Simple Feast eller Mathem

Simple Feast satsar på vegetariskt och veganska. Mathem har mycket prisvärda matkassar. Vilka av dessa matkassar är bäst?

Både Simple Feast och Mathem är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Simple Feast 4,3 av 5 i betyg vilket är mer än Mathem som har 4,2 av 5.

Simple Feast

Simple Feast levererar vegetariska och veganska matkassar. Välj mellan en familjevänlig och en säsongsbetonad kasse.

Mathem

Mathem levererar färdigplanerade matkassar till de flesta adresser runt om i Sverige. Välj bland flera olika matkassar.

Pris: Mathem är billigare

Eftersom Simple Feast endast har vegetariska och veganska matkassar har vi valt att jämföra dem med priset på Mathems vegetariska kasse. Vi försöker alltid att välja ut likvärdiga matkassar från leverantörerna för att jämförelserna ska bli så korrekta som möjligt.

Simple Feast har två olika matkassar att välja mellan, Family Feast och Season Feast, och båda kassarna kostar lika mycket. För 4–5 personer och tre måltider i veckan blir priset 999 kronor.

Hos Mathem anger vi också att vi är fyra personer som vill få recept för tre måltider i veckan. Slutpriset för den matkassen blir priset 629 kronor. Det vill säga att Mathem är hela 370 kronor billigare. En riktigt rejäl prisskillnad med andra ord.

Det är dock viktigt att komma ihåg i den här jämförelsen att Simple Fresh levererar sina måltider i princip färdiga. Du behöver endast spendera 5–10 minuter i köket för att slutförda det sista. Hos Mathem får du en kasse med råvaror och recept som du själv måste tillaga. Därför måste du välja om tid eller pengar är viktigast för dig.

Simple Feast kostar 999 kronor. Mathem kostar 629 kronor.

Beställning: Mathem är enklare

På den här punkten tycker vi att det är väldigt jämt lopp och båda leverantörerna är riktigt smidiga att beställa ifrån. Det är dock något enklare hos Mathem då du kan välja leveransdag och tid redan innan du har lagt din beställning i varukorgen. Du kan dock behöva ändra den då matkassarna inte levereras varje dag.

Det som också är smidigt hos Mathem är att du får välja leveranstid, hos Simple Fresh får du endast veta ett tidsspann, som är väldigt stort när du lägger din beställning.

Ytterligare en sak som gör det smidigt att beställa hos Mathem är att du kan komplettera din beställning med övriga varor du hittar i deras matvarubutik.

Leverans: Mathem är smidigare

Även på den här punkten kommer Mathem att få vår poäng. Leveranserna går extremt smidigt och det märkt att Mathem är vana att köra ut matvaruleveranser varje dag, då de i första hand är en matvarubutik online.

Samma dag som din leverans ska komma får du ett sms med information om beräknad leveranstid. Skulle din leverans bli försenad kommer du även bli informerad om det via sms. Det är underlättar verkligen då du inte behöver sitta hemma och vänta på din leverans.

Mathem levererar nästan över hela Sverige, vilket såklart är smidigt och bra.

Även hos Simple Feast fungerar leveranserna relativt smidigt och det enda vi har att anmärka på är att tidsspannet för leveransen är för stort för vår smak. Speciellt i jämförelse med Mathem där vi till och med får välja leveranstid själva.

Recept: Simple Feast är godare

Vi tycker absolut att Simple Feast har godast mat. Deras mat kommer i princip helt färdiglagad och det märks att det är riktiga kockar som har lagat maten. Den är väldigt god och vi gillar att vi inte behöver förlita oss på våra egna smaklökar. Det är dock viktigt att komma ihåg att du endast kan få vegetarisk och vegansk mat hos Simple Feast.

Vi har egentligen ingenting att klaga på gällande recepten från Mathem heller. Vi tycker recepten är goda och enkla att följa. Men maten som kommer i Mathems matkasse är mer ordinär. Vi hade gärna sett att vi kunde få byta ut recepten hos Mathem och skapa vår egen veckomeny, då det hade gett lite mer flexibilitet på den annars inte så spännande maten.

Slutsats: Mathem är bättre

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Mathem vinner över Simple Feast prismässigt. Mathem är nästan 400 kronor billigare än Simple Feast. Men Simple Feast mat kommer nästan färdigställd. 0–1 till Simple Feast vs Mathem.

Mathem får vår poäng även när det gäller beställningar. Det är mycket enkelt att beställa matkasse via Mathem. 0–1 till Simple Feast vs Mathem.

Även när det kommer till leveranser får Mathem vår poäng. Det är smidigt att själv kunna välja dag och tid för leverans samt att få ett sms med exakta leveranstiden. 0–3 till Simple Feast vs Mathem.

När det kommer till själva maten får istället Simple Feast vår poäng. Maten från Simple Feast kommer nästan färdiglagad och smakar riktigt bra. 1–3 till Simple Feast vs Mathem.

Mathem vinner alltså därmed vår jämförelse mot Simple Feast. Men vi tycker att det är en svår jämförelse att göra då de är två helt olika matkassar med olika fokus. Mathem fokuserar på att vara en prisvärd matkasse med enkla recept medan Simple Feast satsar på att leverera nästan färdiglagad vegetarisk och vegansk mat hem till dig.