Paleo matkasse

Idag väljer många att äta en paleokost, även kallat stenålderskost. Därför har vi på Brakasse tagit fram våra favorit paleo-matkassar.

Vi på Brakasse vet nämligen hur svårt det kan vara att sålla igenom alla olika matkassar som finns ute på marknaden idag så vi har gjort det åt dig. Matkassarna finns i olika inriktningar, olika storlekar beroende på hushållet samt i olika priskategorier.

Paleo-matkassarna finns i olika variationer med recept och storlek på kassen. Så att du lätt kan hitta en efter dina smaklökar och efter ditt hushålls storlek så ni slipper matsvinn. Det finns även kassar i olika budgetar så du kan hitta en som passar din plånbok. Du kan såklart när som helst välja att testa en annan kasse om du är sugen på att testa något nytt! Så kika här nedanför om olika kassar att välja på samt information om vad paleo-kost egentligen är och varför det blivit så populärt.

Leverantör

Omdöme

Läs mer

Jämför paleo matkassar

Så vad är egentligen paleo-kost? Idén bakom denna kost är att vi ska äta så som vi gjorde under stenåldern. Det vill säga kött och grönt som vi lyckats fånga eller som vi kan finna utomhus i buskar, träd och på marken. Allt som vi människor kan inhämta naturligt från naturen så att säga. Paleo-metoden syftar på att vi ska äta sådant vi är skapta för att konsumera. Ingen mat som är kemisk eller framtagen på ett konstgjort onaturligt sätt. Under stenåldern åt vi människor mest bär, nötter, fisk, vilda fåglar, rotfrukter och nötter. Så genom att äta enligt paleo-metoden kommer du att utesluta socker, konstgjorda produkter och halvfabrikat ur din kost vilket är väldigt hälsosamt. Istället kommer kosten fokusera på mycket kött och grönt och sådant som vi på stenåldern hade naturlig tillgång till, vilket känns härligt, fräscht och rent då man tänker på det.

Genom att äta enligt paleo-metoden då du utesluter socker och halvfabrikat kan du märka stor skillnad på sin hälsa. Du som väljer att testa paleo-metoden kommer även inte konsumera mejeriprodukter, baljväxter eller spannmål. Många som väljer att äta paleo går lätt ner i vikt på grund av det näringsrika och hälsosamma innehållet som paleo-kosten består utav. Så när du väljer en paleo matkasse kan du förvänta dig mycket hälsosamma recept som innehåller mycket frukt, grönt och magert kött. Och med tanke på vad näringsrikt och naturliga varor det är i en paleo-kost kan du även förvänta dig en del förbättringar när det kommer till båda insidan och utsidan kroppen. Många upplever genast bättre och lenare hud då det börjar med paleo-kost, detta då det är så näringsrikt och rent för kroppen så att maten och dess produkter inte kloggar igen porer i ansiktet till exempel. Att börja äta enligt paleo-metoden kan vara det enklaste sättet till renare och bättre hud.

Vi vet att människors matvanor har ändrat drastiskt sedan stenåldern och många anser att de sjukdomar och besvär som finns idag till stor del kan bero på vad vi stoppar i oss. Idag är det väldigt populärt med snabbmat som består av mycket halvfabrikat. Vi stoppar i oss en hel del socker då det är så lättillgängligt. Så om du väljer att utesluta denna “nya” mat som finns idag så kommer du säkerligen märka stor skillnad på din hälsa. Du kommer få mer energi och bättre näringsrik mat om du väljer att köra på en paleo matkasse. Du kommer få recept med mycket kyckling, ägg, fisk, magert kött samt stor variation på frukt och grönt. Bara tanken på hur många olika frukt och grönt det finns idag så kan du tänka dig hur många olika recept du kan testa!

Paleo recept finns det mängder utav. Tänk att alla frukter, bär och grönsaker används i paleo kosten. Det finns så många olika recept för dig att testa så du finner just dina och din familjs favoritrecept. Ni kommer få ta del av recept som inte bara är utsökta men även väldigt hälsosamma så ni slipper oron över vad ni egentligen stoppar i er. Låt en expert på matlagning välja ut recept, ingredienser och kryddning så att ni bara kan följa receptet. Hur bra skulle inte det vara? Med en matkasse direkt hem är detta inte ett problem.

En paleo matkasse kommer gynna din hälsa. Det finns flera studier som påvisar att äta enligt paleo-metoden ger dig en lugnare och stabilare mage, renare och mindre aknebenägen hud, du får i dig mindre dåliga fetter, ditt blodsocker kommer vara mer stabilt när du utesluter halvfabrikatet och du kommer generellt må bättre både fysiskt och psykiskt och få mer energi.

Såklart kan du krydda och lägga till vad du vill utöver din matkasse. Men en paleo matkasse ger dig en otroligt bra grund för matlagning varje vecka. Du beställer en kasse som är anpassad efter just dig och dina behov så du alltid har god mat att kunna tillaga hemma. Att börja med en matkasse är även ett bra sätt att våga pröva nya saker på. Kanske kommer du få tillaga recept du aldrig hört om innan? Eller kanske får du laga mat med produkter och kryddning du aldrig visste gick bra ihop. Vi på Brakasse gissar på att du kommer finna många ny favorit recept som du såklart kan sätta din egna lilla touch på. Idag finns det även många olika sorters kassar att välja mellan och flera olika leverantörer så ni kan hitta en kasse om både passar er smak men även er plånbok.

Vi på Brakasse vet hur stressigt och trist det kan vara att försöka komma på nya roliga maträtter att laga varje dag. Oftast blir det ju samma måltider även om man själv försöker variera sig. Med en färdig matkasse slipper du problemet då du får färdiga recept som är redan är prövade och som smakar gott. Med de olika kassarna kan du dessutom välja en matkasse som passar just dig och din familjs smaklökar. Kanske gillar ni mer husmanskost eller är ni inne på asiatiska smaker? Det finns idag en matkasse för varje smak.

Stressen som ofta uppstår i och med mathandling är tråkig. Först ska man komma på vad man ska göra för recept, skriva handlingslapp sedan ska du hitta tiden att åka på affären. Detta är för många idag ett stort stressmoment som man gärna bara vill slippa. Oftast så glömmer man alltid att inhandla något eller så glömmer man hela listan hemma. Sedan ska du direkt efter jobbet åka på affären när du egentligen efter en lång arbetsdag bara vill hem och vila. Med en färdig matkasse slipper du denna stress och kan i lugn och ro åka hem och göra vad du vill. Du slipper ta massa onödig tid till att komma på nya recept att tillaga hemma, för med matkasse följer det med nya recept som kommer vidga dina smaklökar.

Ur miljösynpunkt är det även bra med matkasse direkt hem. På så sätt slipper du och ditt hushåll alla dessa impulsköp som lätt uppstår varenda gång du besöker affären. Genom att få allt du behöver direkt hem kommer du inte köpa på dig onödiga produkter vilket gynnar vår miljö detta då du inte bidrar till massproduktionen av mat och produkter som inte går att framställa på naturligt sätt. Du kommer även märka att det inte kommer ätas lika mycket snacks och godsaker då detta inte följer med hem varje dag då du besöker butiker. Vilket kommer att gynna ditt välmående!

Du kommer även märka skillnad i plånboken då du börjar med matkasse. Eftersom du får allting du behöver direkt hem kommer du spara bensinpengar, parkering men även när alla impulsköp försvinner kommer du att spara många kronor, kolla gärna någon dag på dina kvitton då du vart och handlat. Du kommer då att märka att du köpt och inhandlat många produkter och varor du kanske egentligen inte behöver eller som du kanske inte ens reflekterat över att du köpt och som ger dig en onödig utgift.

Det kan även för många att det blir ett argument som uppstår ofta då man tillsammans som en familj försöker komma fram till vad som ska inhandlas och lagas i hushållet. Oftast är någon ur familjen som kanske är sugen på något flottigt, den andra kanske är sugen på en sallad och den tredje vill bara äta makaroner. Med en matkasse direkt hem så behöver ni i familjen inte diskutera eller tillsammans försöka komma fram till något att äta till middag utan allt är redan ordnat och klart. Det ni behöver göra är att tillsammans ha en rolig stund och öppna matkassen med dess recept för att se vad det kommer att bjudas på under veckan och med noga utvalda recept och produkter kommer ni känna vilken kvalité det är på matkassarna och ni kommer inte bli besviken.

I och med att välja att gå efter paleo-metoden kommer du få äta en hel del närproducerat då denna metod syftar på att äta sådant som vi har naturlig tillgång till. Detta kommer i sin tur gynna lantbruken som odlar lokalt och minska på fabrikerna som massproducerar konstgjorda produkter. Vilket är väldigt härligt för oss i Sverige. Det finns så mycket gott vi kan odla i vårt avlånga land och så mycket frukt och grönt vi inte hunnit testa göra recept på än. Så gör ett slag för miljön och testa paleo-metoden och se hur många goda och läckra recept det finns att testa.

Matsvinn är ett stort problem i världen idag, många hushåll köper alldeles för mycket produkter och mat som sedan bara slängs i soporna. Detta är inte bra ur en miljösynpunkt då dessa produkter hamnar på soptippen och därefter ska eldas. Många som slänger mycket mat är sådana som oftast handlar varje dag och därmed impulshandlar en hel del mat som det egentligen inte behöver och som sedan hamnar i något skåp och blir dåligt innan det hinner förbrukas. Så för att ur ett miljö-perspektiv så ska vi sluta att impulshandla. Med matkasse så försvinner en stor del av impulshandlingen. Dessutom så beställer du en som sagt en kasse som passar dig och ditt hushåll. Alltså en kasse som är anpassat efter hur många ni är och hur mycket mat ni behöver. Har ni all mat ni behöver hemma så kommer denna med stor sannolikhet förbrukas och ni behöver inte slänga bort produkter. Vilket sparar på vår miljö!

Att ha en färdig matkasse hemma kan även ge en ny sorts gemenskap i hemmet, tillsammans så kan ni laga maten ihop, testa nya recept och sedan recensera måltiderna tillsammans i hushållet. Vad ur kassen var godast denna vecka? Vilket recept kan ni göra till er eget? Gör matlagningen till en rolig stund, speciellt om det finns barn i hushållet så kommer de att tycka att det är jätte spännande att öppna kassen varenda gång för att se vad ni fått hem för något. Även för ni vuxna kommer det vara spännande och en överraskning vad som finns i kassen!

Paleo matkasse för två personer

Såklart finns det matkassar som är anpassade efter den lilla familjen så att ni inte behöver beställa stora och riskera att mycket kommer gå tillspillo och slängas. Det finns matkassar för två som passar er som kompisgäng, room-mates eller ni som lever i ett förhållande. Något för alla helt enkelt!

Skulle det vara så att ni behöver mer mat, till exempel om ni behöver många matlådor går det utmärkt att beställa dubbla kassar. Så får ni produkter så det även räcker till matlådan. Det är ju supersmidigt att ha matlådorna klara då detta just kan vara ett stressmoment för många. Samt att det kan vara krångligt och hålla koll på hur mycket mat som behövs lagas så det även räcker till lådor. Med en färdig matkasse behöver du inte räkna ut hur mycket som ska inhandlas utan allting är färdigt och klart.

Så kika in de paleo matkassar för två personer som vi på Brakasse tagit fram och hitta en som passar dig redan idag.