Matkasse Sundsvall

Det här med matkassar har blivit en storfavorit av flera olika skäl och det är många som tycker att det är en räddare i nöden under vardagarna. Istället för att krångla runt och hitta på mat, köpa den och laga den så kommer maten istället hem på ett smidigt sätt utan att man själv behöver lyfta ett finger vad gäller planering av meny eller inhandling av råvaror.

I Sundsvall ser utbudet bra ut, trots att det endast är den tolfte största staden i landet. Ju större staden är, desto fler möjligheter till ett stort utbud av det mesta har man. Det är naturligtvis på det viset att det finns närproducerade och fina matvaror här och det märks inte minst på de ekologiska matkassarna.

Alla matkassar i Sundsvall:

  • HelloFresh
  • Linas Matkasse

När du bestämt dig för att du vill testa på det här med matkasse är det egentligen bara två saker du behöver tänka på – vilken sort vill jag ha och hur många middagar i veckan vill jag ha via matkasse? Du väljer själv hur många dagar, vilket gör att det blir väldigt smidigt för alla att hitta rätt.

Du kan testa på en mängd olika matkassar, om du vill. Det finns inget som säger att det endast går att testa en matkasse, utan det är på det viset att det i många fall är smartast att prova på ett flertal olika så att man blir säker på sin sak.

Många väljer att ha flera olika typer av matkassar under månaden, så det kan du välja att göra. Det är såklart främst för dig som känner att du hittar ett flertal olika varianter som du tycker om och som gör att du har svårt att välja.

Kanske vill du satsa på att ha en matkasse som är vegansk emellanåt och en som har lite extra spännande innehåll en annan vecka? Då kan du göra det – du bestämmer helt och hållet på egen hand hur du gör!

Jämför matkassar Sundsvall

Hur känner du inför att jämföra olika matkassar? Är det något du vill göra? Om du tycker att det mest bara verkar vara jobbigt så kan du se dig omkring här på vår sajt då vi bjuder på just detta. Om du däremot tycker att det är roligt att jämföra olika matkassar så ska du ta dig en titt på egen hand efter att du kolat här hos oss. På så sätt får du en bra blandning av egen research och vår research.

Det är roligt är man jämför matkassar i Sundsvall eftersom det finns mycket att upptäcka. Vare sig du är ute efter en matkasse för att du tycker att det är skönt att slippa tänka på mat, eller om du väljer att ha en matkasse för att du tycker att det är kul med nya idéer, så kommer du att upptäcka mycket spännande när du börjar titta runt i utbudet.

Vi tycker att matkasse är för alla och det innebär att vi rekommenderar er alla att testa. Det finns egentligen ingenting som står i vägen för en prova-på-kasse och då det alltid är rabatt på testkassarna så är det inte mycket att tveka på. Du får testa en vecka med nya recept och bra råvaror till ett pris som blir billigare än om du lagar mat hemma. Bara att köra på, med andra ord!

Nedan kan ni ta del av våra tips och för matkassar i Sundsvall och ni kan också ta er en titt på de tre butiker som vi har tagit med som exempel för att ni ska se lite hur det kan se ut med avstånd från olika delar av Sundsvall till bra matbutiker.

Då det är så att man behöver handla sådant som faller utanför själva vardagsmiddagarna även om man har matkasse så krävs det att man hittar en matbutik där man kan köpa sådana saker som frukost, kryddor, olja, vinäger etcetera. Man kan inte räkna med att få alla matvaror man behöver i matkassarna, utan det är just middagarna man får med i sin matkasse.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
BergsåkerCoop Bergsåker Betselvägen9 minuter6 minuter
HagaCoop Nära Riddargatan10 minuter5 minuter
NackstaICA Kvantum Axvägen1 minut3 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Är det någon av ovan butiker som ni känner passar er? Kan du hitta en bra butik som ligger nära ditt hem, eller som har bra kollektivtrafik som passar just dig? Har du kanske bil? Oavsett hur du tar dig till matbutiken så är det viktigt att det är ett bra avstånd. Man vill ju inte att det ska ta för mycket tid och man vill inte heller släpa omkring på matkassar i onödan om det blir tungt.

Jämför gärna för att på så sätt hitta rätt butik för dig. Det är kul att ha en favoritbutik, även om man har matkasse. De flesta känner att de gärna har både och, vilket gör att det är viktigt att välja ut favoriterna.

Man ska känna att både priserna, avståndet och utbudet är på topp. Det är nämligen inte omöjligt att hitta en butik där man känner att allting faller på plats, utan det kan man räkna med att hitta utan problem.

Innan du börjar jämföra matkassar tycker vi att det är en bra idé att testa sig fram bland matbutikerna. Jämför därefter din favoritbutik och hur mycket det kostar att handla där för månadens vardagsmiddagar med den matkasse du tycker känns mest lämpad för dig och ditt hushåll.

Matkasse i Sundsvall för två personer

Med en matkasse för två får du, eller ni, en trevlig start på veckan då ni slipper storhandla och planera veckans måltider under helgen. Den tiden som annars går till att storhandla och bestämma meny kan ni använda till något annat kul som att gå på bio eller liknande.

Matkasse i Sundsvall för två personer är lika enkelt att hitta som när det kommer till matkasse för två personer i en annan svensk stad. Det är vanligt att man bor just två vuxna, eller en vuxen med ett äldre barn och då passar just denna typ av matkasse perfekt.

Om du bor i ett singelhushåll är denna matkasse perfekt även för dig. Det är bara att spara resterna och äta dem till lunch, eller så kan du frysa in resterna tills senare och ha en matkasse endast varannan vecka då maten räcker dubbelt så länge när man är en person.

Vad du/ni än är sugen på för typ av matkasse kan ni hitta en spännande variant bland utbudet. Det är det som är så bra när det handlar om just en matkasse för två då det är lättare att hitta en som passar än när det handlar om en matkasse för en hel barnfamilj. Ju färre som ska vara med och bestämma över innehållet, desto bättre!

Du kan välja fritt mellan matkassar som ger massor av ny spännande inspiration och det spelar ingen roll hur våghalsig du är med mat. Det finns mat som passar både dig som vill ha lite enklare och mer klassiska recept och för dig som vill ha innovativa och kanske lite mer svårlagade recept.

Vegetariska matkassar i Sundsvall

Är du peppad på en vegetarisk matkasse? Då har du tur! Det finns ett flertal olika att välja mellan i Sundsvall. Kanske vill du ha en vegansk matkasse istället för en vegetarisk? Då är det bara att köra på det istället.

Då det är så populärt med matkasse idag finns alla möjliga spännande varianter. Att man kan växla mellan olika sorter är ett stort plus och helst för dig som vill ha exempelvis vegetarisk matkasse ena veckan, vegansk veckan efter och en med kött veckan efter det.

Om du vill köra enbart på vegetariska matkassar ligger du bra till även då. Det är nämligen inte svårt att ha fler än en vegetarisk matkasse om du vill ha lite spänning in i livet. Hittar du en variant som lockar extra mycket är det såklart enkelt för dig att köra endast på den, så det är upp till dig hur du vill göra.

Ekologiska matkassar i Sundsvall 

Ekologiska matkassar i Sundsvall är något som lockar alltfler och det är inte så konstigt. För att få i sig bra och nyttig mat som dessutom är ekologisk behövs det att man letar runt i affären, men om man väljer en matkasse blir det enklare. Då är det någon annan som sköter införskaffandet av ekologiska råvaror och då kan man själv fokusera på att endast äta och laga mat istället för att även hitta rätt råvaror i affären.

Det är en bra idé att ha matkasse i största allmänhet, men vi tycker nog ändå att det man vinner mest på är att ha en ekologisk variant. Det är härligt att veta att man får näringsberäknad mat som dessutom är ekologisk till veckans alla middagar.