Matkomfort

Matkomfort levererar kockförberedda matkassar runt om i Sverige. Brakasse har valt att recensera Matkomfort och ta reda på för- och nackdelar.

Idag är det många av oss som inte längre nöjer oss med smaklösa halvfabrikat till middagen. Vi har höga krav på maten vi äter, den ska vara god och näringsriktig samtidigt som det ska gå snabbt och vara enkelt att laga maten. Matkassar är ett smart sätt för dig att spara tid samtidigt som du får äta bra mat och vi på Brakasse har jämfört ett antal olika kassar som finns på marknaden.

Matkomfort startade redan 2008 och var därmed tidiga i branschen. Grundaren Henrik Isaksson som också arbetar som kock hade en tanke om att alla borde få äta riktigt god mat lagad från grunden, även på vardagarna. Problemet som behövde lösas var att det inte skulle få ta allt för lång tid. Genom att låta kockar förbereda maten och skapa det som verkligen ger smak, så som såser, fonder och grytbaser kan alla laga god mat snabbt där hemma.

Maten som levereras i kassarna är ansvarsfullt framställd och företaget har noga valt ut vilka gårdar och producenter de handlar sina råvaror ifrån. Köttet i kassarna är alltid svenskt, och råvarorna är i största möjliga mån ekologiska och närproducerade. Grönsakerna i matkassen varierar beroende på säsong, eftersom de smakar bäst så samt är det mest hållbara sättet att äta på.

Matkomfort recension

Matkomfort levererar riktiga premiumkassar och passar utmärkt för dig som inte nöjer dig med något annat än det allra bästa när det gäller smaken på maten. Den här matkassen är kanske inte i första hand till för barnfamiljen som vill äta enkel standardmat, utan passar mer för finsmakaren som har ont om tid, även om de faktiskt har en kasse som också är anpassade för familjen.

De har ett antal olika kassar att välja på och du väljer själv hur många måltider per vecka samt hur många personer som ska äta. En del kassar kan du faktiskt välja ända upp till åtta personer, vilket gör att den här kassen passar bra för dig som gärna har folk över på middagsbjudningar eller om ni helt enkelt är en väldigt stor familj. Det här något vi på Brakasse verkligen gillar, eftersom det känns kul att faktiskt ha en matkasse som är så pass stor att du även kan bjuda in gäster på mat. Något som är relativt unikt på marknaden.

Tyvärr är inte flexibiliteten speciellt stor när det gäller menyn. Alla matkassar har en färdig veckomeny och du kan inte själv välja att byta ut recept. Däremot finns det en kasse som kommer utan grönsaker, som ger dig möjlighet att själv välja vilka grönsaker du vill ha som tillbehör. Du kan alltid se veckomenyn i god tid i förväg och faller det dig inte i smaken kan du avboka kassen minst sju dagar i förväg.

Den aktiva tiden du behöver lägga på att laga maten som kommer i kassarna är mellan 5 – 20 minuter, men då är inte tiden det tar att exempelvis koka potatis eller ris inräknat. Vi på Brakasse tycker att det här är ett riktigt bra koncept och tycker det känns fantastiskt att kunna äta kockförberedd mat genom att spendera så kort tid i köket.

Däremot är maten inte enbart premiumkvalitet utan priset är också premium. Priset på Matkomforts kassar är betydligt högre än vad priset på andra matkassar på marknaden är. Vi ser däremot inte det som ett minus, utan det känns faktiskt helt rimligt men det är ett val du behöver vara beredd att göra.

En stor fördel är att det enda du förväntas ha hemma i ditt skafferi är salt, peppar och något att steka i, allt annat levereras med matkassen. Det innebär att du behöver inte räkna in extra kostnader, samt att det blir inget svinn. Innehållet är noga beräknat och du får endast med den mängd du kommer att använda. Bra för plånboken och bra för miljön.

När vi tittar på deras veckomeny får vi känslan av att vi kommer få äta på en bra lunchrestaurang varje dag. Maten håller verkligen premiumkvalitet och vi blev förvånade över hur enkel maten faktiskt är att laga. Matkomfort håller verkligen vad de lovar.

Matkomforts leveransområde är väldigt begränsat och de levererar faktiskt bara i Mälardalen. Känner du sig osäker på om de levererar till dig kan du skriva in ditt postnummer på hemsidan för att få svar. Deras leveransområde fortsätter dock att växa och om de ännu inte levererar till dig kan du anmäla ditt intresse till deras kundtjänst.

Leveranserna sker endast en dag i veckan och tidsspannet för leveransen sträcker sig över relativt stor del av dagen, något vi kan tycka är lite synd eftersom det begränsar dig. Dagen innan leverans kommer du att få ett sms med en mer exakt leveranstid. Skulle du inte ha möjlighet att vara hemma lämnas matkassen utanför din dörr, men eftersom matkassen innehåller så mycket färska råvaror bör du relativt snabbt komma hem och ta hand om den.

Sammanfattningsvis tycker vi att Matkomfort har ett riktigt kul koncept och är egentligen lite svåra att jämföra med andra matkassar på marknaden. Även om målsättningen är, precis som hos andra kassar, att du ska få god mat utan att behöva spendera lång tid i köket är det här på en helt annan nivå. Här får du i princip äta restaurangmat flera dagar i veckan, och maten smakar verkligen premium. Däremot vill vi också än en gång påpeka att priset är också mycket högre än vad det är på andra matkassar, men jämfört med att gå på restaurang kommer du att spara pengar. Du behöver inte spendera många aktiva minutrar i köket eftersom maten kommer så väl förberedd och du förväntas inte att ha ett stort basförråd där hemma.

Matkomfort rabattkod

Eftersom Matkomforts kassar har ett högt pris kan det vara en god idé att titta efter en rabattkod för att kunna prova på deras matkassar till en förmånligt pris. Om de erbjuder en rabattkod brukar denna vara väl synlig på hemsidan. Kom ihåg att rabattkoder brukar endast gälla nya kunder.

Matkomfort tål att jämföras!

Tvekar du mellan olika matkassar och vet inte riktigt vilken du ska välja? För att göra det så enkelt för dig som möjligt jämför vi Matkomfort med flera andra matkassar så att du kan se faktiska för- och nackdelar som vi sammanställt åt dig. Vi jämför idag Matkomfort med HelloFresh, Linas Matkasse, Mat.se, Mathem, Middagsfrid och Simple Feast.