Simple Feast eller Matkomfort

Simple Feast levererar vegetariska och veganska matkassar. Matkomfort levererar kockförberedda matkassar. Vilken matkasse bör man välja?

Både Simple Feast och Matkomfort är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Simple Feast 4,3 av 5 i betyg vilket är mindre än Matkomfort som har 4,8 av 5.

Simple Feast

Simple Feast levererar veganska och vegetariska matkassar där maten i princip kommer helt färdiglagad. Du behöver endast spendera cirka 5–10 minuter i köket.

Matkomfort

Matkomfort levererar kockförberedda matkassar i Mälardalen. Alla grytbaser, röror, såser och liknande kommer klara.

Pris: Simple Feast är billigare

För att jämförelsen ska bli så korrekt som möjligt försöker vi alltid att välja likvärdiga matkassar från leverantörerna. Eftersom Simple Feast endast har vegetarisk och vegansk mat, väljer vi att jämföra dem med Vegokassen hos Matkomfort. Deras vegokasse är dock en av deras billigaste kassar och de har matkassar som är mycket dyrare.

Vi anger att vi är fyra personer som vill ha tre måltider för en vecka, Simple Feast har endast tre måltider per vecka i sina kassar. Priset på kassen från Simple Feast blir 999 kronor medan priset på kassen från Matkomfort blir 1035 kronor. Simple Feast är alltså billigare. Men Matkomforts dyraste kasse kostar hela 1350 kronor för fyra måltider för fyra personer.

Det som är viktigt att komma ihåg i jämförelsen är att Matkomfort har kockförberedd mat, där riktiga stjärnkockar har förberett exempelvis grytbaser, såser och röror. Men även Simple Feast levererar sin mat i princip färdigställd.

Simpel Feast kostar 999 kronor. Matkomfort kostar 1035 kronor.

Beställning: Simple Feast är enklare

När vi först besöker Matkomfort missar vi informationen om att de bara levererar till Mälardalen och vi får inte fylla i vårt postnummer innan vi i princip är färdiga att skicka iväg beställningen. Det finns en sida där du kan fylla i ditt postnummer och få svar om de levererar till dig eller inte, men vi vill gärna få den informationen tydligt presenterad när vi väljer matkasse.

I övrigt tycker vi att både Simple Feast och Matkomfort har enkla sidor att beställa ifrån och det råder inget tvivel om när leveranserna kommer att ske. Det är också tydligt vilka kassar som finns att välja bland och vad de olika kassarna innebär. Förutom möjligtvis Stockholmslådan hos Matkomfort som vi inte riktigt förstår vad den innebär.

Leverans: Simple Feast är smidigare

Vi kommer att ge vår poäng till Simple Feast, och egentligen endast för att de levererar över mycket större del av landet än vad Matkomfort gör. Matkomfort levererar endast inom Mälardalen, vilket såklart blir väldigt begränsande. 

Matkomfort har ett lite mindre tidsspann på sin leverans, men det är inte många timmar som skiljer sig så den skillnaden är marginell och påverkar inte vårt omdöme speciellt mycket. Båda leverantörerna kommer att kontakta dig några dagar innan leverans för att ge dig en mer exakt leverans tid, något som så klart uppskattas. 

Leveranserna sker smidigt och båda leverantörerna ger dig möjlighet att lämna information till chauffören. Exempelvis var kassen kan ställas utanför ditt hus om du inte är hemma eller om det finns en portkod för att komma in i trapphuset.

Recept: Matkomfort är godare

I andra jämförelser med andra matkassar har Matkomfort och Simple Feast alltid vunnit, men när de står i jämförelse med varandra blir tävlingen mycket tuffare. 

Båda matkassarna innehåller mat som är förberedd av kockar och det märks såklart. Vi behöver inte förlita oss på våra egna smaklökar att göra de sista finjusteringarna som alltid tillkommer när man följer ett recept. 

Efter noga jämförelse mellan de två olika matkassarna beslutar vi oss ändå för att maten från Matkomfort är något godare. Men som alltid med smak är det såklart en subjektiv fråga. 

Det krävs dock lite mer matlagning med matkassen från Matkomfort. Mycket kommer förberett, exempelvis grytbaser och röror men du behöver själv lägga tid på att koka exempelvis potatis eller ris. Maten som kommer ifrån Simple Feast är i princip helt färdig och du behöver endast värma på något eller hälla över en sås.

Slutsats: Simple Feast är bättre

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Simple Feast är billigare än Matkomfort, och då har vi ändå valt att jämföra med en av Matkomforts billigaste matkassar. 1–0 till Simple Feast vs Matkomfort. 

Simple Feast får även vår poäng i kategorin för beställning. Mest för att de är tydligare med var de levererar. 2–0 till Simple Feast vs Matkomfort.

Vi kommer att ge vår poäng till Simple Feast även när det gäller leveranser. Matkomfort levererar endast till Mälardalen vilket är väldigt begränsande.  3–0 till Simple Feast vs Matkomfort.

Gällande själva maten var det väldigt jämt, men vår poäng går till Matkomfort då deras mat faller oss lite mer i smaken. 3–1 till Simple Feast vs Matkomfort.

Av alla matkassar som finns på marknaden tycker vi att just Simple Feast och Matkomfort är bra att jämföra mot varandra. Båda satsar på att leverera mat som kommer förberedd och är av premiumkvalitet. Det gör att jämförelsen blir rättvis. Däremot kan du inte få kött hos Simple Feast då de endast levererar vegetariska och veganska matkassar.