Matkasse Lund

Att ha en matkasse kanske låter som en dyr idé som inte alla kan ha, men när man jämför priset för en matkasse med priserna på matvaror man köper själv i matbutiker i Sverige så ser man ganska snabbt att det är på det viset att det är en bra sak rent ekonomiskt. Detta gäller vare sig det handlar om en matkasse i Lund, eller om det handlar om en matkasse i annan stad.

Även om det låter som mycket pengar när man ser priset och slår ut det på fyra veckor kan man snabbt se att det inte alls blir särskilt dyrt när man jämför med hur mycket pengar man annars lägger på mat i vanliga fall.

Alla matkassar i Lund:

  • Simple Feast
  • HelloFresh
  • Linas Matkasse
  • Mathem

Om du gör som så att du sparar dina kvitton i en månad så kommer du snabbt att se att du lägger betydligt mer pengar på mat än vad du kanske tror. Därefter kan du jämföra med priset på en matkasse. Gör sedan lite research för att se efter om du tror att matkasse kommer vara det bästa för dig, eller om det kanske blir så att du väljer att köra utan.

En grej som är viktigt att komma ihåg är dock att man bör testa matkasse. Det finns så många fördelar och allt har inte bara att göra med just pengar. Andra saker som spelar in när man väljer om man vill ha en matkasse är bland annat om man tycker att det är skönt att slippa gå till matbutiken, om man gillar eller ogillar att komma på recept på egen hand och om man har tid att spendera på att gå och handla mat varje vecka.

Vi kommer gå in mer på ovan i detalj nedan, men det är, som ni kan se, ganska mycket man ska ta med i beräkningen när man väljer matkasse. Här hos oss kan ni läsa mer ordentligt om olika typer av matkassar, vad som skiljer dem åt med mera. Det finns mycket spännande att upptäcka och ni kommer att ha det roligt medan ni testar och läser om matkassar.

Jämför matkassar Lund

Idag är det så att det finns en mängd olika matkassar i Lund. När man bor i städer som är populära och välbefolkade är det också så att man får många spännande tjänster och varor att välja mellan. Lund är även en studentstad och det i sig gör att det finns många spännande saker att testa på både vad gäller matkassar och annat skoj.

Att jämföra utbudet är viktigt som kund då det gör att man enklare kan bilda sig en uppfattning om vilken variant som passar en själv bäst. Det blir roligare och enklare att välja när man tar sig en titt på lite av varje. Då det finns provkassar så kan man snabbt och smidigt styra upp det på så vis att man testar ett flertal olika varianter innan man bestämmer sig.

När det kommer till att jämföra matkassar i Lund har du att se fram emot mycket – här finns nämligen både vegetariska, veganska och ekologiska matkassar. Det finns även gourmetkassar, matkassar med enkla recept och matkassar med lite svårare recept. Det finns helt enkelt det mesta inom matkassar idag och det bästa är att man kan anpassa dem specifikt efter sina egna önskningar och behov.

Vi har tagit fram tre exempel på stadsdelar och butiker som vi ska dela med oss av nedan. Det är bara att hänga med nu och se några exempel från Lund.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
ProfessorsstadenICA Nära Satelliten Råbyvägen14 minuter13 minuter
PapegojlyckanCoop Mårtenstorget29 minuter18 minuter
Norra FäladenWillys Magistratsvägen16 minuter15 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Det finns, som ni kan se, bra butiker lite utspritt i Lund och det innebär att du kan hitta en favorit nära där du bor. Nu är det ju så att det är många som har matkasse som inte handlar i matbutiker under månaden. Istället väljer de att göra små inköp i diverse närlivsbutiker och liknande. Detta är bra då det gynnar även de mindre handlarna i staden.

Att tänka på att välja en liten mindre butik för att handla exempelvis frukt, mjölkprodukter, bröd, snacks med mera är väldigt bra. Dels får du nära till butiken och dels är det så att det ofta finns exakt de saker man behöver för att klara sig med sådant som faller utanför just vardagsmiddagarna.

Vill du ha en matkasse i Lund, men ändå vill handla i mataffärer under månaden så kan du enkelt välja ett av ovan exempel, om du bor i närheten av dem. Vare sig du vill ta dig till butiken på cykel, med bil, genom att promenera eller kollektivt, så kommer det att ta en stund.

Det är inte bara tiden det tar att ta sig till och från butiken man ska tänka på, utan det är också så att det tar tid med själva inköpen och, inte minst, med planeringen av måltider för hela veckan. Har man den tiden och tycker att det är kul ska man såklart köra på, men om det är på det viset att man tycker att det är onödig tid som slösas så kan det vara anledning nog för att välja matkasse.

Matkasse i Lund för två personer

Att hitta en läcker matkasse för två personer i Lund är inte svårt. Det går på ett litet kick, men det kan ta lite mer tid att hitta en favorit som blir den matkasse man håller sig till. Många väljer att ha olika matkassar olika veckor i månaden och det är ett klokt beslut då de gör att man får lite av varje att se fram emot vad gäller mat.

Det spelar ingen roll vem man bor med – en matkasse för två personer är lika kul vare sig det är familj eller vänner som delar på den. Vi brukar ju också tipsa er om att ha en matkasse för två även om du lever i ett singelhushåll. Det är riktigt bra då det innebär att man får mat som räcker väldigt länge och till många måltider.

Är man med på att laga mat under vardagarna, men gärna slipper att förbereda med menyer och shopping av mat är detta otroligt bra. Inte bara får du välbalanserad kost när du väljer den här typen av matkasse, det är också så att det kommer att bli mindre tjafs om maten mellan er två som bor tillsammans.

Det är alltid bra att se till så att det finns så lite som möjligt att bråka om då det gör att det blir mer balans i relationen. Mat brukar ofta vara en sådan sak som det blir lite bråk om, men med en matkasse för två personer kommer det att bli betydligt enklare och roligare!

Vegetariska matkassar i Lund

För er som gillar vegetarisk mat finns det många möjligheter idag. Det finns superbra matkassar med vegetarisk kost att välja mellan på marknaden idag, så det är bara att testa loss för att se efter vilken matkasse som är den som passar just dig bäst.

Om du hellre vill ha en vegansk matkasse är det inga konstigheter – det är bara att ta sig en titt på utbudet av veganska matkassar och välja ut den eller dem man vill testa. Att testa ett flertal olika är viktigt då det är så att det finns mycket att upptäcka. Man vill ju såklart också se till så att man får den matkasse som verkligen är den som passar en allra bäst.

För att veta vilken matkasse som är bäst passande för ens eget hushåll krävs det att man kollar runt lite och jämför. Det är inte bara att välja första bästa matkasse i Lund med vegetarisk mat, utan det är på det viset att det finns mycket att vinna på att faktiskt ta det på allvar att testa runt.

Just i Lund är utbudet av vegetariska matkassar stort och härligt, så du kommer knappast vara utan en matkasse som du gillar!

Ekologiska matkassar Lund

Med en ekologisk matkasse är du alltid säker på att du kommer att få hem matvaror av hög kvalitet som dessutom är ekologiska. Detta är ett av de bästa sätten att få in mer ekologisk mat i ditt hushåll, vare sig du bor ensam, lever i ett samboförhållande, i ett kollektiv, eller om du har barn.

Då de flesta typer av mat finns i ekologiska varianter idag så spelar det ingen roll om du gillar kött och fisk, om du vill äta veganskt eller vad du nu kan vara. Det går lika bra att vara en gourmet som att vara en person som föredrar ”basic” mat – ekologiska råvaror finns det gott om.

Ekologiska matkassar i Lund är ett populärt val och det bästa är såklart att det finns många olika sorter att välja mellan!