Simple Feast eller Mat.se

Simple Feast fokuserar på vegetarisk och vegansk mat. Mat.se fokuserar på flexibilitet och snabba leveranser. Vilken matkasse bör man välja?

Både Simple Feast och Mat.se är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Simple Feast 4,3 av 5 i betyg vilket är mer än Mat.se som har 2,1 av 5.

Simple Feast

Simple Feast är matkassen för dig som vill äta vegetariskt eller veganskt. Levererar nästan färdiglagade matlådor.

Mat.se

Mat.se levererar matkassar där du kan välja mellan 3 000 olika recept. Kan levereras dagen efter beställning.

Pris: Mat.se är billigare

När vi gör våra jämförelser försöker vi alltid att välja ut två likvärdiga kassar från leverantörerna. Hos Mat.se finns endast en färdigplanerad matkasse, men du har också möjlighet att sätta ihop en egen matkasse.

Simple Feast har två olika matkassar, priset för båda kassarna är lika mycket, nämligen 999 kronor. Då är matkassen anpassad för 4–5 personer och tre måltider.

Priset på matkassen från Mat.se kommer att variera, då du endast betalar för själva råvarorna. Därför blir priset olika beroende på vilka recept matkassen har. Vi har tittar på några olika veckor och ser att ett ungefärligt genomsnittligt pris ligger på 750 – 850 kronor. Alltså blir Mat.se billigare än Simple Feast.

Eftersom du kan byta ut recept, eller skapa en helt egen matkasse hos Mat.se kan du också styra över priset till viss del. Du kan välja billigare recept och på så vis också få en billigare matkasse.

Matkassen från Simple Feast har alltid fri frakt. Hos Mat.se är frakten endast gratis om du handlar för över 750 kronor. Annars kostar frakten 99 kronor.

Simple Feast kostar 999 kronor. Mat.se kasse varierar men vi räknar på cirka 750–850 kronor.

Beställning: Simple Feast är enklare

Vi tycker att det är lite enklare att beställa från Simple Feast, eftersom deras matkassar är färdigplanerade. På Brakasse gillar vi förvisso flexibilitet och vi gillar när vi kan byta ut ett recept eller två. Men hos Mat.se känns det nästan övermäktigt. En anledning till att många handlar en matkasse är att slippa sköta all planering på egen hand.

En annan sak som vi gillar bättre hos Simple Feast är att vi får tydligt information tidigt i beställningsproceduren om de levererar till oss eller inte. När vi väljer matkasse får vi direkt fylla i vårt postnummer och får sedan besked. Hos Mat.se måste vi först välja recept, lägga till i varukorgen, skapa ett konto och sedan få information om de levererar till oss eller inte.

Det går förvisso att ta reda på om de levererar till din adress om du söker fram informationen i deras kundtjänst sektion. Men vi gillar när vi tydligt kan se det tidigt i beställningsproceduren.

Leverans: Mat.se är smidigare

Tyvärr har Mat.se ett ganska litet leveransområde, men har du turen att de faktiskt levererar till dig kan du får riktigt snabba leveranser. Vanligtvis kan du få din matkasse redan dagen efter du har gjort din beställning. På vissa adresser kan du till och med få den samma dag. Därför ger vi vår poäng till Mat.se.

Recept: Simple Feast är godare

Vår poäng i den här kategorin till går Simple Feast, då vi verkligen gillar deras mat. Förvisso låter Mat.se dig välja mellan över 3 000 olika recept och risken att du inte kan komponera ihop en veckomeny du gillar är väldigt liten.

Men maten från Simple Feast kommer i princip färdiglagad, och du behöver bara färdigställa det absolut sista innan du kan börja äta. Det betyder att maten är lagad och smaksatt av riktiga kockar, som har stenkoll på smakerna och det märks verkligen.

Trots att Simple Feast inte låter dig byta ut recept och komponera din egen meny tycker vi att maten känns varierad.

Det är dock viktigt att komma ihåg att Simple Feast endast har vegetariska och veganska kassar och vill du äta kött kommer de inte fall dig i smaken.

Slutsats: Resultatet blir oavgjort

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Hos Mat.se betalar du endast för råvarorna och därför kommer priset att variera beroende på recept. Men det blir nästan alltid billigare än Simpel Feast ändå. 0–1 till Simple Feast vs Mat.se.

Vi tycker att Simple Feast ger tydligare information om var de levererar och vi behöver inte göra lika många val som hos Mat.se Därför går poängen i kategorin beställningar till dem. 1–1 till Simple Feast vs Mat.se.

För leveranser ger vi en poäng till Mat.se. Leveransen kommer oftast dagen efter beställning och ibland kan du till och med få leverans samma dag. 1–2 till Simple Feast vs Mat.se.

När det gäller recepten och maten får Simple Feast vår poäng. Maten är nästan färdiglagad av riktiga kockar, och det känns. 2–2 till Simple Feast vs Mat.se.

Simple Feast och Mat.se får alltså lika många poäng. Dessa matkassar är helt olika och är därför svåra att jämföra. Vill du spendera så lite tid i köket som möjligt kan Simple Feast vara din matkasse, men vill du betala mindre och få större valfrihet är troligtvis Mat.se mer rätt.