Simple Feast eller Middagsfrid

Simple Feast levererar matkassar utan kött. Middagsfrid levererar prisvärda och klimatsmarta matkassar. Vi hjälper dig välja rätt matkasse.

Både Simple Feast och Middagsfrid är omtyckta bland kunder, och har mängder med matkassar som levereras i flera länder. På Trustpilot har Simple Feast 4,3 av 5 i betyg vilket är mer än Middagsfrid som har 2,2 av 5.

Simple Feast

Linas Matkasse är en matkasse som finns i många orter. Utbudet är stort och idéen är bra. Linas Matkasse är bland dom billigare matkassarna, detta då man kan köpa in råvaror i stora mängder.

Middagsfrid

HelloFresh är en matkasse med ett unikt koncept. HelloFresh är en matkasse där du får välja mat. Du får ett antal förslag och får välja vad du eller familjen känner för att äta under kommande vecka.

Pris: Middagsfrid är billigare

För att våra jämförelser ska bli så korrekta och tydliga som möjligt vill vi på Brakasse alltid försöka att välja ut likvärdiga matkassar från varje leverantör. Eftersom Simple Feast endast levererar vegetarisk och vegansk mat har vi valt att jämföra med vegokassen som finns hos Middagsfrid.

Simple Feast anger att sina matkassar är för 4–5 portioner medan Middagsfrid anger att deras kasse är för 4 personer. Båda kassarna innehåller tre stycken måltider.

Kassen hos Simple Feast landar på 999 kronor medan Middagsfrid kasse kostar 675 kronor, en väldigt stor prisskillnad med andra ord. Vad som är viktigt att komma ihåg är dock att Simpel Feast levererar sin mat i princip helt färdig och du behöver endast spendera 5–10 minuter i köket för att färdigställa det sista.

Middagsfrid levererar råvaror du får laga från grunden. Om tid är värt mer än pengar för dig behöver du ha det i åtanke.

Simple Feast kostar 999 kronor. Middagsfrid kostar 675 kronor.

Beställning: Simple Feast är enklare

När det gäller enkelheten att beställa din matkasse råder det inget tvivel om att Simple Feast tar hem poängen. Det vanligaste är att du väljer vilken matkasse du vill ha och sedan får du välja antal personer och antal måltider kassen ska vara anpassad för.

Middagsfrid presenterar istället alla sina matkassar var för sig, och det blir extremt rörigt när man ska försöka jämföra de olika matkassarna. Vi kan inte heller se att kassarna presenteras i någon speciell ordning utan i våra ögon ser det mest ut som huller om buller. Vi får kolla både en och två gånger att vi verkligen har valt den bästa kassen utifrån våra önskemål.

När du väl har hittat rätt matkasse är det dock enkelt att göra resten av beställningsproceduren både hos Middagsfrid och Simple Fresh. Båda kräver att du ska skriva i dina adress eller postnummer innan du går vidare, och på så sätt får du direkt veta om de levererar till ditt område eller inte.

Leverans: Middagsfrid är smidigare

Vi gillar inte när tidsspannet för leveranserna är allt för stora, eftersom det kräver att man måste vara hemma stor del av dagen för att kunna ta emot sin matkasse. Därför vinner Middagsfrid den här poängen, deras matkassar levereras alltid mellan klockan 17–22 medan Simple Fresh levererar mellan klockan 12–22.

Hos Middagsfrid kan du dessutom välja att få en eftermiddagsleverans i vissa områden, vilket i teorin innebär att du kan börja laga maten samma dag som du får den.

Båda kassarna erbjuder valet att få leverans varje eller varannan vecka i vårt område och det gillar vi.

Recept: Simple Feast är godare

Vi tycker att Simple Feast har bäst mat och ger därför vår poäng i den här kategorin till dem. Maten från Simple Feast kommer i princip färdiglagad och vi behöver bara göra det allra sista för att färdigställa den. Det innebär att maten redan är uppsmakad och färdiglagad av professionella kockar och vi behöver inte förlita oss på våra egna matlagningskunskaper.

Vi tycker att det märks att Simple Feast har sitt fokus på vegetarisk och vegansk mat, då maten känns väl igenomtänkt och är väldigt varierande.

Vi tycker dock att Middagsfrid och har goda recept som är enkla att följa, men den blir inte riktigt lika bra som maten från Simple Feast.

Ingen av leverantörerna låter dig att byta ut maträtter och skapa din egen veckomeny, utan matkassen är alltid helt färdigplanerad.

Slutsats: Resultatet blir oavgjort

I vår jämförelse tycker vi att fyra aspekter bäst redovisar för hur bra en matkasse är, nämligen:

  1. Hur bra priset är; är den billig?
  2. Hur bra beställningen är; är det lätt?
  3. Hur bra leveransen är; är det smidigt?
  4. Hur bra recepten är; är det gott?

Middagsfrid är billigare, till och med väldigt mycket billigare. Däremot kommer maten från Simple Feast nästan helt färdiglagad, något du behöver ta med i beräkningen. 0–1 till Simple Feast vs Middagsfrid

Simple Feast får absolut vår poäng när det kommer till beställning. Vi gillar inte alls hur Middagsfrid presenterar sina matkassar och blir alldeles förvirrade. 1–1 till Simple Feast vs Middagsfrid

När det gäller leveranser ger vi vår poäng till Middagsfrid då deras tidsspann för leverans är mindre. 1–2 till Simple Feast vs Middagsfrid

Simple Feast har absolut godast mat. Deras mat kommer i princip färdiglagad och du behöver endast färdigställa det allra sista. 2–2 till Simple Feast vs Middagsfrid

I den här jämförelsen fick Simple Feast och Middagsfrid lika många poäng av oss. Vilken som är bäst beror helt enkelt på vad som är viktigt för dig. Vill du att maten ska gå riktigt fort att laga bör du definitivt välja Simple Feast. Vill du spara pengar bör du istället välja Middagsfrid. Vill du äta kött går Simple Feast bort då de endast har vegetariska och veganska matkassar.