Matkasse Norrköping

Att ha matkasse har många fördelar då det är en typ av tjänst där man får hjälp av proffs som verkligen kan sin sak. Inte nog med att råvarorna är av hög kvalitet till bra pris, även de recept man får med varje vecka är välkomponerade och anpassade efter lekmän. Det är alltså inte svårt att laga den mat som ska lagas för veckan, utan det går relativt snabbt och smidigt. 

Först och främst är det positivt att någon annan, som kan det är med mat, har sett till att räkna ut och styrt upp bra och hälsosamma recept. Att det sedan även är på det viset att du kommer att spara en massa tid är nästa stora plus. Vare sig det handlar om att ha en matkasse i Norrköping, eller om det handlar om att ha en matkasse i en annan stad, så innebär det alltid att dyrbar tid kan användas till roligare saker. 

När man tar bort den tid det tar att planera både meny för veckan och själva inköpen av all mat så får man snabbt ihop ett par timmar som man kan använda till att mysa med barnen, sin partner eller liknande. 

Man kan även göra som så att man använder denna extra ”gratis tid” man samlat på sig för att göra något man tycker om, men som tar lite för mycket tid vanligtvis. Kanske har du en hobby som du brukar ägna helgerna åt? Du kan passa på att göra det även under vardagen med tiden som du sparar. Hur härligt är inte det? 

Att många märker en skillnad i ekonomin när man väljer att ha matkasse är en annan sak som brukar lyftas fram som en av de stora fördelarna. Det blir billigare om man håller sig borta från impulsköp och att handla för mycket mat utöver den mat som kommer hem i matkassen. 

Att slippa gå till affären för att köpa middagsmat gör att alla de där onödiga köpen som görs när man är hungrig och trött försvinner. Det betyder mer pengar i fickan och det är såklart väldigt bra.

Alla matkassar i Norrköping:

  • Simple Feast
  • HelloFresh
  • Middagsfrid
  • Linas Matkasse

Jämför matkassar Norrköping

Då alla matkassar har sin egen twist och sin egen stil är det inte svårt att hitta en variant som passar ens egna preferenser bra. Det är superkul att kunna välja utifrån smak, ekonomi, särskilda önskemål med mera. Det finns, som vi brukar säga, en matkasse för alla. I Norrköping har du lite av varje att välja mellan, så du kan räkna med ett stort utbud med massor av kul mat att välja mellan. 

När du jämför matkassar i Norrköping kommer du att se att det finns stora skillnader vad gäller hur nyttig maten är. Med rätt matkasse får du sund och välbalanserad mat varje vecka och det är naturligtvis en av de viktigaste sakerna när man väljer vilken kasse man ska satsa på. 

Om man hittar en matkasse som har recept som tilltalar en både vad gäller pris, smak och vad gäller hur hälsosamma recepten är har man hittat helt rätt. Det kan ta ett tag att hitta den matkasse som passar en perfekt, men det är spännande att testa sig fram. Det som är så bra är att man kan testa matkasse i Norrköping till bra pris. Man kan testa ett flertal olika innan man bestämmer sig. 

Vill du ha fler än en matkasse så kan du såklart göra så att du har olika matkasse olika veckor i månaden. Många har som ett slags ”system” med matkassar där de helt enkelt gör på det viset att de har en typ av matkasse ena veckan för att sedan byta till en annan typ av matkasse veckan därpå. 

Vissa har till och med hittat fyra favoriter som de inte kan välja mellan och är det på det viset så blir det olika matkasse varje vecka. Det är spännande att man kan göra lite hur man vill när det kommer till matkassar. Det är kanon att det är så fritt och enkelt att välja exakt vad man är sugen på. 

Att jämföra matkassar i Norrköping handlar bland annat om att hitta rätt när det gäller leverans. Alla matkassar levererar inte till alla postnummer och adresser, så har man otur kan det vara så att den matkasse man tycker verkar roligast inte levereras till ens adress. Det är trist, men som tur är så finns det tillräckligt många att välja mellan för att man ska bli nöjd ändå. 

Beroende av var i Norrköping du bor har du mer eller mindre bra möjligheter vad gäller att ha en bra mataffär i närheten. Många väljer matkasse av denna anledning och det är inte konstigt att förstå varför. Istället för att ta sig till en bra matbutik som ligger långt ifrån ens hem kan man få hem maten utan att behöva anstränga sig det minsta. 

Även om man bor i närheten av en större, eller en mindre, mataffär är det ändå lite besvärligt när man ska handla mat inför hela veckan. Nedan har vi tagit fram tre exempel på hur lång tid det tar att ta sig till en utvald mataffär i tre lika områden i Norrköping för att ni ska få ett hum om hur det ser ut.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
HagaCoop Bondegatan3 minuter3 minuter
KlingsbergT-Jarlen på Grev Turegatan15 minuter13 minuter
Östra EnebyKista Grossen på Torsnäsgatan39 minuter17 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Du kan ta dig till de olika mataffärerna på olika sätt, så vare sig du har en bil, eller om du vill gå, åka kollektivt eller om du cyklar, så kan du ta dig till de olika butikerna runt om i staden. Det är bara att välja den som man tycker bäst om för de inköp man behöver utöver den mat man får i matkassen. 

Matkasse i Norrköping för två personer

För att hitta rätt matkasse behövs det att man testar lite av varje, vilket vi redan varit inne på. I Norrköping finns det ett flertal olika varianter som är anpassade efter hushåll om två. Vill du ha en matkasse för två personer är det med andra ord inte svårt att hitta exakt det du vill ha. 

Med en matkasse i Norrköping för två personer kommer du/ni att kunna testa er fram till vad som passar just er bäst. Blir det en matkasse för två med endast vegetarisk mat? Blir det en ekologisk matkasse för två? Kanske väljer ni istället en matkasse med extra smidiga recept? En matkasse med lite mer gourmet-touch där det tar lite mer tid att laga maten? 

När man är två personer i ett hushåll kan det vara så att en av er gillar att fixa med maten medan den andra ogillar det. Om så är fallet kan man satsa på vilken matkasse som helst då det alltid finns en person som kan laga maten. Är det istället så att det är ett hushåll där ingen gillar att laga mat så kan man istället välja en bra matkasse som är anpassad efter personer som inte tycker om att laga mat. 

Om ni tycker att det är viktigt med miljö och hållbarhet är det smart att ha en matkasse då det innebär att det blir mindre kastad mat. Varför? För att recepten är väldigt exakta vad gäller ingredienser och mängd. Detta gör att man drar sitt strå till stacken vad gäller miljö och klimat och det är en viktig sak. 

Vegetariska matkassar i Norrköping

Att hitta bra och fräscha vegetariska matkassar i Norrköping är enkelt – det finns olika att välja mellan och dessutom är det på det viset att innehållet är både spännande och gott. Att laga vällagad vegetarisk mat är inte något som alla kan, men med en vegetarisk matkasse får du snabbt ihop goda maträtter utan kött. 

Eftersom matkassar är beräknade innehåller varje måltid lagom mycket mat. Detta är väldigt praktiskt då man slipper kasta exempelvis en massa pasta som blir över, eller komma på vad man ska göra med alla rester som byggs upp efter ett par dagar. Med en matkasse blir maten enklare och då det ofta är ett bekymmer under vardagarna är det något man ska vara tacksam för. 

Om du hellre vill ha en vegansk matkasse i Norrköping finns även den möjligheten. Som vi redan nämnt är det på det viset att man utan svårigheter kan ha ett flertal olika matkassar att växla mellan. Detta passar allra bäst för en person som äter allt då det innebär att man kan ha en vecka med kött, en vecka med vegetarisk mat och en mat med vegansk mat. Sedan kan man köra på en ekologisk matkasse fjärde veckan, eller varför inte en matkasse som riktar in sig på hushåll som vill testa nya och spännande maträtter? 

Vi brukar tipsa om att testa vegetarisk matkasse om det är så att du vill äta mer vegetarisk mat, men har svårt att hitta på bra recept. Om det är så att du kommer på dig själv med att äta mycket Quorn och liknande produkter kan det vara dags att satsa på en matkasse. Det gör så att du lär dig att äta ordentlig vegetarisk mat istället för att äta ”låtsaskött”. 

Ekologiska matkassar Norrköping

För att hitta en bra ekologisk matkasse i Norrköping är det bara för dig att ta dig en titt här hos oss och börja testa dig fram. Vi vill påminna er om att det är viktigt att komma ihåg att den ena matkassen inte är den andra lik. 

Om det är så att du testat en ekologisk matkasse en gång och inte gillade innehållet betyder inte det att du inte kommer att gilla en annan matkasse. Detsamma gäller faktiskt för matkassar från ett och samma företag. 

Man kan helt enkelt ha otur med den testkasse man beställer och kanske få med mat som man inte tycker är så god. Det kommer dock att vara annan mat som man tycker är god andra veckor, så det är en fråga om att våga chansa på en fortsatt prenumeration även om man har lite otur vid testkassen. 

Om du testar ett flertal olika ekologiska matkassar i Norrköping kommer du att märka att de skiljer sig åt på ett flertal olika sätt. Först och främst är det en fråga om första känslan man får när man öppnar en matkasse. Känns den lyxig och härlig, eller känns den ordinär och lite trist? Självklart vill man att den ska kännas lite lyxig! 

Annat som påverkar när man väljer en ekologisk matkasse framför en annan är naturligtvis priset. Är det en prisvänlig och bra matkasse som är värd sina pengar? Känns det som att kasta pengar i sjön? 

Om du ändå gör det riktiga valet att ha just en ekologisk matkasse är det såklart så att du vill att den ska kännas prisvänlig. En av anledningarna till att det är många som väljer att ha en ekologisk matkasse är att det är ett lätt och smidigt sätt att få hem och att äta ekologiskt hela veckan. Då ska det såklart också vara på det viset att det känns värt det! 

Hur ser det ut med råvarorna? Bara för att det är ekologiska råvaror betyder ju inte det att de måste vara fräscha och fina i kvaliteten. Det är inte alltid ekologiskt är samma sak som fräscht och gott. Var noggrann när du testar olika matkassar och se till att inte bara välja första bästa alternativ. 

Mat under vardagarna är viktigt och därför ska man se till så att man har bra ekologiska råvaror. För att säkerställa att det är just det man äter är en matkasse det mest tillförlitliga då det innebär att man redan från morgonen vet att man kommer att få ekologisk mat till middag, helt utan att behöva springa runt och leta efter råvarorna och hitta på middagen på egen hand!