Matkomfort eller Mat.se

Matkomfort är en riktigt lyxig matkasse i Mälardalen. Mat.se låter dig välja bland 3 000+ olika recept. Vi hjälper dig välja matkasse.

Både Matkomfort och Mat.se är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Matkomfort 4,8 av 5 i betyg vilket är mer än Mat.se som har 2,1 av 5.

Matkomfort

Matkomfort levererar matkassar där mycket redan kommer förberett av riktiga kockar. Matkassar med riktig premiumkvalitet.

Mat.se

Mat.se låter dig komponera din egen veckomeny och du kan välja bland över 3 000 olika recept. Betala endast för råvarorna.

Pris: Mat.se är billigare

På Brakasse försöker vi alltid att välja ut likvärdiga kassar hos leverantörerna när vi gör en jämförelse för att det ska bli så korrekt som möjligt. Att jämföra Matkomfort med Mat.se blir ändå lite som att jämföra äpplen med päron, vilka kassar vi än väljer då de har helt olika fokus.

Matkomfort satsar på att leverera kockförberedda matkassar av riktigt hög kvalitet, medan Mat.se istället satsar på stor flexibilitet och prisvärdhet. Vi väljer att titta på Matkomforts premiumkasse, även om det är en riktig lyxkasse så är det deras vanligaste kasse. Mat.se har endast en färdigplanerad matkasse, men du kan välja vilka recept du vill.

Matkomforts kasse kostar 1 350 kronor för fyra personer för fyra måltider. Antal personer går att variera mellan 1–6 personer men antal måltider går inte att ändra.

Hos Mat.se går det inte att säga vad det exakta priset är. Du betalar nämligen endast för råvarorna som ingår i recepten. Därmed varierar priset beroende på vilka recept som ingår. Vi har tittat på några veckors färdigplanerade kasse och ser att priset ligger på cirka 750 – 850 kronor. Då är kassen anpassad för fyra personer och fem måltider.

Mat.se är alltså mycket billigare och du kan också anpassa priset genom att välja billigare eller dyrare recept.

Matkomfort kostar 1 350 kronor. Mat.se kostar cirka 750 – 850 kronor.

Beställning: Matkomfort är enklare

Vi kommer att ge vår poäng till Matkomfort då vi tycker om att ha åtminstone ett mindre antal färdigplanerade matkassar att välja bland. En anledning till att många köper matkasse är att slippa planera så mycket själva. Visst är det bra med flexibilitet men hos Mat.se känns det nästan lite övermäktigt.

Något som båda leverantörerna dock hade kunnat förbättra är tydligheten med var de levererar. Vi gillar matkassar som låter oss skriva in vår adress eller postnummer direkt när vi väljer matkasse för att få svar på om vi bor inom deras leveransområde eller inte. Den funktionen har varken Matkomfort eller Mat.se.

Leverans: Mat.se är smidigare

I den här kategorin får Mat.se vår poäng, främst för att de levererar dagen efter din beställning och ibland kan du till och med få leverans samma dag. Det här är tack vare att du inte beställer en regelrätt matkasse utan du beställer råvaror från deras matvarubutik online, som systemet automatiskt lagt till i din varukorg utifrån recepten du valt.

Hos Matkomfort måste du avboka din leverans senast sju dagar innan matkassen ska komma. Något som är vanligt hos de flesta leverantörerna.

Däremot har båda leverantörerna ett mycket begränsat leveransområde. Matkomfort levererar endast i Mälardalen och Mat.se levererar endast i några få städer med omnejd.

Hos Mat.se får du dessutom välja leveransdag själv.

Recept: Matkomfort är godare

Det råder ingen tvekan om att Matkomfort är godare, och vi hade blivit mycket förvånade om fallet vore annorlunda. Matkomforts mat är kockförberedd vilket innebär att alla grytbaser, röror, såser och soppor exempelvis kommer förberedda. Det du behöver göra är att exempelvis koka potatis och sedan färdigställa det sista av den förberedda maten.

Mat.se levererar recept som du sedan själv tillagar av medföljande råvaror. Recepten håller olika svårighetsnivå och du kan själv välja vilken nivå av recept du vill hålla dig på. Fördelen med Mat.se är att du kan välja bland 3 000+ olika recept, vilket gör att alla kan komponera ihop en veckomeny som kommer att falla dem i smaken.

Slutsats: Oavgjort resultat

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Priset hos Mat.se kommer att variera eftersom du endast betala för råvarorna som ingår i receptet. Mat.se blir i princip ändå alltid mycket billigare än Matkomfort 0–1 till Matkomfort vs Mat.se.

Matkomfort får poängen i kategorin för beställning. Vi gillar att de har flera olika färdigplanerade kassar att välja på. 1–1 till Matkomfort vs Mat.se.

När det kommer till leveranser får Mat.se vår poäng. De levererar redan dagen efter din beställning och du kan välja leveransdag själv. 1–2 till Matkomfort vs Mat.se.

Gällande recept får Matkomfort definitivt poängen. Deras mat är förberedd av kockar och smakar riktigt gott. Deras signum är matkassar av premiumkvalitet. 2–2 till Matkomfort vs Mat.se

Det blir alltså oavgjort i vår jämförelse mellan Matkomfort och Mat.se. Men att jämföra två så olika matkassar är svårt och blir inte riktigt korrekt. Vilken som är bäst för dig kommer beror på vad det är du är ute efter. Vill du ha riktigt premiummat som redan är förberedd, och du är beredd att betala en stor slant för det kommer Matkomfort passa dig. Är flexibilitet och prisvärdhet viktigt för dig kommer Mat.se vara bättre.