Matkasse Stockholm

Det finns såklart massor av matkassar i huvudstaden. Häng med oss nedan för att ta del av vår sammanställning av matkassar i just Stockholm.

Bor du i Stockholm har du många matkassar att välja mellan och det är naturligtvis någonting väldigt positivt. Är du ute efter mer specifikt inriktade, eller exempelvis mer trendiga matkassar, så är Stockholm den perfekta platsen för dig. Hit kommer de nya mat-trenderna snabbt och det märks tydligt vad gäller utbudet av matkassar. 

Du kan välja mellan hipster-coola matkassar, klassiska matkassar med budgetvänlig husmanskost och allting däremellan. Som i andra städer runt om i landet är det lättare att hitta ”roligare” och mer spännande utbud när man bor centralt. Har du tur så levereras den matkasse som du faller för till det område du bor i och är det just i Stockholmsområdet du bor är det stor chans att du kommer att få exakt den matkasse du vill ha. Det är ju en av de stora fördelarna med att bosätta sig i huvudstaden – ett stort utbud att välja mellan, oavsett om det gäller matkassar eller någonting annat. 

Alla matkassar i Stockholm:

  • Simple Feast
  • Matkomfort
  • HelloFresh
  • Middagsfrid
  • Linas Matkasse
  • Mat.se
  • Mathem

Jämför matkassar Stockholm

Vare sig det är på det viset att du bor i ett område med en matbutik i närheten, eller om du bor i ett område där det finns massor av mataffärer att välja mellan, är det skönt att ha en matkasse. Har du matkasse varje vecka kan du bara passera matbutiken istället för att trängas efter jobbet. Istället för att stressa in i affären, hitta på en middag, bära hem matvaror och dra igång med matlagningen är det bara att gå hem och laga den mat som finns bland veckans varor från matkassen. 

Ibland kan det kännas som ett saftigt pris när man tar sig en titt på priserna för matkassar, men om man gör en snabb jämförelse ser man snabbt att det i de flesta fall bli billigare i längden. Att slippa ta sig till de större matbutikerna som har bättre priser än närbutikerna sparar både pengar, tid och energi. Att du inte springer in i småbutiker när du är hungrig efter jobbet gör att du sparar mycket pengar i månaden. Dessutom är det såklart även så att matkasse är mycket bra för hälsan då det leder till att du kan hoppa över de där impulsiva köpen som inte sällan består av lite choklad, chips eller liknande.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
SödermalmCoop Bondegatan24 minuter10 minuter
ÖstermalmT-Jarlen på Grev Turegatan18 minuter6 minuter
KistaKista Grossen på Torsnäsgatan14 minuter10 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Detta är ett litet urval av vad du har att välja mellan när det kommer till bra matbutiker om du bor i ovan nämnda områden, eller passerar något av dessa områden på daglig basis. Oavsett vilken butik och oavsett vilken typ av färdmedel man väljer tar det alltid tid att ta sig till mataffärer.

Nu är det ju i och för sig inte bara själva tidsödslandet som gör att det här med matkasse faller så många i smaken. Som nämnt ovan finns det ett flertal olika anledningar till att välja matkasse, oavsett om man bor inom tullarna, eller om man bor i en förort till Stockholm.

Vissa med bil drar iväg och storhandlar emellanåt, men om man saknar bil är det promenad eller cykel som gäller. Vill man använda sig av kollektivtrafik är det naturligtvis ett bra alternativ, om man inte vill ge sig ut på cykel eller promenad.

Sverige har ju inte det mest tillförlitliga vädret, vilket innebär att det är bra att ligga steget före vad gäller vardagssysslor så som att fixa med vardagens mat. Om det spöregnar eller blir snöstorm kan man tryggt komma hem till sin matkasse istället för att tvingas ut, så där är ytterligare en fördel med matkasse. Det finns så många olika saker som är bra med detta val för att vardagen ska bli lättare och mer bekväm.

Just det här med avstånd till matbutiker handlar inte bara om att hitta den närmaste matbutiken, utan det handlar även om att man ska kunna hitta en matbutik där priserna känns okej. I just Stockholm är saker och ting redan betydligt dyrare än i många andra städer och då är det inte så kul att se hela lönen gå till små inköp i matbutiker mitt i stan.

En matkasse kan man däremot lita på då priserna i grunden inte skiljer sig åt när det kommer till var man väljer att bo. Vare sig det handlar om ett hus i djupaste Småland, eller om det handlar om en lägenhet i innerstaden i Stockholm är det rättvisa priser på matkassarna.

När man kommer in i att ha matkasse blir det en ny värld som öppnar upp sig. Istället för det där annars så vanliga småspringandet i matbutikerna under veckorna kan man bege sig hemåt direkt. Det ger en skön frihetskänsla och man slipper framförallt stressmomentet.

Är det så att man har småbarn så är det oftast ganska jobbigt att handla mat och därför finns det så många bra matkassar som passar just småbarnsfamiljer. Att inte behöva dra igång hela proceduren med att göra både sig själv och barnen nöjda i en matbutik är guld värt. Vare sig man vill köra på en barnvänlig matkasse som är ekologisk, vegetarisk, vegansk, eller vad det nu kan vara, så är det helt klart ett stort plus att ha matkasse när man har barn.

Även om man är singelhushåll, ett hushåll om två utan barn, ett kollektiv, eller om man bor i någon annan konstellation, är det roligt och, kanske framförallt, inspirerande med matkasse. Det är alltid kul att laga mat som är ny för en själv. Detta är naturligtvis gällande för personer som har åtminstone ett litet uns av intresse för matlagning, men det är såklart långt ifrån alla som tycker att det är roligt att laga mat.

Alla gillar ju faktiskt inte att laga mat, vare sig man har matkasse eller inte. Om man inte känner att en matkasse inspirerar matglädjen mer än när man ska försöka sig på att hitta på egen meny är det ändå på det viset att en matkasse i alla fall hjälper en på det viset att man slipper tänka ut mat på egen hand.

Om man är ointresserad av mat kanske det ter sig märkligt att ha matkasse, men här tycker vi att det tvärtom är ett mycket bra förslag. Det finns enkla recept att följa och man kan bara helt ”maskinellt” laga mat efter de råvaror och de recept som man får med sin matkasse. På så sätt kan en person, eller personer, som i vanliga fall inte lagar mycket mat hemma, komma in i en rytm som gör att det blir mer nyttigt ätande istället för att kanske beställa hem pizza eller liknande bara för att man saknar intresset.

En härlig grej med matkassar är alltså att de passar både de intresserade och de ointresserade. För personer som gillar mat är det spännande att se vad man ska laga för veckan, medan det för den ointresserade istället är enkelt och smidigt att laga utifrån de recept och råvaror som det bjuds på för veckan. Ett koncept som tilltalar alla, med andra ord – inte konstigt att det är så populärt som det är!

Matkasse i Stockholm för två personer

Är du en del av ett hushåll bestående av två är det väldigt smidigt att hitta en matkasse som passar. Här kan man även vara demokratisk och köra på två olika matkassar som man växlar mellan, om det exempelvis är så att en av er föredrar mer grönt medan den andra gillar fisk, fågel och kött i större mängder. Då kan man växla. Detsamma gäller om ni båda är vegetarianer där en av er vill ta bort mer och mer mjölkprodukter. Vegetariskt ena veckan och helt veganskt veckan efter är ett kanonbra sätt att göra alla nöjda och belåtna.

Det kan vara lätt att glömma bort att det finns många olika möjligheter att få det att funka med maten hemma när man är fler än en som ska välja vad som ska ätas. Många kör fast i att det ska väljas endast en av alla matkassar som finns på marknaden idag, men det är helt fritt att göra hur man vill. Kom ihåg det så kan det underlätta för er när ni ska välja!

Är det så att ni gillar att bo ihop, trots att ni har helt olika smak när det kommer till mat? Då kan ni ha matkasse för två, men två olika varje vecka. På så sätt kan ni dels prova varandras mat och dels så finns det alltid mat till lunch dagen efter.

Vegetariska matkassar i Stockholm

Då det är så populärt och vanligt att skippa köttet i sin kost idag är det naturligtvis så att det finns mängder av bra vegetariska matkassar att välja mellan i Stockholm. Vid en sökning kommer du att hitta massor av bra alternativ, så det är bara att börja testa sig fram till sin favorit, eller sina favoriter.

Att laga bra vegetarisk mat är ett stort intresse för många och då det finns så otroligt många roliga ingredienser att använda sig av blir det rolig och spännande mat hela tiden med en matkasse. Även om du äter vegetariskt alltid så är det ändå bra med nya recept och det är något man kan räkna med när man väljer en bra vegetarisk matkasse – det finns alltid spännande råvaror med i kassen och recepten är lätta att hänga med i.

Om det är så att du vill äta mer vegetarisk kost, men inte har så bra koll på just vegetarisk mat är det ett mycket bra tillfälle att testa just vegetarisk matkasse. På så sätt kommer du in i hur du lagar den här typen av mat och dessutom får du tips, idéer och massor av hörliga råvaror som du kanske inte ens är van vid sedan tidigare.

Är ni en familj med endast en vegetarian är en vegetarisk matkasse ett bra sätt att få till måltiderna på ett sätt så att alla kan äta det de vill. Beroende av hur stor plånbok man har kan man anpassa matkassen, eller matkassarna, exakt efter alla i hushållet.

Har du en envis person i hushållet som fortfarande hävdar att vegetarisk mat är för kaniner och att det inte är ”riktig” mat – ge bort en prova-på-matkasse som är vegetarisk och ge bort som present. Bättre sätt att få en person att förstå att det är bra, nyttig och god mat finns inte!

Ekologiska matkassar i Stockholm

Ekologiska alternativ finns idag både vad gäller mat, hudvård, kläder med mera. Om du känner att du vill göra mer för miljön och för klimatet än vad du redan gör är det smart att välja att äta ekologiskt så mycket du kan. Det kan vara lättare att äta ekologisk än att hitta exempelvis kläder till hela familjen samt andra grejer som ska finnas i hushållet som alla är ekologiska. Men just mat, det är ett klockrent område vad gäller möjligheten att gå ”all in” vad gäller ekologiska alternativ.

Självklart är det så att det finns ekologiska alternativ både för matkassar med kött, fisk, fågel, mejeriprodukter, för veganska och för vegetariska varianter. Oavsett vad du gillar att äta så kan du alltså hitta en ekologisk matkasse att njuta av. Det är alltid trevligt att äta med gott samvete och med en bra ekologisk matkasse kan du göra just det.

Vissa matkassar går hela vägen och är både 100 % veganska och 100 % ekologiska. Detta är, som ni säkert kan förstå, ett populärt val då det är ett val som är klockrent både för hälsan och för planeten. Vill du ha kött och/eller mejeriprodukter i din ekologiska matkasse finns det många alternativ som passar. Det finns en ekologisk matkasse för varje smak och om det är en sak som är säker så är det att du kan lita på att ”ekologiskt” är ekologiskt på riktigt när ni väljer från matkassar som vi rekommenderar.