Matkomfort eller Mathem

Matkomfort levererar kockförberedda matkassar. Mathem levererar mycket prisvärda matkassar. Här är det bästa alternativet av matkasse.

Både Matkomfort och Mathem är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Matkomfort 4,8 av 5 i betyg vilket är mer än Mathem som har 4,2 av 5.

Matkomfort

Levererar matkassar där mycket är förberett av proffskockar. Passar dig som vill ha riktig premiumkvalitet på maten.

Mathem

Mathem har riktigt prisvärda matkassar. Låter dig komplettera din kasse med övriga matvaror ur deras sortiment.

Pris: Mathem är billigare

En del matkasseleverantörer kan vara svåra att jämföra, då de har helt olika fokus och det kommer såklart att speglas i priset. Så är fallet när vi ska jämföra Matkomfort med Mathem, då Matkomfort levererar kockföredda matkassar med högkvalitativ mat medan Mathem satsar på att leverera riktigt billiga matkassar.

Vi väljer att titta på båda leverantörernas familjevänliga kassar då vi tycker att det blir den mest korrekta jämförelsen. Hos Matkomfort heter den Familjefavoriter och hos Mathem heter den kort och gott Familjekasse. Matkomforts kasse kostar 1 150 kronor medan Mathems kasse endast kostar 829 kronor.

Båda kassarna är anpassade för fyra personer, men Matkomforts kasse levererar endast fyra måltider medan Mathems kasse är fem måltider. Mathem är alltså betydligt billigare, och då har Matkomfort två kassar som är ännu dyrare än familjekassen.

Det är dock viktigt att komma ihåg att leverantörerna har helt olika fokus. I Matkomforts matkasse är grytbaser, såser, röror och liknande redan förberett av professionella kockar. Maten och råvarorna är av riktigt bra kvalitet. Mathem satsar istället på att leverera riktigt billiga matkassar.

Matkomfort kostar 1 150 kronor. Mathem kostar 829 kronor.

Beställning: Mathem är enklare

Mathem är riktigt enkla att beställa ifrån och får därför vår poäng i den här kategorin. Matkassarna presenteras på ett enkelt och tydligt sätt och det är enkelt att välja olika alternativ för leveransen.

Redan innan du har lagt till din matkasse i varukorgen kan du se vilka leverans alternativ du har. Du kan välja både dag och tid för leverans själv. De levererar flera dagar i veckan.

Matkomfort har också en tydlig överblick på utbudet av deras matkassar och det är enkelt att välja hur många personer kassen ska vara anpassad för. Däremot är det inte lika tydligt var de levererar. Antingen får du klicka dig in på leveransområde på hemsidan eller så måste du skapa ett konto för att komma vidare till steg två där du får skriva in din adress.

Leverans: Mathem är smidigare

Även i den här kategorin kommer vår poäng att gå till Mathem. Det märks att de är vana att leverera mat hem till dörren i stora mängder. De är trots allt i första hand en matvarubutik online.

Hos Mathem sker leveransen väldigt smidigt. Dels har du själv fått välja både leveransdag och leveranstid, bara det är såklart mycket underlättande. Men istället för att bara få ett tidsspann som din leverans ska komma får du på leveransdagen ett sms med den exakta leveranstiden. Är din leverans försenad kommer du att bli kontakta även om det.

Dessutom har Matkomfort ett mycket begränsat leveransområde. De levererar endast i Mälardalen, vilket såklart är lite tråkigt. Mathem däremot levererar i mycket stora delar av Sverige.

Recept: Matkomfort är godare

I den är kategorin får däremot Matkomfort vår poäng, och det utan tvekan. Konstigt vore dock annars med tanke på att man faktiskt betalar för mat som är förberedd av riktigt duktiga kockar.

Maten från Matkomfort är riktigt god och det är svårt att misslyckas med den. Allt som ska kryddas och smakas upp är i princip färdigt och du behöver nästan bara värma på det. Däremot behöver du laga en del kompletterande saker, exempelvis koka potatis eller ris.

Hos Mathem får du endast recept och råvaror som du sedan måste tillaga på egen hand. Även om vi gillar deras mat och tycker att recepten är både goda och enkla att följa kan deras mat inte ens mäta sig med Matkomfort.

Slutsats: Mathem är bättre

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Mathem vinner över Matkomfort eftersom de är cirka 300 kronor billigare. Matkomfort har dessutom ännu dyrare kassar, den dyraste kostar hela 1 350 kronor. 0–1 till Matkomfort vs Mathem.

Mathem får vår poäng även när det gäller beställning. Det är mycket enkelt att beställa hos Mathem och du kan själv välja dag och tid för leverans. 0–2 till Matkomfort vs Mathem.

Vi ger vår poäng till Mathem även när det gäller leveranser. Vi gillar att vi får ett sms på leveransdagen med den exakta tiden för leverans. 0–3 till Matkomfort vs Mathem.

Gällande recepten får Matkomfort definitivt får poäng. Deras mat är kockförberedd och smakar som att äta på restaurang. 1–3 till Matkomfort vs Mathem.

Mathem vinner alltså vår jämförelse mot Matkomfort. Däremot är det två helt olika matkassar som är svåra att jämföra mot varandra. Vill du ha en prisvärd matkasse där du själv lagar maten är Mathem troligtvis kassen för dig. Vill du istället ha riktigt god mat som redan är förberedd och är villig att betala lite extra kanske Matkomfort passar dig bättre.