Middagsfrid

Middagsfrid levererar matkassar med svenska premiumråvaror anpassade efter säsong. Brakasse har därför skrivit denna genomgripande recension.

För många människor är det idag viktigt att äta klimatsmart, gott och hälsosamt men ofta är också kravet att det ska gå snabbt och vara enkelt. För många är en matkasse lösningen på den ekvationen och vi på Brakasse vill hjälpa dig på traven att hitta rätt matkasse för just dig. Därför har vi jämfört flera olika matkassar.

Middagsfrid var faktiskt först i världen med just konceptet att leverera färdigplanerade matkassar rakt hem till dörren. Företaget grundades redan 2007 av en kvinna vid namn Kicki Theander som fick i uppgift av sin coach att beskriva hennes drömsituation inom hennes arbete. Många idéer väcktes till liv, och det var även då konceptet med färdiga matkassar föddes, en idé som sedan skulle bli en hel bransch.

Middagsfrids vision är att hjälpa till att skapa en bättre matvärld där fler och fler värderar hemlagad mat högt. Fokus ligger på hemlagad mat gjord från grunden av råvaror som värnar om både miljön och din hälsa. Många är idag intresserade av vad de äter och vill ha en god och inspirerande måltid som samlar familjen runt bordet, och Middagsfrids mål är att hjälpa familjer hitta tiden till detta i det hektiska livspusslet.

Middagsfrid recension

Middagsfrid matkasse passar bra till dig som vill laga mat från grunden och har högra krav på att råvarorna hållet hög kvalitet samt värnar om miljön och en hållbar framtid. De försöker att minimera användandet av halvfabrikat i sina matkassar. När ett halvfabrikat ändå finns med, exempelvis en tomatsås eller liknande, har de alltid valt en av bra kvalitet som är så naturlig som möjligt.

De har ett stort antal kassar att välja bland, och vi på Brakasse upplever det lite rörigt när vi tittar på utbudet av deras kassar. Vid första anblick ser det ut som att de har jättemånga olika kassar att välja bland, men det visar sig att några av kassarna är samma sak men för olika antal personer eller måltider. Hos de flesta andra företag väljer du en kasse, för att sedan välja antal måltider och hur många personer som ska äta. Trots det lite röriga systemet så finns det ändå ett gediget utbud att välja på, och det finns faktiskt en kasse att välja på för de allra flesta önskemål.

Vi hade gärna sett att presentationen av deras olika matkassar var lite tydligare, men i slutänden påverkar inte det själva matkassarna och maten speciellt mycket. Vi gillar att de har många olika kassar att välja bland och matkassarna känns moderna och helt rätt i tiden. Du hittar också några tillvalskassar, med mellis och frukt för att underlätta ditt vardagspussel ännu mer.

Matkassarnas pris tycker vi är helt rimliga och ligger i samma prisklass som övriga likvärdiga kassar på marknaden gör. Recepten är varierande och goda, samt att de är enkla att laga. Vi gillar att färska råvaror används i så stor utsträckning, det gör att maten blir väldigt god och smakrik.

Du kommer alltid att få med en stor mängd grönsaker i din matkasse, och grönsakerna kommer att variera med säsong, något som vi ger ett plus i kanten för. Allt kött är svenskt och även det kommer att variera beroende på säsong. Fisk som kommer i matkassen är alltid spårbar och de levererar aldrig rödlistad fisk. Alla mejeriprodukter är fullfeta och oftast ekologiska samt att de endast har ekologiska ägg från frigående höns.

Tyvärr kan du inte sätta ihop din egen veckomeny, och eftersom vi på Brakasse gillar flexibilitet drar det ner betyget lite. Men vi vet också att en del gillar att allt är förplanerat och att de slipper ta egna beslut gällande maten, och då passar Middagsfrid perfekt. Du kan se de kommande veckornas menyer i förväg, men vill du pausa ditt abonnemang måste du göra det nio dagar innan din leverans. Det här gillar vi inte alls, eftersom vi vill enkelt kunna hoppa över en vecka om menyn inte skulle vara tilltalade, nio dagar är alldeles för lång framförhållning.

Du förväntas ha ett förråd av basvaror hemma, som inte kommer att levereras i kassen. Det är vanligt bland matkassar men vi tycker ändå att kravet på basvaror är lite i största laget hos Middagsfrid. Du förväntas bland annat att ha en hel del kolhydratskällor så som pasta, ris och bulgur hemma, även om du får med dessa varor i kassen ibland. Du förväntas också ha en del mejerier och ägg hemma. Att man ska ha kryddor hemma kan vi förstå då man oftast använder väldigt lite av dessa, men annat tycker vi ska följa med i kassen.

Middagsfrid levererar till en gäng städer och orter i Sverige, men för att vara först i branschen är deras leveransområde förvånansvärt litet. Bor du i norra halvan av Sverige är Middagsfrid inget för dig eftersom de inte levererar dit. De har leveranser några dagar i veckan och på de flesta ställena sker leveransen på kvällstid. Information om vad som gäller hos dig får du när du beställer.

Skulle du inte vara hemma när din leverans sker kommer kan chauffören lämna leveransen utan för ditt hus eller din ytterdörr. Bor du i en lägenhet där porten har en portkod kan du lämna denna till chauffören innan leverans. Du blir kontaktad när leveransen är framme och ansvaret går sedan över på dig. Sammanfattningsvis tycker vi att Middagsfrid faktiskt skulle kunna leverera bättre matkassar än vad de gör, med tanke på att de var först i branschen och har har många år på sig att utveckla sig med sin erfarenhet. Vi tycker dock att maten är god och vi gillar att de fokuserar mycket på att råvarorna ska vara säsongsbetonade och hålla hög kvalitet, samt att maten ska lagas från grunden.

Middagsfrid rabattkod

Middagsfrid erbjuder ofta en rabattkod till nya prenumeranter. Du brukar vanligtvis hitta rabattkoden enkelt på hemsida och ibland får du även ett prova-på pris utan att du behöver någon kod. Håll utkik på deras hemsida för att få chansen att prova middagsfrid till ett bra pris.

Middagsfrid tål att jämföras!

Tvekar du mellan olika matkassar och vet inte riktigt vilken du ska välja? För att göra det så enkelt för dig som möjligt jämför vi Middagsfrid med flera andra matkassar så att du kan se faktiska för- och nackdelar som vi sammanställt åt dig. Vi jämför idag Middagsfrid med HelloFresh, Linas Matkasse, Mat.se, Mathem, Matkomfort och Simple Feast.