Matkasse Uppsala

Uppsala är så mycket mer än en vacker gammal stad som bjuder på vackra vyer och mängder av studenter. Här finns ett stort utbud av matkassar.

Oavsett om du är sugen på en lite mer ”cool” och modern matkasse, eller om du tycker att det ”gamla vanliga” tar förstapriset vad gäller mat så kommer du att kunna hitta en passande matkasse i Uppsala. Här finns nämligen något för alla smaker, så det är bara att sätta igång och välja ut just din favorit.

Om du inte har testat matkasse tidigare tycker vi att du ska passa på nu. Även om du har en relativt låg budget så kan du göra det mycket kostnadseffektivt. Att köra med matkasse kanske låter dyrt vid en första anblick, men då du får mycket mat inför varje vecka så blir priset mycket rimligt. Gör gärna en snabb jämförelse genom att spara dina kvitton från matinköp under en månad. Då ser du om det känns värt det för dig.

För att underlätta för dig att snabbt kunna göra ett val av matkasse har vi sammanställt en snabb guide till er. Spana in vårt test nedan för att snabbt bilda dig en uppfattning om både vad som erbjuds i Uppsala och vad som kan passa just dig.

Alla matkassar i Uppsala:

  • Simple Feast
  • Matkomfort
  • HelloFresh
  • Middagsfrid
  • Linas Matkasse
  • Mathem

Jämför matkassar Uppsala

Uppsala och matkassar är en bra kombination. Inte nog med att det finns mycket att välja mellan, det är också på det viset att det levereras matkassar till majoriteten av områden i och omkring Uppsala. Du kan med andra ord räkna med att den matkasse du väljer ut med stor sannolikhet kommer att levereras till just din adress.

För att du ska kunna bilda dig en bra uppfattning om vilken matkasse som bjussar på ett innehåll i din smak är det viktigt att du spanar runt lite bland de matkassar vi presenterar nedan. Vilken känns mest som ”du”? Kanske är det så att du hittar två stycken som du gillar lika mycket? Då är det smart att testa båda. Kör på en prova-på-kasse i en veckas tid för att känna efter och testa sedan den andra under en vecka. Det brukar gå att göra på så sätt att man testar en kasse innan man bestämmer sig, så utnyttja de erbjudanden som bjuder på just det.

Ha i beaktande att du kan ha otur med den första matkassen. Det kan vara så att just den veckan som du bestämmer dig för att testa matkasse kanske det är en meny som inte alls tilltalar dig. Då ska du komma ihåg att inte döma för hårt. Veckan efter och många nästkommande veckor kanske bjuder på en meny som är perfekt för dig.

Vad gäller avstånd till matbutiker skiftar det beroende av var i Uppsala du bor. Det är också så att det påverkar om man har bil eller inte. Om man bor centralt utan bil är det ofta så att det blir matshopping i de mindre matbutikerna och det kostar såklart onödigt mycket jämfört med att handla på stormarknader.

Även om det finns matbutiker nära är det inte givet att man vill handla där då priserna kan kännas för mycket, helt enkelt. Det är med andra ord annat än endast avståndet som spelar in när man väljer huruvida man ska ha en matkasse istället för att handla vardagsmaten. I många fall blir det billigare, smidigare och roligare med matkasse än utan.

OmrådeMataffär🚶 Gång🚌 Kollektivt
LuthagenICA Supermarket Vaksalagatan29 minuter17 minuter
FlogstaCoop Köpenhamnsgatan9 minuter8 minuter
GottsundaHemköp Selma Lagerlöfs torg16 minuter13 minuter
Så lång tid tar det att ta sig till mataffären från respektive bostadsområde.

Detta är endast tre exempel på butiker och områden i Uppsala, men de representerar egentligen både Uppsala och Sverige och allmänhet. Vi har alla en butik relativt nära och vi har alla stormarknader på ”lagom” avstånd. Det handlar bara om att hitta ett bra sätt att ta sig dit och hem och att samtidigt få in det i sitt hektiska vardagsschema.

Att ha matkasse har en mängd olika fördelar och vare sig det handlar om att slippa hitta på mat, slippa handla mat, båda delarna eller något helt annat så finns det fördelar för alla att ha matkasse. Tycker du att det känns som en onödig lyx är det dags att tänka om – det är värt mycket att testa matkasse.

Man kan spana runt lite för att se efter om man kan hitta gamla menyer, eller så kan man fråga personer som testat en matkasse man är intresserad av. Om det är så att man tycker att det verkar vara lite halvtrista recept i största allmänhet ska man naturligtvis se sig om efter en annan matkasse. Detsamma gäller såklart om man tycker att många av recepten verkar krångliga, eller att man i många fall faktiskt rentav direkt ogillar råvarorna.

Det är inte skrivet i sten när du väl bestämt dig för vilken matkasse du vill testa. Du kan välja en matkasse utan bindningstid där det även finns andra möjligheter till att anpassa matkassen exakt efter dina egna behov.

Nu när matkassar har hängt med under en ganska lång tid är det också så att marknaden har fyllt upp med ett flertal olika att välja mellan. Med konkurrens följer högre kvalitet och dessutom följer naturligtvis även spännande valmöjligheter. Du kan exempelvis byta runt lite mellan recepten i vissa fall och du kan även göra på det sättet att du smidigt beställer matkasse varannan vecka, en gång i månaden eller på något annat sätt.

Kanske är det så att du vill ha matkasse främst under sommaren? Kanske är det istället under resten av året? Hela året? Endast de veckor du har barnen? Det finns massor av olika konstellationer vad gäller familjer och hushåll och detta har många olika företag inom matkassar tagit fasta på. Det är inte bara möjligt för kärnfamiljen eller för hushåll om två att ha matkasse, utan alla typer av hushåll inkluderas genom att det finns möjligheter att anpassa efter eget tycke och smak.

Matkasse i Uppsala för två personer

I Sverige är det vanligaste hushållet singelhushåll utan barn och är det så att du bor ensam och inte har några barn är det faktiskt smart att köra på matkasse för två personer. Då kan man enkelt fixa mat både för dagens middag och morgondagens lunch. Det är med andra ord inte bara hushåll om två som kan välja just den här typen av matkasse.

Vi vill tipsa er om att vara öppna för lite innovativa tankar när det kommer till matkassar. Bara för att det kallas för ”Matkasse för två” behöver man ju inte följa det. Som nämnt kan man välja en sådan matkasse även om man bor i ett singelhushåll. Det funkar även bra att välja en matkasse för två om man är två vuxna med barn. Detta är klokt då det innebär att man kan laga den mat kidsen gillar till dem utan att man själv tvingas äta barnvänligt alla dagar i veckan. Det är kul att kunna testa på lite nytt medan barnen hålls nöjda. Det är annars inte så lätt att hitta middagar som hela familjen känner sig 100 % nöjd med, men matkassar möjliggör detta.

Det som är bra om man är ute efter just en matkasse för två personer är att detta är en typ av matkasse som finns överallt. Det är naturligtvis så att ju vanligare hushållskonstellation man lever i, desto fler valmöjligheter har du. Glöm dock inte att, som nämnt ovan, vara lite innovativ med matkassar och det stora utbudet som finns. Det finns helt klart en matkasse för var och en av oss så det är bara att testa sig fram och köra!

Om ni känner för det så kan ni ha olika matkassar för två olika veckor. Detta gör att det blir ännu mer spännande med vardagsmaten. Att förena just spänning, komfort och, i många fall, sparande av pengar är självklart tilltalande. Om du tillhör den grupp som ofta handlar när du är hungrig och trött så är det säkert också så att du brukar köpa en massa onödigt. Detta slipper du om du har matkasse.

Vegetariska matkassar i Uppsala

En vegetarisk matkasse är ett bra val för alla. Vare sig du är vegetarian på heltid, eller om du äter vegetarisk endast emellanåt passar det bra att ha just en matkasse för vegetarisk kost. Eftersom det är näringsberäknat när man köper matkassar kan man vara säker på att man får i sig allt man behöver när man väljer en matkasse.

Ovan gäller även för veganska matkassar där man också kan vara säker på att det är bra och nyttig mat i matkassen. Självklart är det också så att en matkasse som innehåller animaliska produkter är näringsberäknad. Att välja matkasse är helt enkelt smart om man inte har så bra koll på vad man behöver få i sig för att må bra, men det är även bra för alla som har bra koll på mat och näring. Det är, som nämnt, för alla.

Då det är så vanligt och populärt med vegetarisk matkasse i Uppsala (och Sverige i övrigt) finns det väldigt mycket härligt att välja mellan – recepten är spännande och roliga och du kommer tveklöst att få en massa ny inspiration. Detta är ännu en fördel med matkasse, vare sig den är vegetarisk, vegansk, ekologisk eller vad det nu kan vara. Du kommer att hitta nya favoritrecept som kommer att bli klassiker i hemmet som aldrig hamnat i er familjs ”receptbibliotek” utan att ni haft matkasse.

För att hitta en vegetarisk matkasse som passar just dig är vårt tips att du spanar runt för att få all den information som är viktig i ditt val. Kolla in våra tips och välj sedan den som du tycker verkar bra både vad gäller pris, recept med mera.

Beroende av säsong och beroende av vilken typ av vegetarisk matkasse du väljer kommer du att få mer eller mindre råvaror som är närproducerade. Här gäller det att fatta ett beslut gällande hur viktigt det är för dig var dina matvaror kommer ifrån. Är det av stor vikt så kan du välja en matkasse som avspeglar just det kravet.

Ekologiska matkassar i Uppsala

Att göra miljömedvetna val är idag viktigt för väldigt många. I Sverige är vi ganska duktiga på att vara miljömedvetna i allmänhet och det stämmer överens med andra rika länder i världen. Det är helt enkelt lättare att vara engagerad när man har tid, ork och pengar till smarta val och det har de flesta svenskar, och européer i allmänhet, idag.

Alla bör dra sitt strå till stacken och vad kan väl vara bättre än att se till att välja en matkasse som är ekologisk? Då gör du ett smart val som du kan vara stolt över. Att äta ekologisk mat kan annars vara svårt, men med en matkasse som är ekologisk gör du ett ekologiskt val utan att du behöver söka efter ekologiska varor på egen hand i butiken.

Det är inte alltid så lätt att hitta ekologisk mat. Det beror såklart mycket på hur stor plånbok man har och vilken butik man går till för att handla. Det finns bra butiker med stort ekologisk utbud, men enkelheten med att beställa en ekologisk matkasse och bara packa upp den efter hemleverans är i en klass för sig.

Då ekologisk mat inte är annorlunda från annan mat så kan man välja många bra alternativ idag. Det är detta som är så otroligt bra med just ekologiska matkassar – man får allt det där man vill ha av ekologisk mat, men man slipper springa i olika butiker för att hitta alla matvaror man vill ha.

Med en ekologisk matkasse erbjuds man ett tvärsäkert miljömedvetet val + spännande mat + en fast veckomeny och du slipper även ta dig till mataffären och det är värt mycket bara det. Testa en av de ekologiska matkassar vi tipsar om här för att se efter om det är något för dig!