Matkasse utan fläsk

Att inte äta fläskkött eller råvara från gris är vanligt, det kan vara av flera olika anledningar. Brakasse har jämfört matkassar utan fläsk.

Alla gillar inte samma typer av mat, och vissa äter inte olika råvaror av personliga eller religiösa anledningar. Då är det viktigt att också innehållet i matkassarna återspeglar de behov personen har. Matkassen har under de senaste åren vuxit enormt i popularitet och det är mycket tack vare att de har så många fördelar. I matkassar utan fläsk finns alla möjliga råvaror, grönsaker och kött, men inte just kött från gris.

Matkassar utan fläsk finns i flera varianter. De kan anpassas för olika stora hushåll, olika många middagar och ha olika prisklasser. Att veta vilken matkasse som passar bäst kan vara lite svårt med tanke på det stora sortimentet och därför har vi gjort en jämförelse mellan flera kassar utan fläsk och sammanställt de favoriter vi har hittat.

Jämför matkassar utan fläsk

Det där med att handla mat är det inte alla som uppskattar. Det tar tid, kräver planering och dessutom tvingas man ofta springa runt i flera olika butiker för att man ska få tag i allt man behöver. Att hinna med att handla efter jobbet, eller att låta handlingen ta tid på helgen är inte ett alternativ för många utan då är matkassen ett alldeles utmärkt alternativ. Här får du alla ingredienser du behöver smidigt levererade en gång i veckan eller så ofta du väljer.

Med en matkasse slipper du komma hem till ett tomt kylskåp, du behöver inte släpa tunga matkassar och du måste inte ta den där extra vändan med bilen bara för att handla. Du behöver aldrig oroa dig för att det inte finns något att äta, och de där dyra och onödiga inköpen av snabbmat kan hållas till ett minimum. Med matkassen kommer du dessutom att få ett hälsosammare liv när du varje dag kan laga nyttiga måltider utan att behöva lägga massor med tanke och stress på att planera inköp och på att skriva matlistor.

Just att planera veckans middagar och att veckohandla kan vara en sådan sak som sätter en hel del press på familjen. Man ska sätta sig ner och ta sig tiden att titta på vad som ska ätas under den kommande veckan. Det är lätt hänt att man bara hamnar i samma gamla spår. Tacos på fredagen, köttbullar, korv och annan mat som familjen ofta äter. Det blir lätt enformigt och är någon familjemedlem lite kräsen kan det bli ramaskri om rutinerna ändras. Beställer du en matkasse får du automatiskt planering för en hel vecka, eller för så lång tid du väljer. De rätter som kommer i påsen serveras och de är nyttiga för hela familjen. Även om barn kan vara lite kinkiga så brukar de tycka om rätterna när de väl har smakat dem.

Ett stort plus är också att du slipper spendera flera timmar i olika affärer bara för att handla. Du behöver inte trängas med folk, du sparar bränsle på att slippa åka runt och du kan få din matkasse utan fläsk levererad när du önskar. Känner du dig lite trött, sjuk eller bara inte orkar ta dig till affären vet du att du får hem allt du behöver i din kasse utan att det blir dyrare.

När du har en matkasse kan du också spara en hel del pengar. Det går inte att bortse från att det ofta blir en del onödiga inköp när man går och handlar i den vanliga matbutiken. Saker som inte behövs åker ner i korgen eller vagnen. Godis lockar och än värre blir det om du handlar när du är hungrig och så är i regel fallet om du handlar efter jobbet. Med en matkasse slipper du frestelserna. Du betalar för det som finns i kassen och du slipper dessutom tjat från eventuella medföljande barn som vill ha glass, godis eller någon leksak. Det spelar ingen roll om du bor själv eller tillsammans med familj, du kan spara flera hundra kronor i månaden – pengar du kan lägga på annat.

I en matkasse är recept och råvaror väl genomtänkta och måttade så att de räcker precis till de rätter som ska lagas. Du slipper slattar och bitar i kylskåpet och du behöver inte tänka på ingredienser som ligger och blir för gamla. Tack vare de planerade recepten kan ett salladshuvud användas till flera rätter under veckans gång. I och med att rätterna komponeras av kunniga personer löper varken barn eller vuxna risk att drabbas av vitaminbrist och portionerna är lagom stora. Det tas även hänsyn till miljön och till de näringsämnen maten innehåller i form av protein, kolhydrater, vitaminer, salt med mera. Med matkassen finns det också möjlighet att prova flera nya recept av olika slag. Man fastnar inte i samma gamla kost vecka ut och vecka in. Det ger mer variation i maten och en bättre hälsa. Även om du inte har en matkasse äter du och blir mätt men din kropp kommer inte att må optimalt om du inte äter varierat.

Matkassarna finns med flera olika sorters innehåll. Du kanske vill ha en matkasse med mer ekologiskt innehåll, eller en kasse med lite mer barnvänliga recept. Kassarna kan också beställas för mellan tre dagar och en vecka och med olika antal portioner för att de ska passa beställarens aktuella situation så bra som möjligt. Det kanske är klokt att beställa en extra portion för att du ska kunna laga hälsosamma matlådor att ta med till jobbet, eller att ha som lunch dagen efter?

Matkassar utan fläsk fungerar perfekt för dig som vill äta mindre kött, och för dig som inte gillar fläskkött. De passar också ypperligt om du äter enligt muslimsk tradition där fläskkött helt enkelt inte är tillåtet. En matkasse som inte innehåller fläsk kommer istället att ha större variation av nötkött, fisk, kyckling, grönsaker samt rotfrukter. Det exakta innehållet kan variera efter säsong.

Att inte äta fläskkött har sina fördelar. Om du vill dra ner på kolesterolet kan fläskkött vara bra att undvika. Det innehåller nämligen nästan tio gånger mer kolesterol än nötkött och det är mer än vad kroppen kan hantera. Det leder till att kolesterolet samlas i ådrorna. Det kan ge högt blodtryck samt leda till åderförkalkning i det långa loppet. Fläskköttet innehåller också mer fett än till exempel nötkött eller kyckling.

En annan fördel med att minska ner mängden fläskkött man får i sig är att köttet innehåller mer toxiner och att kroppen tar upp mer av dem. Fläskköttet innehåller upp till 30 gånger mer toxiner än nötkött och det beror helt enkelt på att grisar inte svettas och då bildas toxiner i deras kroppar. Upptaget i människokroppen beror på att vilt- och nötkött tar upp till åtta timmar för kroppen att smälta, och det gör att eventuella toxiner i köttet hinner tas upp och filtreras av levern. Fläskkött smälts på bara fyra timmar och det medför att toxinerna inte hinner filtreras.

En annan anledning till att välja en matkasse utan fläsk är för att helt enkelt få en mer varierad kost. Man kanske inte har varit så duktig på att köpa nötkött, fisk eller kyckling, eller så är man osäker på hur de olika ingredienserna ska tillagas. Då är det perfekt med en matkasse där alla recept kommer med noggranna instruktioner. Det blir helt enkelt näst intill omöjligt att göra fel så länge man följer receptkorten. Är det någon ingrediens man inte gillar eller inte tål går den i regel att byta ut, och så gäller även för till exempel kryddor.

Med en matkasse blir matlagningen inte ett jobbigt och tråkigt moment. Alla varor som behövs finns i kassen och recepten är lätta och roliga. Hela familjen kan involveras i matlagningen och kanske kan även familjen vara med när det är dags att välja en matkasse? På så sätt kan man få precis de recept och råvaror som hela familjen gillar och man behöver inte oroa sig för vad man ska äta. Du kan till exempel välja en matkasse utan fläsk med husmanskost, en kasse med inspiration från Italien eller helt nya och spännande maträtter som familjen inte provat på än.

Det finns flera leverantörer av matkassar och alla har lite olika stil på sina kassar. Ibland kan man lägga till eller ta bort en rätt som man gärna vill ha eller byta ut, andra gånger kan man ändra antalet portioner. Det kan också finnas möjlighet att lägga till andra saker i matkassen som bröd, mjölk eller liknande som inte har specifikt med maten att göra. När du väljer en matkasse utan fläsk kan du dock alltid vara säker på att du får mat som täcker alla kroppens näringsbehov varje dag oavsett om du får en rätt med kyckling, fisk, nötkött eller om det är ett vegetariskt alternativ.

Alla vegetariska och veganska matkassar är utan fläsk samt produkter från gris, vilket kan vara bra att känna till. De innehåller istället för kött olika bönor, fler grönsaker och köttfria alternativ i en bra sammansättning som gör att kroppen får allt det den behöver för att orka med.

En matkasse kan beställas för flera dagar och många av de som en gång provar matkasse fastnar för att det är så enkelt. Kanske testar man olika kassar, men det är enkelt och smidigt att få allt levererat. Sedan är det bara att börja laga maten. Roligt, enkelt, gott och nyttigt. Dessutom minskar du svinnet, vilket både är bra för plånboken och för miljön. Att beställa en matkasse är inte dyrt, vilket många tror, utan beställer du en kasse utan fläsk kan du komma undan rejält mycket billigare än om du ska köpa varje ingrediens för sig. Särskilt om du också räknar in tiden du får lägga ner på planering och inköp. Det går inte att bortse från att lite hjälp med maten kan underlätta en hel del i vardagen, särskilt när det gäller stress. Vet du att ingredienserna finns hemma och att du slipper handla försvinner ett stressmoment och det gör mycket för hälsan. Tillsammans med en mer varierad kost kommer du och din familj att må mycket bättre.

Matkasse utan fläsk för två personer

En matkasse för två personer passar utmärkt för det lilla hushållet, eller för den ensamme personen som vill ha en matlåda till lunch dagen efter. Just matkassar för två personer blir allt mer populära och de finns i flera varianter. En matkasse utan fläsk för två personer passar lika bra till paret som till kompisarna eller till personer som delar lägenhet.

Oavsett om man är vänner, ett kärlekspar eller om man bara delar bostad kan det förekomma en hel del bråk om maten. Vem ska handla, vad ska man handla och vad vill man äta? Man kanske har olika smak eller så är man helt enkelt inte överens. Då kan en matkasse vara en perfekt lösning. Är man två personer kan en kasse utan fläsk lösa problemen om vem som ska handla, och med vad som ska handlas. Kassen kommer hem och så följer man bara recepten som följer med. Det kan vara väldigt skönt att slippa tänka mer på maten. När det gäller matkassen är också alla näringsvärden och allt innehåll noga uträknat för att ge det man behöver för att må bra. Recepten är också så pass enkla att vem som helst kan följa dem. Det betyder att man kan turas om att laga mat. Varför inte laga mat varannan dag och sedan hjälpas åt på helgen?

Är du ensam i hushållet kan du också använda den andra portionen som matlåda dagen efter. Det är både praktiskt och ekonomiskt. Är det två personer i hushållet kan det vara klokt att beställa fyra portioner för att kunna göra samma sak. Det är ett hälsosamt och smart sätt att kunna äta på jobb eller i skolan. Matlådan passar också som lunch hemma.

Med en matkasse utan fläsk för två personer blir det lätt och roligt att laga mat. Dessutom sparar du en hel del pengar och tid. Det slipper bli bråk om matlagning och handling och man får mer tid och pengar över till annat.