Simple Feast

Simple Feast levererar ekologiska och vegetariska matkassar med maträtter som du lagar ihop på ett kick. Här recenserar Brakasse Simple Feast.

Idag vill vi att det ska gå enkelt och snabbt att laga bra och god mat, matkassar är en del av lösningen på det och vi på Brakasse har gjort en jämförelse på ett antal matkassar. Många av kassarna har stor mängd ekologiska råvaror. Simple Feast har dessutom hakat på trenden att leverera vegetarisk och till och med vegansk mat. Fler och fler väljer idag att äta växtbaserat, både för sin egen hälsa och av etiska skäl.

Simple Feast vill uppmuntra detta val och har som mål att inspirera till en hållbar men samtidigt njutningsfull livsstil. Vegetarisk mat behöver inte vara krånglig på något sätt och passar även till barnfamiljer. Genom att leverera goda smakupplevelser hoppas Simple Feast på att kunna förändra människors matvanor till en mer hållbar inriktning.

Simple Feast grundades i Danmark 2014 och bestod till en början av en app med många olika gröna recept för att kunna inspirera till bättre matlagning i hemmet. I mars 2017 började de att leverera matkassar hem till dörren och sedan november 2017 är deras kassar helt fria från kött. Idag kan du välja om du vill att din matkasse ska vara vegetarisk eller helt vegansk. Företaget är Simple Feast är B Corp™-certifierat vilket innebär att de har nått framgång genom en inkluderande och hållbar ekonomi.

Simple Feast recension

Är du ute efter en matkasse som du kan få helt vegansk och som har stort fokus på hållbarhet när det gäller allt från råvaror till förpackningar samtidigt som du nästan inte behöver lägga någon tid alls på matlagningen är Simple Feast troligtvis rätt för dig.

Simple Feast har endast ett fåtal olika kassar att välja mellan, men du kan alltid välja om du vill ha den vegetarisk eller helt vegansk. Den vegetariska varianten innehåller mejeriprodukter och ägg medan den veganska är helt fri från animaliska produkter. Du väljer själv hur många personer du vill att kassen ska vara anpassad för. Tyvärr är det i dagsläget redan förbestämt hur många måltider per vecka kassen innehåller, och tre måltider per vecka kan för många kännas alldeles för snålt.

Förutom att innehållet är växtbaserat, ekologiskt och tillverkat med ett hållbarhetstänk är den största fördelen att maten i princip kommer färdiglagad. Det här är verkligen kassen för dig som snabbt vill ha mat på bordet. Allting kommer förberett och du behöver endast spendera cirka 10 minuter för att få till en måltid. Det kan handla om att bryna en redan marinerad råvara eller hälla över en dressing på en sallad.

Kassarna hos Simple Feast är redan förbestämda, du kan alltså inte välja mellan olika rätter varje vecka och på så vis sätta ihop en egen veckomeny, något vi tycker drar ner betyget en del. Du kan däremot alltid se den kommande veckans meny och välja att hoppa över veckans kasse om maten inte tilltalar dig. Du kan också göra ändringar i din kasse varje vecka, så som antalet personer eller om den ska vara vegetarisk eller vegansk, med reservation för slutförsäljning.

Något vi verkligen gillar är att alla ingredienser ingår i varje matkasse, du förväntas alltså inte att ha ett förråd av diverser basvaror hemma. Det gör det enklare för dig samtidigt som det minskar svinnet som kan uppstå. Nu får du precis den mängden med ingredienser som tillhör måltiderna i veckans kasse.

Maten levereras alltid i förpackningar som är tillverkade av växtfiber, för att spara på naturens resurser så mycket som möjligt. Vi gillar också att på deras hemsida kan du se vilka leverantörer de använder till torrvaror och förpackningar. Du kan även läsa om vad de har för riktlinjer vid inköp. Öppenhet och transparens är något vi alltid värderar högt.

Det vi på Brakasse däremot gillar mindre med Simple Feast är avsaknaden av flexibilitet. Många matkassar idag låter dig välja bland olika maträtter varje vecka men här är det helt förutbestämt.

Leverans sker också endast en dag i veckan och är samma dag i alla städer de levererar till, vilket kanske inte passar alla hushåll. Du behöver inte vara hemma när leveransen kommer då den är förpackad på ett sätt så att den håller kyla i 2-3 timmar utanför kylskåp.

Priset på matkassarna är något högre än många andra kassar som finns på marknaden idag, men och andra sidan håller råvarorna mycket hög kvalitet samt att maten nästan kommer tillagad. Om tid och hållbarhet är viktigt för dig är det helt klart värt ett lite högre pris. Skulle du inte känna dig nöjd eller tycka att det blir för dyrt kan du när som helst avsluta din prenumeration i appen.

Vi tycker att det är bra variation på maten och den visar på att växtbaserad mat inte alls behöver vara tråkig eller svår på något sätt. Maten är god och smakrik samtidigt som den är näringsriktig och mycket enkel att servera. All mat är färsk och innehåller så naturliga råvaror som möjligt, det innebär att maten bör förvaras i kylskåp och ätas upp inom fem dagar från leverans.

Simple Feast levererar idag till alla Sveriges storstäder med omnejd samt flera mindre städer runt om i landet. På deras hemsida kan du skriva in ditt postnummer för att se om just du kan få leverans. Men jämfört med många andra matkassar är området de levererar till ganska begränsat.

Förhoppningsvis beror de på att de fortfarande är rätt nya på marknaden och att ju mer den växtbaserade trenden växer sig större desto större blir också deras leveransområde.

Sammanfattningsvis tycker vi på Brakasse att Simle Feast är en matkasse som sticker ut ur mängden med sitt specifika koncept på växtbaserad mat och snabbhet, vilket gör att den passar dig som lägger stor vikt vid det.

Simple Feast rabattkod

För att kunna prova på matkassar till ett förmånligt pris brukar många leverantörer erbjuda en rabattkod till nya kunder. Om det är fallet för Simple Feast just när du vill prova på dem brukar du enkelt kunna se på hemsidan om de har något rabatt med eller utan rabattkod för tillfället.

Simple Feast tål att jämföras!

Tvekar du mellan olika matkassar och vet inte riktigt vilken du ska välja? För att göra det så enkelt för dig som möjligt jämför vi Simple Feast med flera andra matkassar så att du kan se faktiska för- och nackdelar som vi sammanställt åt dig. Vi jämför idag Simple Feast med HelloFresh, Linas Matkasse, Mat.se, Mathem, Matkomfort och Middagsfrid.