Middagsfrid eller Matkomfort

Middagsfrid satsar på att vara en prisvärd matkasse. Matkomfort vill leverera riktigt god mat. Här hjälper vi dig hitta rätt matkasse.

Både Middagsfrid och Matkomfort är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Middagsfrid 2,2 av 5 i betyg vilket är mindre än Matkomfort som har 4,8 av 5.

Middagsfrid

Middagsfrid levererar enkla, goda och inspirerande middagar som innehåller mycket grönt. Stor fokus på ett hållbart klimat.

Matkomfort

Levererar kockförberedda matkassar runt om i Mälardalen. Välj mellan premiumkassar och mer snabblagad mat.

Pris: Middagsfrid är billigare

Vi tycker att det är lite svårt att jämföra Middagsfrid och Matkomfort på ett korrekt och rättvist sätt, då deras fokus är helt olika. Middagsfrid vill leverera prisvärd och enkel mat medan Matkomfort levererar högkvalitativa måltider förberedd av kockar.

Vi vill ändå ge dig en chans att jämföra dessa två leverantörer och vi har valt att jämföra deras familjevänliga kassar, för att ändå göra jämförelsen så bra som möjligt.

Middagsfrids barnkasse som innehåller fyra måltider för fyra personer kostar 795 kronor. Matkomforts familjevänliga kasse kostar 1150 kronor. Middagsfrid är alltså mycket billigare. Och då har Matkomfort några kassar som är ännu dyrare om du vill ha riktig premiummat.

Middagsfrid kostar 795 kronor. Matkomfort kostar 1150 kronor.

Beställning: Matkomfort är enklare

Vi ger vår poäng till Matkomfort då vi uppleverar att det är smidigare och enklare att beställa från dem. De presenterar sina matkassar på ett enkelt och tydligt sätt. Du väljer först vilken matkasse du vill ha och sedan hur många personer och hur många måltider den ska vara anpassad för. Du ser det aktuella priset för vald matkasse direkt.

Hos Middagsfrid är det inte alls lika enkelt att hitta rätt matkasse. Presentationen av deras matkassar är under all kritik enligt oss. Istället för att först välja matkasse och sedan anpassa antalet personer och måltider, finns alla matkassar i en enda lång lista. Vi får titta flera gånger så att vi verkligen har valt den vi tycker känns bäst.

När valet av matkasse väl är gjort är förvisso Middagsfrid något tydligare, för när du klickar på beställ nu på din valda matkasse får du skriva in din adress och får då direkt svar på om de levererar till dig eller inte.

Hos Matkomfort måste du klicka dig vidare rätt många steg innan du skriver in din adress och får svar på om de levererar hem till dig eller inte.

Leverans: Middagsfrid är smidigare

Egentligen har vi inte så mycket att anmärka på när det gäller leveransen på vare sig Middagsfrid eller Matkomfort. Vi tycker att deras leveransvillkor är väldigt liknande, och helt rimliga.

Det som avgör att Middagsfrid ändå får poängen och vinner den här kategorin är att hos dem kan du redan från första beställning välja om du vill ha kassen varje vecka eller varannan vecka. Vi vet att en del endast vill ha matkasse varannan vecka och då kan det vara skönt att slippa behöva komma ihåg att avbeställa den.

Matkomfort har också ett mycket begränsat leveransområde och levererar endast i Mälardalen.

Båda leverantörerna levererar på en fast dag varje vecka och du får några dagar i förväg ett meddelande med en mer exakt leveranstid.

Recept: Matkomfort är godare

På den här punkten får Matkomfort definitivt vår poäng, men jämförelsen blir inte riktigt rättvis. Matkomforts signum är just att leverera matkassar som är förberedda av riktigt proffs kockar.

Det innebär att mycket av maten kommer förberedd, exempelvis grytbaser, röror, såser och soppor. Och dessa är såklart redan uppsmakade till perfektion och du behöver inte lita på dina egna smaklökar för finliret, som man ju oftast behöver göra även när man följer ett tydligt recept.

Du behöver inte göra mycket själv, utan det kan mest handla om att exempelvis koka ris eller potatis samt att röra ihop olika komponenter. Men med det högra priset på deras kassar förväntar vi oss faktiskt att maten ska smaka riktigt bra också.

Vi tycker dock att Middagsfrid har bra och god mat. Recepten är goda och varierande och de är enkla att följa.

Slutsats: Oavgjort resultat

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Middagsfrid är flera hundra kronor billigare än Matkomfort. De har dock helt olika inriktning och därför är det svårt att jämföra priset. 1–0 till Middagsfrid vs Matkomfort.

Matkomfort vinner vår poäng för enklast beställning. Hur Middagsfrid har valt att presentera alla sina matkassar är vi inte alls nöjda med. 1–1 till Middagsfrid vs Matkomfort.

Middagsfrid får vår poäng för leveranser, även om det var jämt. De får poängen för att de låter oss välja om vi vill ha leverans varje eller varann vecka. 2–1 till Middagsfrid vs Matkomfort.

Matkomfort har absolut godast mat, konstigt vore annars. Deras kassar innehåller kockförberedda måltider av premiumkvalitet. 2–2 till Middagsfrid vs Matkomfort.

Middagsfrid och Matkomfort får alltså två poäng var i vår jämförelse. Vilken matkasse av dessa två som passar dig bäst beror helt på vad du är ute efter. Vill du spara pengar är Middagsfrid en bra kasse. Men vill du äta restaurangmat hemma varje dag och är beredd på att lägga en del pengar på det kanske Matkomfort är kassen för dig.