Middagsfrid eller Mat.se

Middagsfrid är den äldsta matkassen på marknaden. Mat.se är en mycket flexibel matkasse. Vilken matkasse bör man välja?

Både Middagsfrid och Mat.se är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Middagsfrid 2,2 av 5 i betyg vilket är mer än Mat.se som har 2,1 av 5.

Middagsfrid

Levererar matkassar med stor fokus på säsongbetonade råvaror, både för din hälsa och klimatets skull.

Mat.se

Låter dig välja mellan över 3 000 olika recept när du sätter ihop din egen veckomeny. Levererar dagen efter beställning.

Pris: Mat.se är billigare

På Brakasse vill vi att våra jämförelser av olika matkassar ska vara så korrekta och ärliga som möjligt. Ibland är det svårt att jämföra två leverantörer av matkassar rakt av, eftersom de kan ha helt olika fokus och inriktningar.

Vi brukar försöka välja att jämföra priset på två likvärdiga kassar hos leverantörerna. Hos Mat.se finns det dock endast en färdigplanerad matkasse. Du kan byta ut recept i den eller välja att planera en helt egen kasse. Matkassen är planerad för fyra personer som vill ha mat för fem dagar.

Hos Middagsfrid väljer vi Originalkassen som levererar fem måltider för fyra personer. I den kassen ingår alltid en lyxigare helgmåltid. Priset för kassen från Middagsfrid är 945 kronor.

Priset för kassen från Mat.se går inte att svara på exakt. Där betalar du endast för råvarorna som ingår i receptet och priset kommer därmed att variera beroende på vilka recept som ingår. Vi har tittat på veckomenyn för några veckor och ser att ett genomsnittligt pris ligger på cirka 750 – 850 kronor.

Mat.se är alltså billigare än Middagsfrid och hos Mat.se kan du också styra över priset genom att välja billigare recept.

Middagsfrid kostar 945 kronor. Mat.se kostar cirka 750 – 850 kronor.

Beställning: Mat.se är enklare

Vi tycker egentligen att båda leverantörerna lämnar en del att önska gällande beställningsproceduren. Men Mat.se vinner ändå kategorin på grund av att Middagsfrid har en väldigt rörig presentation av sina matkassar och det är svårt att få en bra överblick på vad de har att erbjuda.

Det vi inte gillar hos Mat.se är att vi behöver skapa ett konto och logga in för att komma vidare till steg två i beställningsproceduren. Och det är först i steg två som vi får reda på om de levererar till oss eller inte. Hos Middagsfrid får vi fylla i vår adress direkt när vi väljer kasse och får då svar på om de levererar till oss eller inte.

Leverans: Mat.se är smidigare

Även när det gäller leveranser tycker vi att Mat.se är bättre, framför allt för att de erbjuder leverans dagen efter att du har beställt din kasse. Det här är så klart tack vare att det egentligen inte är en regelrätt matkasse du köper utan recept med tillhörande råvaror.

Däremot har Mat.se ett relativt begränsat leveransområde och levererar endast i ett fåtal städer i Sverige. Vilket såklart drar ner betyget lite. Men har du turen att bo inom deras leveransområde kan du alltså få riktigt snabba leveranser. Du kan också välja ungefärlig tid för leveransen själv, samt att du får ett sms på leveransdagen med den exakta tiden.

Mycket smidigt tycker vi.

Recept: Mat.se är godare

Anledningen till att vi ger vår poäng till Mat.se är att du kan komponera din egen veckomeny och välja bland 3 000+ recept. Du kommer alltså garanterat kunna få en matkasse med maträtter som du gillar.

Middagsfrids mat gillar vi också och vi gillar framför allt att de satsar på mycket grönt som är både av hög kvalitet och säsongsbetonad. Men det finns ingen möjlighet att byta ut maträtter och gillar du inte maten en vecka måste du avboka kassen sju dagar innan leverans.

Båda leverantörerna har dock bra mat och vi har egentligen inget speciellt att anmärka på när det gäller någon av dem. Vi tycker att de har bra, klassisk mat och råvarorna har bra kvalitet.

Fördelen med Mat.se är också att du kan byta ut de produkter du vill, exempelvis kan du välja laktosfri grädde, vilket gör att maten passar bättre för alla.

Slutsats: Mat.se är bättre

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Mat.se vinner över Middagsfrid då de oftast är billigare. Priset hos Mat.se varierar dock eftersom du endast betalar för råvarorna. 0–1 till Middagsfrid vs Mat.se.

När det gäller beställningar tycker vi att Mat.se är enklare. Middagsfrid har en väldigt rörig presentation av alla sina matkassar.  0–2 till Middagsfrid vs Mat.se.

Även gällande leveranser får Mat.se vår poäng. Detta beror på att de levererar dagen efter du har gjort din beställning. Däremot är deras leveransområde relativt litet. 0–3 till Middagsfrid vs Mat.se.

Mat.se kommer att få vår poäng även i kategorin för recept. Båda leverantörerna har bra mat, men Mat.se låter dig välja bland 3 000+ recept varje vecka. 0–4 till Middagsfrid vs Mathem.

Mat.se får alltså poäng i alla våra kategorier i jämförelsen och vinner därmed mot Middagsfrid. Framför allt för att Mat.se är billigare och låter dig välja recept helt själv. Gillar du dock när allt är färdigplanerat så du slipper tänka själv kan Middagsfrid vara ett bättre alternativ för dig.