Matkasse Malmö

I Malmö finns det en hel del rolig mat att välja mellan. Trots detta är det alltid kul, bra, spännande och smidigt med en matkasse i Malmö.

Det är inte bara avståndet till matbutiken som gör att många väljer matkasse, utan det handlar lika mycket om andra saker. Att slippa hitta på mat för veckan är en avgörande faktor för många och detsamma gäller för att slippa gå i affärer efter jobbet när man är trött.

Då det finns så mycket att välja mellan idag är det lätt att skräddarsy sin matkasse. Oavsett vad man är sugen på för typ av smaker och ”stil” på sin mat så finns det en matkasse i Malmö som passar en bra.

Vi ska ta med er på en snabb tur genom Malmö och guida er bland matkassar i Malmö nedan, så det är bara att haka på oss nu för all den info du behöver.

Alla matkassar i Malmö:

  • Simple Feast
  • HelloFresh
  • Middagsfrid
  • Linas Matkasse
  • Mathem

Jämför matkassar Malmö

När man väljer att bo centralt i en större stad är det ofta så att man får mycket gratis vad gäller avstånd och detta är, som nämnt ovan, extra mycket gällande när det kommer till just Malmö. Här finns det en närbutik i varje hörn, så det är inte svårt att hitta en butik som säljer det allra nödvändigaste. Som i alla andra städer i Sverige, stora eller små, är det dock så att man får betala mer när man handlar i mindre butiker som ligger centralt och det är aldrig kul.

Med en matkasse får man ju hem allt som behövs och det gör att man inte behöver tänka på just middagsmaten. Det är ju det stora bekymret då frukost och lunch är betydligt enklare att sno ihop. Ofta äter man lunch ute och frukostmaten har man ändå i kylen. Men middagen, ett evigt återkommande problem, är oerhört skönt att få hjälp med och det är här matkassar kommer in i bilden.

Det är inte konstigt att det är populärt med matkassar och har du en matkasse i Malmö kan du räkna med att få hög kvalitet på matvarorna. Detta gäller särskilt när du väljer en matkasse med bra recensioner som har bra innehåll. Kolla in våra tips för att sedan välja ut den som du tycker passar just dig allra bäst.

Det är lite olika hur det ser ut med utbud både av matbutiker och matkassar beroende av var man bor i Malmö och Skåne. Ju mer centralt du bor, desto större chans att få ett bredare utbud.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
MöllevångenICA Sofielundsvägen8 minuter8 minuter
SlottsstadenCoop Tessins väg3 minuter3 minuter
LimhamnWillys Linnégatan25 minuter17 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Som ni ser finns det lite av varje att välja mellan och detta är såklart endast en butik per område i tre områden i Malmöregionen. Det finns möjligheter att ta bilen och ta sig till och från en matbutik snabbt, men om man inte har bil blir det cykel, gång eller kollektivtrafik som gäller.

Kanske är det så att du tycker att det är jobbigt att släpa runt på en massa matvaror när du promenerar eller åker kollektivt? Då är du inte ensam. Det är många som väljer matkasse av just denna anledning. Om man inte har bil är det lite svårt att åka till en stor butik och storhandla och då är det de lite mindre Coop, ICA med mera som får gälla. Dessa butiker brukar vara billigare än andra typer av närlivsbutiker, men lika billigt som stormarknadspriser blir det inte. 

Med en matkasse får man det fräscha och spännande utbudet från en stor matbutik och att man dessutom får recepten och allting fixat och klart gör att detta är ett val många gör, vare sig man har en bil eller inte. Även om det kanske bara tar några minuter till affären så blir det ett påhäng om man hela tiden ska se till att planera middagen antingen i butiken, eller på väg till butiken efter jobbet. Det är inte så vanligt att man orkar med att planera fler middagar än just dagens när man väl är i butiken och då blir det ett ständigt projekt som ödslar både tålamod, pengar och tid.

Den höga kvalitet man kan förvänta sig när man beställer matkasse i Malmö är något som talar för sig självt. Det är alltid kul med produkter och tjänster som håller hög kvalitet och matkassar är i största allmänhet en sådan sak som vi ger höga betyg vad gäller allt från leverans till råvarornas och receptens kvalitet. Det är naturligtvis så att vissa matkassar är bättre än andra och visst är det så att det är lättare att rekommendera just dem istället för att hålla fram de matkassarna som inte riktigt håller måttet.

De matkassar vi tipsar om är riktigt bra på alla sätt, så du behöver inte oroa dig över att du ska välja en trist matkasse när du håller dig till våra tips. Det är inte jättebilligt att testa matkasse, så det är såklart bra när man kan välja från en lista med matkassar som man från början vet är av bra kvalitet.

En viktig sak att komma ihåg är att man inte ska stirra sig blind på priset när man ska välja matkasse, ibland vinner man helt enkelt på att satsa på kvalitet framför kvantitet.

Som med så mycket annat finns det naturligtvis matkassar som kombinerar allt så att man får både bra råvaror och bra pris i ett. Om det är något du ska dra in på vad gäller ekonomin är mat en av de sista sakerna du ska välja bort. Det är nämligen viktigt att satsa på bra mat då det gör att du mår bättre.

Bra mat ger bra energi samtidigt som det är så att bra mat gör att din kropp mår bättre. Matkassar innehåller just bra mat, så istället för att riskera att falla för snabb (onyttig) hämtmat så som pizza eller liknande. Istället kan du bege dig hemåt efter jobbet och snabbt laga till den mat som finns med i din matkasse.

Matkasse i Malmö för två personer

Hushåll om två personer är väldigt vanligt i Sverige och detta gäller både sambohushåll med och utan unga barn. Detsamma gäller för matkassar för två personer, vilket gör det till ett vinnande och klart lysande koncept.

Ofta är det så att det, i ett hushåll om två vuxna med eller utan barn, blir mycket tjafs om vardagens ofta ganska trista sysslor. Att laga mat under veckan är en av dessa saker som många menar att de bråkar om, men med en matkasse försvinner det bekymret. Istället för att göra upp ett rättvist ”schema” om vem som ska handla, hitta på mat och laga den blir det med en matkasse endast en av dessa tre saker kvar. Det gör att ni slipper två annars så vanliga bråk hemma.

Det är bara att dela upp matlagningen när matkassen kommer hem. Antingen kan ni köra på varannan dag, eller så kan ni testa att laga maten varannan vecka. Det är olika vilket som passar bäst, så gör på det viset så att det passar just er bra. Även om bästisarna eller grannarna kör på ett system som funkar för dem betyder inte det att det kommer att funka för er. Det är bara att testa sig fram. Huvudsaken är att ni med en matkasse har en mycket bra start.

En matkasse gör vardagen lite roligare då det är som en överraskning varje gång den kommer hem till dörren. Detta gör så att det blir roligt och detta roliga får man dela istället för att det ska vara så att man tjafsar om vad som ska ätas, när det ska handlas och, framförallt, vem som ska styra upp vad.

Vegetariska matkassar i Malmö

En av de mest vanliga beställningarna när det kommer till matkassar är vegetariska matkassar. Detta är vanligt över hela landet, så det är naturligtvis inte något särskilt för just matkassar i Malmö. De flesta satsar på mer vegetarisk mat idag, även om alla inte tar bort kött, fisk, fågel helt. Det ligger helt enkelt i tiden och dessutom är det bra då det är både nyttigt och bra för miljön. Att få hälsofördelar samtidigt som man påverkar klimatet och miljön i positiv riktning är en kombination som är svårslagen. 

Samma som ovan gäller för veganska matkassar. Detta är synnerligen populärt i Malmö och många andra städer idag att äta vegansk kost antingen hela tiden eller åtminstone varannan vecka eller liknade. Om man har den här typen av upplägg med sin kost är det klockrent att ha matkasse. Du behöver inte göra mer än att hitta den vegetariska, eller veganska för den delen, matkassen i Malmö som du tycker verkar vara bäst och beställa hem leveranser.

Man kan oftast göra på det viset att man testar en matkasse till ett rabatterat pris för att sedan bestämma sig för om man vill fortsätta. Detta innebär att man har möjlighet att se efter om man tycker om en matkasse eller inte och om det är så att man vill testa ett par stycken olika innan man bestämmer sig är det smart. 

Om du någon gång har svårt att komma på en grym present tycker förövrigt att det är väldigt smart att ge bort en vegetarisk matkasse i present då det ibland är lite svårt att hitta recept och mat utan kött.

Ekologiska matkassar i Malmö

Om du tillhör den kategori som föredrar att äta ekologisk mat så kan du räkna med att det finns mycket att välja mellan idag. Många i Sverige väljer att äta ekologiskt i så hög utsträckning det går, men det är en fråga om ekonomi och en fråga om tid. Det är inte säkert att man kan hitta allt man vill ha i en butik om man vill satsa på endast ekologiska råvaror och då kan det bli att man får springa runt i flera olika butiker bara för att få ihop allt som krävs för en middag.

Då det är så att det oftast kostar lite mer med ekologiska alternativ så kan det även vara svårt att få det att gå ihop ekonomiskt om man endast köper ekologiskt, men med en ekologisk matkasse är det redan fixat så att du får allt ekologiskt från början. Detsamma gäller för tipsen man får när man har matkasse. Med nya fräscha recept kommande varje vecka är det väldigt spännande att öppna upp matkassen och se efter vad man ska äta i veckan, vetandes att allt är ekologiskt.

En ekologisk matkasse möjliggör för dig att äta ekologiskt hela veckan utan att själv behöva vara i affären och vara i valet och kvalet när det kommer till ”vanliga” vs ekologiska alternativ. Om man inte har en så stor plånbok så kan det vara lätt att välja de billigare alternativen framför de ekologiska så att satsa på en ekologisk matkasse gör att man kan njuta av varenda matvara i sin middag.

I vanliga fall är det kanske så att man exempelvis köper ekologisk mjölk, ekologisk pasta och andra produkter som är relativt samma pris vare sig man väljer ekologiskt eller inte. Det är ofta så att en hel middag består av en viss del ekologiska produkter plus en viss del ”vanliga” produkter. Med en matkasse som har 100 % ekologiska råvaror blir det också 100 % ekologiska middagar hela veckan – vilken lyx!