse med att handla själv, komma på menyn och att laga den mat man köpt resulterar i olika val. Vad just du väljer är beroende av din personlighet, din plånboks storlek och hur/när du väljer att handla mat. Dessutom tillkommer naturligtvis det faktum att det handlar om var du handlar.

Det sistnämnda är en mycket stor del av jämförelsen mellan att ha matkasse eller att inte ha det. Då återkommer vi till ovan – spana in vilka butiker som ligger nära ditt hem och se efter vad det kostar att handla mat. I Linköping finns det både små livsbutiker och större mataffärer.

Som vanligt blir det oftast billigare när du handlar i en större butik. Nackdelen med det är dock att man sällan bor nära en stor butik. Stormarknader väljer att ha sin adress lite utanför stadskärnan och då blir det vanligtvis svårt att ta sig dit om man inte har bil.

Med en matkasse får man fina råvaror som kan jämföras med dem man hittar på stormarknader där det är stor åtgång på matvaror. Det är med andra ord så att det är smart med matkasse även av denna anledning.

Matkasse i Linköping för två personer 

Har Linköping vad som krävs för att erbjuda ett bra utbud av matkassar för hushåll om två? Svaret är ja. Detta är ju, som känt, en populär variant av matkasse och det märker man tydligt av när man tar sig en titt på vilken typ av matkassar som är populära i just detta område.

Matkassar för små hushåll har lika fint innehåll som matkassar för större innehåll. Det är inte så att det läggs mindre tid, energi och skaparlust på denna typ av matkasse jämfört med de varianterna som är till för större hushåll. Detta är såklart positivt då det är så vanligt med små hushåll just i Sverige.

Linköping har många singelhushåll likväl som hushåll om två vuxna och därför är detta ett vanligt val i den här staden. Vi har tipsat om detta förr, och vi kommer att fortsätta att tipsa om detta – köp gärna matkasse för två personer om du bor ensam. Då får du mat för dubbelt så många dagar.

Du kan antingen välja att laga dubbelt och ha halva portionen som lunch dagen efter, eller så kan du laga dubbelt och frysa in. Det är helt upp till dig att avgöra hur du ska fixa med din matkasse.

Det är ofta så att man vill ha hemlagad och nyttig mat, men att man har svårt att hitta inspirationen när man bor själv och äter själv. Det är här matkassar kommer in i bilden. Istället för att äta skräpmat, eller att äta ute för onödigt mycket pengar, kan du istället ha en matkasse. På så sätt får du inspiration och kan laga fräsch mat.

Även om man är ett hushåll om två är det inte säkert att det lagas mycket mat. Det kan mycket väl vara så att ingen av er gillar att laga mat. Det kan också vara så att tiden inte räcker till vad gäller just vardagsmaten. Detta är en av de största anledningarna till varför det är så många som väljer matkasse idag.

Vegetariska matkassar Linköping

En sak som är vanligt i studentstäder som Linköping är att många äter vegetarisk, eller vegansk kost. Dels handlar det om att unga personer äter mindre animaliska produkter i allmänhet och dels handlar det om att man ser en större miljömedvetenhet både i universitetsstäder och i lite större städer, vilket vi räknar Linköping som.

Som brukligt är med matkassar får man massor av kul mat att laga och dessutom får man råvaror av mycket bra kvalitet. Ibland är det svårt att hitta det som behövs för att laga god och fräsch vegetarisk mat och det är också så att det kan vara löjligt dyrt i de vanliga affärerna när det kommer till att handla just vegetariska alternativ.

Om du är lite lat är det säkert så att du faller i fällan med ”fejk-kött” som Quorn. Det är inte särskilt kul, men detta slipper du när du väljer en kul och spännande matkasse! Istället för att laga vegetariska varianter av kötträtter där man ersätter köttet med just Quorn får man många läckra tips på mat som smakar bra och som även är spännande och nyttigt.

Bor du i Linköping och vill ha en vegetarisk matkasse har du tur – det finns nämligen mycket att välja mellan. Detta handlar om något så enkelt som att leverantörerna av matkassar är medvetna om efterfrågan på just vegetariska matkassar.

Är det istället så att du är intresserad av vegansk matkasse? Även detta är bra när du bor i Linköping. Även om du är vegetarian vill du kanske äta vegansk mat emellanåt? Vi brukar tipsa om att det är en god idé att ha vegansk, eller vegetarisk matkasse någon vecka, eller några veckor i månaden.

Det är detta som är så bra med matkassar – det är lätt att anpassa dem efter ens egna behov. Det roligast är att man faktiskt kan ha matkasse för varje vecka i månaden, men de kan alla vara olika. Hur spännande är inte det?

Ekologiska matkassar Linköping 

Även att äta ekologisk mat är populärt i studentstäder som Linköping. Det märks tydligt av när man tar sig en titt på hur vanligt det är att man väljer just ekologisk matkasse här.

En av de bästa sakerna med att bo i den här typen av städer är att butikerna ser att efterfrågan är stor när det kommer till ekologisk mat, second hand butiker och andra miljövänliga smarta val. Detta gör att man har mycket att välja mellan och det innebär att boende i Linköping är lite bortskämda med ett bra ekologiska och miljövänligt utbud av det mesta.

En sak som många som vill ha just ekologisk mat upplever som irriterande och lite jobbigt är att det inte alltid finns ekologiska alternativ när man ska handla hem sin mat. Istället för att kunna köpa allt man har på sin lista blir det ofta så att man får skippa vissa matvaror av den enkla anledningen att det inte finns.

Beroende av var du bor och beroende av vilken matbutik du väljer så finns det mer eller mindre ekologiska alternativ. Har du en favoritbutik där du brukar handla? Är denna butik bra på det mesta, men lite dålig på att ta hem ekologisk mat? Då kommer du att älska att ha en ekologisk matkasse. 

Med en ekologisk matkasse får man rätt val av produkter utan att det blir svårt för dig att hitta dem på egen hand. Det här med matkasse är ju smidigt då du kan slappna av och räkna med att allt du äter under veckan är ekologiskt. Ett mycket klokt sätt att göra rätt val samtidigt som man inte behöver leta runt som en galning i hela Linköping för att hitta de varor man vill ha hemma för att laga veckans mat.